Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

I need a quality 7500 card...Crucial??

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-06-03, 08:42 AM Thread Starter   #1
Breadfan
Inactive Moderator

 
Breadfan's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Northern VA

 
I need a quality 7500 card...Crucial??


I need to buy a Radeon 7500 for someone here at work. They have a P3 machine with a dead card. The dead card was an S3 16mb card. The guy wants a bit of an upgrade, but only wants to spend around $50.

So, I'm gonna recommend a Radeon 7500. But, I'm not sure which one to get.

I like the Crucial one, but I am not sure if it has memory that runs as fast as the normal 7500's...I remember their 8500 had crippled memory speeds.

How about Transcend? Any good for vid cards? They are the cheapest...their 64mb DDR model is $49, with the crucial coming in at $50.

The OEM Sapphire model is $55.

Of those three, which would you get?

Thanks!

__________________
System: Epox 8R3DA Pro/2500Barton@3200+/1024mb Patriot RAM/ATi (BBA) 9800Pro 256mb/
250GB Seagate HDD/Home-modded case (Not pre modded!) - Running Ubuntu Linux 8.04

Heatware -=:=-

"It must be said that genuine compassion is not like pity or a feeling that others are somehow lower than you. Rather, with genuine compassion you view others as more important than yourself." -- Dalai Lama
Breadfan is offline   QUOTE Thanks
Old 06-06-03, 08:48 AM   #2
stoopid
PITA



Join Date: Mar 2003
Location: Albany, NY

 
Crucial's cards are okay, never heard of Transcend. The sapphire isn't any better than the crucial, but costs more? lol
stoopid is offline   QUOTE Thanks
Old 06-06-03, 09:05 AM Thread Starter   #3
Breadfan
Inactive Moderator

 
Breadfan's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Northern VA

 
Yeah...I heard Crucial cards are decent quality, I'm just concerned about the memory speeds on some of the slower chipsets...

For some reason, I can't find the memory clock on the crucial model, their site only says 6ns modules...that doesn't tell me what thery're truly running at.

__________________
System: Epox 8R3DA Pro/2500Barton@3200+/1024mb Patriot RAM/ATi (BBA) 9800Pro 256mb/
250GB Seagate HDD/Home-modded case (Not pre modded!) - Running Ubuntu Linux 8.04

Heatware -=:=-

"It must be said that genuine compassion is not like pity or a feeling that others are somehow lower than you. Rather, with genuine compassion you view others as more important than yourself." -- Dalai Lama
Breadfan is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 04:26 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?