Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

what happens on a motherboard without cpu?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 07-23-01, 02:57 PM Thread Starter   #1
toutin
Registered



Join Date: Mar 2001

 
what happens on a motherboard without cpu?


I've just recovered this supposedly-dead Abit VT6X4 motherboard from a friend and I'd like to make sure the board is broken. When everything is turned on, cpu fan begin to spin and nothing happens, no biiip at all.
I was wondering then what happens when there are no cpu on the board...
For now, I don't know if it's the cpu or the mobo that is broken so I'm waiting for your help
toutin is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 07-23-01, 03:29 PM   #2
Kingslayer
Senior Member

 
Kingslayer's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Port Charlotte, Florida

 
Umm nothing will happen. It should beep at you for not having the necesssary things like CPU, RAM, and video. But without a CPU in it, it might not even do that.

__________________
"Some people live an entire lifetime and wonder if they have made a difference in the world. Marines don't have that problem" Ronald Reagan

Proud member of the XDC
Kingslayer is offline   QUOTE Thanks
Old 07-23-01, 03:33 PM Thread Starter   #3
toutin
Registered



Join Date: Mar 2001

 
Prolly the cpu then
toutin is offline   QUOTE Thanks
Old 07-23-01, 03:36 PM   #4
asmodean
Senior Member

 
asmodean's Avatar 

Join Date: Mar 2001
Location: Finland

 
The AMD person bugs in: My KT7A-Raid does nothing without a CPU.

__________________
Folding@Home v3- use your spare CPU cycles for greater good
asmodean is offline   QUOTE Thanks
Old 07-23-01, 03:39 PM   #5
Kingslayer
Senior Member

 
Kingslayer's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Port Charlotte, Florida

 
Quote:
toutin (Jul 23, 2001 03:33 p.m.):
Prolly the cpu then
Not necessarily. Get a known good CPU and put it on that board and see if it boots and runs the system. That is the only way to tell. It is impossible to tell if it's either the CPU or the board if all your doing is powering up a board with nothing in it.

__________________
"Some people live an entire lifetime and wonder if they have made a difference in the world. Marines don't have that problem" Ronald Reagan

Proud member of the XDC
Kingslayer is offline   QUOTE Thanks
Old 07-23-01, 05:12 PM Thread Starter   #6
toutin
Registered



Join Date: Mar 2001

 
I'll try to get some other p!!! owner
toutin is offline   QUOTE Thanks
Old 08-06-01, 11:05 PM   #7
Dug
Member



Join Date: Jul 2001

 
I have seen a dual processor motherboard that does not require additional processors. It has a 286, or something built in, all you need is a boot disk.
Dug is offline   QUOTE Thanks
Old 08-09-01, 12:13 AM   #8
CrystalMethod
Senior Band Wagon Jumper

 
CrystalMethod's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Montreal, Canada

10 Year Badge
 
Should beep a lot...

CrystalMethod is offline   QUOTE Thanks
Old 08-09-01, 08:01 PM   #9
CrystalMethod
Senior Band Wagon Jumper

 
CrystalMethod's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Montreal, Canada

10 Year Badge
 
Well, went and started a system today without the cpu, just to see what i'd do. i was shocked to hear it talking to me in japanese! Had forgotten to disable the "Dr. Voice" on the mobo. It could have been calling me all the names in the book for all I know. Was pretty funny cause I left it on, and went to lunch, came back and everybody was annoyed as all hell because it was still reeatingthe same message over and over again. Musta drove them nuts.

CrystalMethod is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 03:19 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?