Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > AMD CPUs
AMD CPUs
Forum Jump

I need help Urgent

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-04-03, 09:35 AM Thread Starter   #1
Norbe
Member

 
Norbe's Avatar 

Join Date: Apr 2002
Location: Costa Rica

 
Unhappy I need help Urgent


Hi,
I am installing a new system with a MSI KM2M and a 2100+ Toughbreed, hope it's spelled like that, well I cant get it to run.
I turn on the power and after a few secs. it powers of automaticly. I tried everythig, mem is good and I get no Beeps of mem error. PSU is good, i tried with an Enermax 450 also and the same thing. Any Ideas??? Thr FSB is set to 133 by the motherboard's jumper.... so... did anyone ever had this problem?? Please help...

__________________
P4 2.53b @ 3200
Abit IT7-MAX
RAM 1024 Mb Samsung DDR 3200
4x120 Gb WD 1200 JB in Raid 0
Litte River White Water block
2 Maxxpert rads. & 120mm fans
Eheim 1250
Lian-Li PC6083A USB
Norbe is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-03, 10:35 AM   #2
CZmanz19
Member

 
CZmanz19's Avatar 

Join Date: Apr 2003
Location: Littleton, Colorado

 
Is the Video Card all the way in
CZmanz19 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-03, 12:18 PM Thread Starter   #3
Norbe
Member

 
Norbe's Avatar 

Join Date: Apr 2002
Location: Costa Rica

 
Video is integrated in the mbo

__________________
P4 2.53b @ 3200
Abit IT7-MAX
RAM 1024 Mb Samsung DDR 3200
4x120 Gb WD 1200 JB in Raid 0
Litte River White Water block
2 Maxxpert rads. & 120mm fans
Eheim 1250
Lian-Li PC6083A USB
Norbe is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-03, 01:47 PM   #4
zappazootus
Registered

 
zappazootus's Avatar 

Join Date: Nov 2001
Location: Portland, ME

 
Bust out the mobo manual and focus on the memory and multiplier and voltage settings? Re seat all added components to mobo including memory? Confirm that memory is compatible with your system- ECC, non ECC, speed etc?

Half the time the fix on anything from toilets to rockets has to do with getting something cleaned up or nudged into place.

Good luck.
zappazootus is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-03, 01:53 PM   #5
sirtoby
Member



Join Date: Jan 2002
Location: Finland

 
first of all, try to plug in a fan to the cpu fan header on the motherboard, second of all .. make sure the heatsink is seated properly

(and that everything else is seated properly for that matter)

If it still doesn't power up, try to move the jumper over to 100 Mhz and see if you can get it to boot up..

It kind of sounds like you could have mounted the heatsink wrong, and that it shuts down because of high temp. Alternatively.. it could have protection against CPU fan failing and won't stay powered on unless you have something connected to the CPU fan motherboard header.

(by the way.. it's spelled thoroughbred )
sirtoby is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-03, 09:37 PM Thread Starter   #6
Norbe
Member

 
Norbe's Avatar 

Join Date: Apr 2002
Location: Costa Rica

 
The fans are conected properly and the HSF seems fine.... the memory is compatible. The thing is that it shuts of after like 5 secs. Not time to get in bios or anything like it..... Any other ideas.... could it depend on the MBO or the CPU???

__________________
P4 2.53b @ 3200
Abit IT7-MAX
RAM 1024 Mb Samsung DDR 3200
4x120 Gb WD 1200 JB in Raid 0
Litte River White Water block
2 Maxxpert rads. & 120mm fans
Eheim 1250
Lian-Li PC6083A USB
Norbe is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-03, 09:47 PM   #7
rugbyroy
Member

 
rugbyroy's Avatar 

Join Date: Apr 2003
Location: ramadi, iraq

 
maybe try resetting the cmos jumper to do this turn off the system, unplug the power chord to the mobo as well as in the back and put the cmos jumper to reset, then back to normal after a few seconds. Put everything back together and try it again.
rugbyroy is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-03, 10:34 PM   #8
verbatim
Member

 
verbatim's Avatar 

Join Date: Mar 2003
Location: Western Australia Perth

 
Try the heatsink not heatsink fan. Make sure its seated properly else your computer could be shutting down from heat. What thermal paste u using?

__________________
i7930 @ 3.9GHZ w/- MegaHalems push/pull
Gigabyte GA-X58A-UD3R -- Coolermaster HAF X
2 x 7970 @ 1100/1550 Saphire and XFX
6048x1080 Eyefinity resolution. 3x24" acer'.s
6gb ram -- 128GB Vertex3 SSD

2nd Rig MAME arcade machine - AMD A64 4800+ -

3rd Rig-MSI K7D Master-L -Hacked BIOS by Emboss
2 2500XP-Mobile's @2350
1024meg pc2700 (unreg)
verbatim is offline   QUOTE Thanks
Old 06-04-03, 10:38 PM   #9
KnowlesTech
I want to be a Beta Tester
Premium Member #26

 
KnowlesTech's Avatar 

Join Date: Apr 2003
Location: Texas

10 Year Badge
 
Make sure DDR or SDRAM jumper is in right place if your board has both.

__________________
Thanks Knowles Tech
My Heatware
PC is changing to fast to list...
I'm a beta tester :)
KnowlesTech is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 06-04-03, 11:53 PM   #10
OC Detective
Member

 
OC Detective's Avatar 

Join Date: Jul 2001
Location: Malaysia

 
I would tend to agree with those thinking the HSF is not on properly (assuming the fan is working correctly). It is probably shutting down to protect the chip from frying!
OC Detective is offline   QUOTE Thanks
Old 06-05-03, 01:41 AM   #11
ayoung
Member

 
ayoung's Avatar 

Join Date: Sep 2002
Location: Metro Detroit MI

 
Sounds like USB, make sure you plugged them in corrrectly into the mobo.
ayoung is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > AMD CPUs
AMD CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 05:50 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?