Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

9600XT o/c problem...

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 01-05-04, 12:07 PM Thread Starter   #1
Zephon
Registered



Join Date: Nov 2003
Location: Malaysia

 
9600XT o/c problem...


Hi all,

I just got my PowerColor 9600XT Bravo edition (128 MB)
and I found that this card aren't stable for overclocking. I only got 3760 for my 3Dmark'03. Here are my Comp's spec :

AMD Athlon XP1800++
sis 745 ultra
512 DDR SDRAM (266Mhz I think)
no o/c to my processor.

The default core speed for my card are 500 Mhz and I can't go higher than 520. (Above 520 will cause the 3Dmark'03 crash)
Should I increase the voltage for my card to push up the core ??

And, are my 3Dmark'03 'suppose' to be like this low with my system?? PLease help, thanks.
Zephon is offline   QUOTE Thanks
Old 01-05-04, 12:19 PM   #2
=ACID RAIN=
Member

 
=ACID RAIN='s Avatar 

Join Date: May 2003
Location: Kingwood, TX

 
For a default system, it sounds about right. Overclocking is a "luck of the draw" thing, and if you can't overclock higher, it's because you just can't. Setting voltage to the card higher in the BIOS won't help a thing, but you can try. Your next logical step is improved cooling on the ram and core, with RAM overclocks being most important for the 4 pipeline 9600 series.

After that, volt mods are the next step, but it doesn't sound like you are ready for that yet. Learn your card well before you start soldering on it

__________________
MY HEAT | Websense who? | Windows lockdown
Mine: Q6600 . IP35 Pro . 8GB RAM . Velociraptor 150 . Win7 Enterprise
Wife: E6600 . GA-G31M-ES2 . 4GB RAM . Buncha drives . WinXP Pro
Domain Controller: E6600 . GA-G31M-S2L . 2GB RAM . 36GB Raptor . 2 x 1.5TB WD Green . 2008 R2
HTPC: E6300 . P5B . 1GB RAM . 320GB . Win7 Enterprise
Sandbox 1: Dell Optiplex GX270 SFF (new caps) . 1GB RAM . 120GB . FreeBSD 7.2
Sandbox 2: 3800+ X2. K8N Neo4 (new caps) . 1GB RAM . 4 x 400GB RAID0 . 2008 R2 (WDS, WSUS)
Sandbox 3: Opteron 146 . 768MB RAM . 120GB . 2008 R2 (headless, no video, remote only)
Laptop: Vostro 1700 . 4GB RAM . Win7 Enterprise
=ACID RAIN= is offline   QUOTE Thanks
Old 01-05-04, 06:26 PM   #3
Agent_Mull
Member

 
Agent_Mull's Avatar 

Join Date: Oct 2003
Location: Leawood, KS

 
Mine are that low with my system. Which doesnt make sence since my cpu is oced 147mhz ontop of the original 2000mhz making it 647mhz faster than the 1800
Agent_Mull is offline   QUOTE Thanks
Old 01-06-04, 11:13 PM   #4
Alacritan
Member

 
Alacritan's Avatar 

Join Date: Jul 2002
Location: Kingston, NY

 
3DMark03 tests your graphics card. 3DMark01 tests your whole system. So if you have the same graphics cards, your 03 scores should be about the same.
Alacritan is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-04, 02:06 PM   #5
spazzmattah
Member

 
spazzmattah's Avatar 

Join Date: Dec 2003

 
Hey Zephon,
I've got the Powercolor 9600XT and it's core is a POS also for overclocking. Anything higher then 513 and games and 3DMark03 would crash/hang/puke/throw a fit. The memory seems pretty good. I got it to run 364 pretty stable. I think Powercolor 9600XT use really crappy left over cores from ATI. Alacritan's 9600XT is an exception of course. Lucky b@st@rd!
spazzmattah is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-04, 02:53 PM   #6
Trueweltall
Member



Join Date: Jan 2004
Location: Maryland

10 Year Badge
 
Ive got a shappire 9600XT and can hit 543mhz core, but it runs 61C at that speed with load.

__________________
Antec SLK3700AMB
Antec TP 430w psu
P4(C) 2.4 GHZ
IC7-G Max2
Corsair XMS 3200 (2x512mb)
Radeon 9600XT
Audigy 2 ZS
Maxtor 120GB HD w/8mb buffer
Maxtor 20GB HD
Trueweltall is offline   QUOTE Thanks
Old 02-03-04, 09:20 AM   #7
cs75
New Member



Join Date: Aug 2003

 
I have a sapphire 9600xt 256Mb and can't get a single MHz out of the memory.Any frequency above 300 will make fonts turn green and blurrish.
Could someone suggest me a good overclocking program , since I'm new with radeon cards and I've only used powerstrip so far?
cs75 is offline   QUOTE Thanks
Old 02-03-04, 07:58 PM   #8
bboe
Registered



Join Date: Jan 2004

 
I have a shapphire 128 9600xt, I have gone as far as 555 on core and I was hitting 43c on load and I thought that was high. 61c sounds insane, maybe I can push mine up some.
bboe is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?