Notices

Overclockers Forums > Hardware > Power Supplies and Electronic Devices
Power Supplies and Electronic Devices
Forum Jump

Is it my PSU or my mobo??

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-24-04, 10:06 PM Thread Starter   #1
TeuffelHunden
Member

 
TeuffelHunden's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: I move to often to say for sure :)

 
Is it my PSU or my mobo??


I have a random problem, that seems to be getting more prevalent. My computer will just freeze up, and not allow me to do anything. When I reset it, it takes a few tries before it will actually boot, even though it shows the power lights on the front of the case. Sometimes I have to leave it off for a bit, then turn it on and hope it starts up correctly.

2 things that I noticed: The psu fan makes loud noises sometimes, and sometimes the small fan on my mobo seems like it's spinning really slow. The psu noise fixes itself usually, as does the fan on the mobo (sometimes tapping the fan will get it running fast again). of course, these 2 things don't happen simultaneously.

I'm thinking it's the psu (500 watt that came with my new case), since it didn't start happening until I got a new case. I'm hoping it's not the mobo, because it is getting a little older now (Abit kt7a).

Any ideas?
TeuffelHunden is offline   QUOTE Thanks
Old 06-24-04, 10:46 PM   #2
Shuzzy
Member

 
Shuzzy's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Canada

 
i would say your generic psu is failing you. its quite common. get yourself a nice fortron psu. they are cheap and reliable.

i don't see anyother way to solve the problem.
Shuzzy is offline   QUOTE Thanks
Old 06-25-04, 09:51 AM   #3
R4z0r4mu5 Pr|m3
Member

 
R4z0r4mu5 Pr|m3's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: New York

 
is your cpu overclocked? does it have sufficient cooling? what power supply is the 500w?

you can try using a passive heatsink for your northbridge, zalman makes these
R4z0r4mu5 Pr|m3 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-25-04, 05:44 PM Thread Starter   #4
TeuffelHunden
Member

 
TeuffelHunden's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: I move to often to say for sure :)

 
not overclocked
plenty of cooling
power magic 550 watt
TeuffelHunden is offline   QUOTE Thanks
Old 06-25-04, 10:08 PM   #5
sleepyzman
Member

 
sleepyzman's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: usa

 
what r your rails reading?

__________________
watercooled diy
3400 clawhammer cg mobile @2.64
DFI lanparty nf3 250
2x1gig mushkin blue
6800 evga
wd 80 raid 0
enermax cooler giant
sleepyzman is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Power Supplies and Electronic Devices
Power Supplies and Electronic Devices
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 01:01 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?