Notices

Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

home automation

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 04-25-03, 12:09 AM Thread Starter   #1
Crash893
"The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed."
Senior Member

 
Crash893's Avatar 

Join Date: Mar 2001
Location: 22033

10 Year Badge
 
home automation


Im takeing a survey of home automation projects

so far ive got my home network with wireless
i have a project in the works to use an old clunker for caller id and voice messge boxes

and i was thinking about having some sort of computer controled thermostat ( i dont know how to do it exactly)



anyother ideas youve been thinking of doing around your house

and a breife explanation of how you would make your project happen

hardware, general ideas

thanks

__________________
My Prime95 stats Huzza
1004.793 Years total
Noli turbare circulos meos!
i'm moving to Theory, Everything works there
' I want to be the unwobbling pivot at the center of an ever-revolving universe; I want to be still.'
Crash893 is offline   QUOTE Thanks
Old 04-25-03, 12:16 PM   #2
UberBlue
Completely NUTS

 
UberBlue's Avatar 

Join Date: Apr 2002
Location: Huffing Water Wetter

 
Alarm system, video survelance, and lighting. You could also interface with one of those home weather stations. Example, your away on vacation, a huge storm comes up, winds atart to gust around 60 mph, the house automaticly closes all the shutters and sends you an E-mail telling you what it did.
UberBlue is offline   QUOTE Thanks
Old 04-25-03, 01:13 PM   #3
Mark620


 
Mark620's Avatar 

Join Date: Mar 2003
Location: Spencer Mountain, TN

 
As far as I know home automation is still rather expensive to do. Besides you either have to run wires or use RFI wich is even more expensive

__________________
Folding User Stats
Fold for Team32

"There are two ways to conquer and enslave a nation...One is by sword...The other is by debt."John Adams, 1826
Mark620 is offline   QUOTE Thanks
Old 04-25-03, 03:49 PM Thread Starter   #4
Crash893
"The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed."
Senior Member

 
Crash893's Avatar 

Join Date: Mar 2001
Location: 22033

10 Year Badge
 
yea i wanted to keep away from rewireing


anyone have any idea how i couuld do like a security cam that i can look at threw my network or something

__________________
My Prime95 stats Huzza
1004.793 Years total
Noli turbare circulos meos!
i'm moving to Theory, Everything works there
' I want to be the unwobbling pivot at the center of an ever-revolving universe; I want to be still.'
Crash893 is offline   QUOTE Thanks
Old 04-25-03, 04:38 PM   #5
hrdwrjnkie
Member

 
hrdwrjnkie's Avatar 

Join Date: Jan 2003
Location: Middle of Nowhere and getting lost fast!

 
check out x-10.com. They have a ton of automation products, along with how-to's, etc.
hrdwrjnkie is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 01:12 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?