Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Upgraded from P2 to Cellery 2.2

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-17-04, 05:56 PM Thread Starter   #1
Foxie3a
Normal Member

 
Foxie3a's Avatar 

Join Date: Sep 2003
Location: Modesto, CA

 
Upgraded from P2 to Cellery 2.2


I think that I'm the only person here that has a Celeron.. lol

I got a good deal on it with an Asus P4B266.

It runs Windows stable at 133x22=2.9ghz. Although, last night I think that it restarted on its own, not sure though. Its kept at 100F-ish temps all the time, and is at 1.575v.

Currently my RAM is limiting me from going to 3ghz or above.

Prime95 didn't even last a minute though, and RAM is at stock.

Think I should even try 1.6v? I'm so familiar with my P2 I dont know anything about this celeron.

But dont worry guys, I'll get a better mobo with a REAL P4 soon.

__________________
Dual Xeon E5-2643 3.3Ghz/10M/8.0GTs
Supermicro X9DA7, 32GB ECC/REG
Radeon 7970 3GB (MSI Lightning version)
Triple 24" LCDs
Areca 1680 = 6x Agility 3, RAID5 (~700mb/s)
Storage: 14TB of WD-RE in Synology, plus SAS RAID1.
Corsair AX1200i, Digital PSU
Asus Xonar PCI-E <- Digital -> Denon Receiver -> Floor Standing Speakers
Foxie3a is offline   QUOTE Thanks
Old 06-18-04, 06:30 AM   #2
amical
Registered

 
amical's Avatar 

Join Date: Jan 2004
Location: Australia

 
Wink


I have a celeron 2.4@2.8 it is limmited by my PC2700 Ram that is Generic. The cpu temp is 32 C/89 F (air cooled). You have a huge jump in mhz that needs a higher voltage tweek, (you should do a full load test again with the 1.6v or higher). But getting higher rated ram will help if you decide to go higher. My CPU can get up to 3.0Ghz with the ram i have but works slower than at 2.8GHz.

Hope it works out.
amical is offline   QUOTE Thanks
Old 06-18-04, 07:28 AM   #3
Sjaak
Member

 
Sjaak's Avatar 

Join Date: Apr 2004
Location: The Netherlands

 
Your CPU will need (much) more voltage.

Seen cellys hit 4Ghz+ on 1.9v

__________________
'Apparantly reality has a strong liberal bias'
Sjaak is offline   QUOTE Thanks
Old 06-18-04, 07:31 AM   #4
CandymanCan
Disabled

 
CandymanCan's Avatar 

Join Date: Aug 2003
Location: Woodbridge, Va

 
Run prime95 to see ifi ts stable. I usally run ti for about 5 hrs before overclocking the cpu or memory more.
CandymanCan is offline   QUOTE Thanks
Old 06-18-04, 04:33 PM   #5
theflyingrat
Member

 
theflyingrat's Avatar 

Join Date: Apr 2001
Location: St. Paul, MN, USA

10 Year Badge
 
The Northwood Cellies are like the Northwood P4s in that you can "safely" (give or take that expression) give them about 1.65v before they begin to either slowly wear out or flat-out die. Of course, they won't always do this; you just run a much greater risk of this happening.

I had a 2.0 Cellie for a while that ran 2.8 all day and all night. Which reminds me... what did I do with that thing? I can't even remember if I sold it or what! Oh, well. It was a fine machine for some gaming (with my old Ti4200) and miscellaneous putzing around.

__________________
ASUS P8Z68-V LX ; Core i7-3770K @ 4.3GHz ; 8GB (2x4GB) G.Skill Sniper DDR3-1600 ; ZeroTherm ZT-10D ; Sapphire Radeon HD 7950 ; Samsung 830 256GB + 840 EVO 250GB ; Rosewill HIVE-550 ; Windows 7 Ultimate

2005 Kawasaki Z750S | 2011 Kawasaki ZX-6R | 2008 Yamaha WR250X
theflyingrat is offline   QUOTE Thanks
Old 06-19-04, 02:13 AM   #6
Lancelot

 
Lancelot's Avatar 

Join Date: Feb 2001
Location: the Netherlands

10 Year Badge
 
I built a rig for my bro-in-law with a Celly2.4 that instantly ran 3.2Ghz 133FSB, and is now not even topped out at 3.25Ghz 135FSB with 1.575Vcore. It's on my old Asus P4P800 board so I guess it's the only Celly with dual-channel RAM in these forums, lol! Still my kids' rig with a P4 1.7Ghz Willamette (256kB L2, 400FSB) and PC133 SDRAM (yeah baby!) is getting the same daily average SETI WU output...

__________________
:: Xeon E3-1220v2 @3745 on Asus P8H77-V with 8GB Corsair DDR3 @1712

Folding User Stats
Lancelot is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 09:59 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?