Notices

Overclockers Forums > Software > Games
Games Tips and general discussion
Forum Jump

Counter-Strikes frames?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 09-24-03, 05:57 PM Thread Starter   #1
Sn0rKy
Member

 
Sn0rKy's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: San Francisco

 
Counter-Strikes frames?


im on a fx 5200 ultra.. and im stuck at 60 max frames..

but on cs i set my max at 100..

what can change this? would new drivers fix this?
Sn0rKy is offline   QUOTE Thanks
Old 09-24-03, 06:04 PM   #2
Gravity Man
Member

 
Gravity Man's Avatar 

Join Date: Oct 2001
Location: Edina, MN

 
Turn off vsync.
Gravity Man is offline   QUOTE Thanks
Old 09-24-03, 06:17 PM   #3
fiji
Member

 
fiji's Avatar 

Join Date: Jul 2002
Location: berlin

 
also, i remember winXP capping at 60fps ... you had to do something to uncap it

not sure if its a problem anymore though

__________________
---AthlonIIx4 4GBDDR3 NV9800GT---

running Win7x64
fiji is offline   QUOTE Thanks
Old 09-24-03, 07:31 PM Thread Starter   #4
Sn0rKy
Member

 
Sn0rKy's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: San Francisco

 
Quote:
Originally posted by Gravity Man
Turn off vsync.
how do u do that?
Sn0rKy is offline   QUOTE Thanks
Old 09-25-03, 11:41 PM   #5
Gravity Man
Member

 
Gravity Man's Avatar 

Join Date: Oct 2001
Location: Edina, MN

 
Display Properties --> Settings tab --> Advanced --> somewhere under there.

If you need more specific directions than that, I can screw with my step brother's FX whatever-number-it-is tomorrow and give exact instructions.
Gravity Man is offline   QUOTE Thanks
Old 09-25-03, 11:45 PM   #6
ashenfang
The Jet Man!

 
ashenfang's Avatar 

Join Date: Feb 2003
Location: Indiana

 
Quote:
Originally posted by Gravity Man
Display Properties --> Settings tab --> Advanced --> somewhere under there.

If you need more specific directions than that, I can screw with my step brother's FX whatever-number-it-is tomorrow and give exact instructions.
Yep advanced settings, little box, marked Vsync. Turn that off. All this does is keep applications in sync with monitor refresh rate. So if you monitor refresh rate is 60hz, you will have 60FPS, 75hz, 75FPS ect.

__________________
Hobby Turbine Engine Builder
Certified APA Pyrotechnician
ashenfang is offline   QUOTE Thanks
Old 09-26-03, 08:35 AM   #7
DaveSauce
Member

 
DaveSauce's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: Michigan Technological University, Houghton, MI

 
dunno if that'll work......I think you have to get a patch. I have vsync off right now and my frames are capped at my refresh rate.....i dunno why, heh.
DaveSauce is offline   QUOTE Thanks
Old 09-26-03, 09:11 AM   #8
L337 M33P
Member

 
L337 M33P's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: TEH INTERNETS

 
I use Refresh Force - locks the refresh to a specified value or what the max for the monitor is - useful if you want 800x600 @ 150 Hz

http://www.pagehosting.co.uk/rf/

also, keep Vsync off. Always off.

Then in the counterstrike Config.cfg file add or edit the line

fps_max 72.0

to something like 200.
L337 M33P is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Games
Games Tips and general discussion
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:11 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?