Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Memory problems on A7N8X

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-18-03, 03:14 AM Thread Starter   #1
sandermvdb
New Member



Join Date: May 2003
Location: Holland

 
Memory problems on A7N8X


I have an Asus A7N8X rev 2.0 and 2 x 512 MB Twinmos/Twinmos PC3200 Memory. When I leave the FSB at 166 and the memory at 200 Mhz, I get Prime95 fatal errors, even at very low timings (2,5-4-4-10) and wih a bit higher Voltage. I also lowered the CPU multiplier and have the latest non-Uber Bios.

With 1 memory plugged in the system I also get Prime95 errors but less frequent.

I tested the memory on an A7V8X-X and it looks rock stable at 200 Mhz.

My system is stable at around 185 Mhz Memory but this is below spec (PC3200). Anyone has any suggestions?? Looks like a Memory - mobo conflict...
sandermvdb is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 06-18-03, 07:28 AM   #2
Mustanley

 
Mustanley's Avatar 

Join Date: May 2003
Location: Asheville, NC (Blue Ridge Mtns)

 
Have you tried running memtest86 yet?
http://www.memtest86.com/#download0

__________________
Q9550 on P5Q-Deluxe(460x8.5=3910MHz), 4x2GB GSkill 1066, 750GB WD Black HD, GTX285(702,1512,2592), Blu-ray, Silverstone OP650, Samsung 1080P 50" Plasma + Dell 2408WFP, MX1000 laser mouse, Saitek backlit keyboard, P182, Xigmatek S1283 Black Knight
Mustanley is offline   QUOTE Thanks
Old 06-20-03, 01:22 AM   #3
login211
Member

 
login211's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: Ontario, Canada

 
i'm sure your memory is error free, this board is picky about what memory you use, if you get errors in memtest86 that will tell you that the board doesn't like the memory OR that the memory actually has errors, most of the time there is nothing wrong with the memory at all...

i've also seen many ppl get errors like you have when running mem at higher freq then fsb

you should set your mem to 100% so it will run in SYNC with the fsb which is actually better for performance, better to run fsb/mem at 166/166 than to run it at 166/200

__________________
ABIT NF7-S 2.0 Bios 23-3DFire | XP-M2500+ @ 2.48Ghz (236x10.5) @ 1.85V | 1x512MB PC3700 TwinMOSS 11-3-2-2T @ 2.98V | PowerColor Radeon 9700Pro @ 360/360 | Lapped SP-97/Tt Smart Case Fan II | Windows XP SP1 | Enermax 465W | F@H for TEAM 32!!! | My heatware
login211 is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 02:15 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?