Notices

Overclockers Forums > Hardware > Storage
Storage SSDs, HDDs, CD/DVD/Bluray
Forum Jump

Hard Drive size reading wrong.. help.

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 09-16-03, 09:40 PM Thread Starter   #1
raventy
Member



Join Date: Jul 2002
Location: NJ

 
Hard Drive size reading wrong.. help.


Hey guys,
I just bought this 160GB Maxtor Hard drive and I did a fresh windows install on it and it says I have 26GB taken yet all I did was install windows and the windows folder alone is only 800MB. Any idea whats wrong? Thanks!
raventy is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-03, 10:31 PM Thread Starter   #2
raventy
Member



Join Date: Jul 2002
Location: NJ

 
ok well I *think* I got the problem solved... according to maxtors site I need to install SP1 and the "big HD enabler" patch... Hhhmm I did both yet my hd still only reads at 130 anyone got any ideas?.. il have to mess around more tommorow.. for now its sleep time.

Last edited by raventy; 09-16-03 at 11:17 PM.
raventy is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 04:49 PM   #3
drshivas
Sith Lord

 
drshivas's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: Maryland, USA

10 Year Badge
 
Did you format the drive while the machine saw it as only 130? (btw, the barrier is 137GB).

Try using fdisk to view the drive/partition info, or use the disk administrator in 2k/xp. it might show that the rest of the drive is now unpartitioned space.

EDIT: Check this thread for some good info

http://forum.oc-forums.com/vb/showth...hreadid=228723
drshivas is online now Benching Profile Heatware Profile Rosetta Profile   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 08:33 PM Thread Starter   #4
raventy
Member



Join Date: Jul 2002
Location: NJ

 
thanks for your help! heres what I did to get it to work: First I booted up the system with the old 40GB hd as master and the new 160GB as slave then ran the Maxtor Max Blast 3 software to set windows to read larger drives then had the software (which after a restart read the drive at the correct size) format the drive. Once done formatting I turned off the pc and disconnected the old HD and set the new as master and had windows install on the NTFS file system the software had put when formatting on the new hd. Once done installing I installed WINXPSP1 and the
"Larger Drive enabler" and all was fine. Thanks again for your help!
raventy is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Storage
Storage SSDs, HDDs, CD/DVD/Bluray
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:27 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?