Notices

Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

is this ram good for me?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 09-16-03, 09:55 PM Thread Starter   #1
El-Scotto
Member

 
El-Scotto's Avatar 

Join Date: Sep 2003
Location: PA

 
is this ram good for me?


Kingston PC3200 400MHZ DDR 512MB(KVR400X64C25/512)

im using a amd 2100+ on a nf7-s rev 2

thanks for any help!
El-Scotto is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-03, 10:17 PM   #2
SnComet2
Member

 
SnComet2's Avatar 

Join Date: Feb 2003

 
Go for kingston hyperx 3200-3500 or corsair xms 3200-3500 instead. Unless you are running stock. If ur running stock then get some cheap 2700 and you can clock it aggresively at 2100.
SnComet2 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-03, 10:35 PM Thread Starter   #3
El-Scotto
Member

 
El-Scotto's Avatar 

Join Date: Sep 2003
Location: PA

 
i dont know much about ram, also do i want oem versions?
El-Scotto is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-03, 10:37 PM Thread Starter   #4
El-Scotto
Member

 
El-Scotto's Avatar 

Join Date: Sep 2003
Location: PA

 
CORSAIR MEMORY XMS Extreme Memory Speed Series 512MB 2 x 32M x 64 PC-3200C2 With Heat Spreader

this good?
El-Scotto is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-03, 10:39 PM   #5
USAPGAPRO
Member

 
USAPGAPRO's Avatar 

Join Date: Feb 2003
Location: Shreveport, La

 
Yes get the XMS 3500 thats what I have and its awesome. I can get 223mhz at the tightest settings. This ram is incredible.

__________________
Abit NF7-S rev. 2.0
( AMD XP 1700+ DLT3C 0310 "X" @ 10.5 x 223 = 2341.5mhz
Corsair XMS3500 Platinum 433mhz
Cheiftec Server case w/ window Mod & Foxconn 450w PS
IBM Deskstar 120GXP
ATI Radeon 9500 Pro Samsung SyncMaster 152T LCD 15"
Lite On 16X DVD Thermaltake SLK-800 4-80mm 40.1CFM case fans
Copper Round Cables
Microsoft Wireless Optical Blue Mouse
D-Link DI-614+ wireless Cable Router
Green Cold Cathodes
USAPGAPRO is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-03, 10:49 PM Thread Starter   #6
El-Scotto
Member

 
El-Scotto's Avatar 

Join Date: Sep 2003
Location: PA

 
heh ok just out of curiosity what does the
2 x 32M x 64 PC-3200C2 mean? i know what the 3200 is is the c2 another version of the 3200?
El-Scotto is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-03, 10:59 PM   #7
gingo
Member

 
gingo's Avatar 

Join Date: Oct 2002

 
CAS 2?
gingo is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-03, 11:03 PM Thread Starter   #8
El-Scotto
Member

 
El-Scotto's Avatar 

Join Date: Sep 2003
Location: PA

 
? :\
El-Scotto is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 12:19 AM   #9
onx
Member



Join Date: Feb 2003
Location: CA

 
Quote:
Originally posted by El-Scotto
heh ok just out of curiosity what does the
2 x 32M x 64 PC-3200C2 mean? i know what the 3200 is is the c2 another version of the 3200?

the 2 x 32M x 64 is the way data is arranged on the modules. I believe the 64 means that data comes off the module at 64bits (8 bytes) wide and the 32M stands for the capicity of each memory bank, and they 2 stands for double sided methinks

the C2 is just part of the model number, its basically the way to identify the latency,

CMX512-3200C2 normal XMS latency
CMX512-3200LL is low latency XMS (thats what the LL stands for)

btw heres a very informative video on memory: http://www.corsairmemory.com/memory_...707/index.html
onx is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 02:35 AM   #10
gouda96
Member

 
gouda96's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: I don't know why, but...Deleware

 
...


the best deal on memory out there is either khx 3200 2-2-2-6 which has bh-5 chips, or buffalo 3700 wich also has bh-5 chips. These are the same chips in xms 3500, some khx3000, and old buffalo3200, and mushkin lvl2's(not sure which ones...3500 for sure). bh-5 are the best chips out...any of these will be good. I would go with khx 3200 2-2-2-6 2x256 kit if you want 512mb because they will be bh-5 and are at a great price...if you want 1gb then go for 2x512mb of buffalo 3700. For only $200 i think i am gonna pick up 2x512mb of buffalo myself for my new intel setup which will be running at 300+fsb with 5:4 divider.

__________________
If ignorance is bliss, why aren't more people happy?

gouda96 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 02:57 AM   #11
NcBaller1985
Member



Join Date: Jun 2003
Location: Shallotte, NC

 
But doesn't Buffalo have crapy PCB boards??? I remember reading that somewhere on here...not sure what it means...lol. I am trying to figure out what memory to buy for my system too. I want a 1gb but there is so many kinds and they all vary so much in price. I have heard that Corsair is the best....but i don't want to pay for that.
NcBaller1985 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 03:04 AM   #12
NcBaller1985
Member



Join Date: Jun 2003
Location: Shallotte, NC

 
nice video too onx. Thanks...very informative.
NcBaller1985 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 10:28 AM   #13
gouda96
Member

 
gouda96's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: I don't know why, but...Deleware

 
...


buffalo is supposedly on somewhat worse pcb then khx and mushkin and corsaie, but I have see buffalo clock just as high with just as tight timings. They are supposedly less consistent, but they seem to be realy good for the money...about $60 less thany any other bh-5 when you buy 2x512mb.

__________________
If ignorance is bliss, why aren't more people happy?

gouda96 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 02:09 PM   #14
tyson-chris
Member

 
tyson-chris's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: folding@home in san francisco

 
also, afaik, the hyper x stuff no longer uses bh-5's. i'm pretty sure they're all ch-5 now. i believe the only chips that still use bh-5's are the mushkin black 3200/3500 level2's and some buffalo 3700.

corsair's xms3200LL & 3500C2 moved to ch-5 a few months ago too....
tyson-chris is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 02:21 PM   #15
Speed_Mechanic2
Member



Join Date: Aug 2003
Location: Ft. Hood, TX

 
It is believed (not promised) that stocks of BH-5 HyperX still exist, although production ceased back in June/July. These stocks are said to advertise timings of 2-2-2 while CH-5 HyperX uses the current 2-3-2 timing advertising. Most of the big online resellers (ZZF and NewEgg) still have some stocks of 2-2-2 advertised PC3200 selling for slightly higher prices then 2-3-2 HyperX.

Also Buffalo PC3700 is really believed to carry only WinBond BH-5 chips, and nothing else. But it's not promised.
Speed_Mechanic2 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 06:37 PM   #16
onx
Member



Join Date: Feb 2003
Location: CA

 
does it matter if you get the CH-5? so what if its got worse timings! thats where overclocking comes in! w00t

:P

btw those new corsair pro look sweet (CMX512-4000PRO 500 MHz 512 MB 3-4-4-8)

and who cares if the timings are 3-4-4-8 they run at 500 mhz and they have

/me is drawn in by the LEDs on the modules

"Oooo look at the pretty lights!"

:P
onx is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 06:40 PM   #17
Speed_Mechanic2
Member



Join Date: Aug 2003
Location: Ft. Hood, TX

 
They underperform compared to OCZ Gold PC4000.

Corsair 4000 Pro is better then their old PC4000, but isn't even the 2nd best out there.
Speed_Mechanic2 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-17-03, 07:50 PM   #18
gouda96
Member

 
gouda96's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: I don't know why, but...Deleware

 
...


jesus...every single thread has the same stupid stuff in it...

just push pc4x00 out of your minds...it is crap!

Some khx 3000 2-2-2-6 has bh-5...3/3 people who i know that ordered it in the last 2 weeks got bh-5 from newegg.

khx 3200 2-2-2-6 is bh-5 and I am buying a 2x256mb kit

corsair xms3500c2 rev1.1 is bh-5, and there are some question as to wether or not there are any other revisions out there...a corsair rep said that only rev1.1 exists, therefore all xms3500c2 is bh-5, but I don't think that was correct. Every set of it that I have seen has been bh-5.

Mushkin 3500 lvl2 is bh-5, not sure about 3200...but i am pretty sure it is

buffalo 3700 is bh-5



If you end up getting ch-5 you will probably still beat your pc4x00 because the extra bandwith is almost completely worthless, and with some high volts I have seen ch-5 pull of 2-3-2-x more than not. If you stick to the ram I have listed up there you will have a 90% chance of getting bh-5, and it is by far and away the best mem out there.

__________________
If ignorance is bliss, why aren't more people happy?

gouda96 is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 04:51 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?