Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Who wants to tackle this one..

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 09-05-03, 09:37 AM Thread Starter   #1
steele1743
Registered

 
steele1743's Avatar 

Join Date: Aug 2003
Location: Upstate, NY

 
Question Who wants to tackle this one..


I have this server at work...and I want to push it a little ... Anyone done an OC on a Dual XEON system?
2x 2.0-GHz 533MHz FSB Socket 604 Xeon Processor, 512k cache
Ill get mobo ifo as soon as I have a chance,
1GB (2x512) PC2100 DDR
and oh yeah, here's the punchline
Its a Gateway 960 Server (eww...but my boss FORCED me to buy it!!)
I wanted a Dell..wah wah
steele1743 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-05-03, 09:58 AM   #2
batboy
Senior Moment

 
batboy's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Kansas, USA

10 Year Badge
 
Whether you can overclock a system or not depends entirely on if your motherboard has adjustable FSB settings. Generally, OEM makers such as Gateway or Dell do not allow overclocking.

__________________
2600K, Asus P8P67 Deluxe, 2X2GB G.Skill Pi PC3-2133, PC & Cooling 750W
watercooled: Eheim 1048 pump, Swiftech Apogee GTX and 2X120mm rad
FS020 case, OCZ SSD, Sapphire HD 6950, Acer X241W 24" widescreen
batboy is offline   QUOTE Thanks
Old 09-05-03, 12:21 PM   #3
Lancelot

 
Lancelot's Avatar 

Join Date: Feb 2001
Location: the Netherlands

10 Year Badge
 
Yeah I believe only MSI and Supermicro offer some OCing options on some of their serverboards...

__________________
:: Xeon E3-1220v2 @3745 on Asus P8H77-V with 8GB Corsair DDR3 @1712

Folding User Stats
Lancelot is offline   QUOTE Thanks
Old 09-05-03, 10:27 PM   #4
ol' man
Member

 
ol' man's Avatar 

Join Date: Aug 2001

 
You can use CPUfsb software.
ol' man is offline   QUOTE Thanks
Old 09-06-03, 07:28 AM   #5
TC
Senior Seti Addict

 
TC's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Denver, CO

10 Year Badge
 
Maybe - if the PLL can be accessed and supports a range of frequencies.

__________________
My Heatware
TC is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 10:42 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?