Notices

Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Results of 2x512mb Crucial PC3200 8T sticks on A64

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 09-12-04, 04:03 PM Thread Starter   #1
Shade00
Member

 
Shade00's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: Louisiana Tech University

 
Results of 2x512mb Crucial PC3200 8T sticks on A64


I finally got some time to test out my gig of Crucial. Needless to say, they gave some very impressive results. I went searching for the highest stable speed first. I made it to 250mhz using 3-3-3-8 timings; it was stable in memtest86+ through the default test and test #5 four times. These sticks are incredible value for the money. The timings aren't fantastic, but for the price, you can't beat them. I think they're $86 per stick at Newegg right now.

I just wish I had a 10x multi so I could make better use of these sticks. Oh, I forgot to mention that these results are with only 2.75v.

I'm about to go searching for what I can do with lower timings. I'll post back whenever I have more results.
Attached Images
 
Shade00 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-12-04, 04:29 PM   #2
Jess1313
Member

 
Jess1313's Avatar 

Join Date: Feb 2004
Location: The DFI AMD Forum......

 
Quote:
Originally Posted by Shade00
I finally got some time to test out my gig of Crucial. Needless to say, they gave some very impressive results. I went searching for the highest stable speed first. I made it to 250mhz using 3-3-3-8 timings; it was stable in memtest86+ through the default test and test #5 four times. These sticks are incredible value for the money. The timings aren't fantastic, but for the price, you can't beat them. I think they're $86 per stick at Newegg right now.

I just wish I had a 10x multi so I could make better use of these sticks. Oh, I forgot to mention that these results are with only 2.75v.

I'm about to go searching for what I can do with lower timings. I'll post back whenever I have more results.
wow i must say that im quiet impressed. are you able to use 1t?

__________________
Folding for Team 32

*Heat*
Jess1313 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-12-04, 04:57 PM Thread Starter   #3
Shade00
Member

 
Shade00's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: Louisiana Tech University

 
Quote:
Originally Posted by Jess1313
wow i must say that im quiet impressed. are you able to use 1t?
Yes. I forgot to mention that that was at 1T.

The lower timings search is turning out to be fruitless. I definitely need more volts for this RAM. I'm thinking about buying the DFI board, but the performance increase would be so minor that I can't see doing that.
Shade00 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-12-04, 05:25 PM   #4
Gautam
Senior Benchmark Addict



Join Date: Feb 2003
Location: Hillsboro, OR

10 Year Badge
 
You can still use a CPU/10 memory divider with a 9x multiplier. Just set your multiplier to 8x and the memory speed to 166MHz. Your HTT will need to go a little higher, but with a 2x LDT, it shouldn't be a problem.

__________________
El<(')>Maxi: I still have your board...and I'm afraid I lost your address so I can't send it back...and my pm box is broken...and I can't remember where the PO is anyway
Gautam is offline   QUOTE Thanks
Old 09-12-04, 07:02 PM Thread Starter   #5
Shade00
Member

 
Shade00's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: Louisiana Tech University

 
I know. I just have to figure out exactly how high the CPU can go and see if it would be better to go with extra CPU speed over RAM speed. I know I can do 2400mhz with 240mhz RAM, but I'll need to see if it's faster to run about 2.49 with a bit slower RAM.
Shade00 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-15-04, 01:20 AM   #6
pelikan
Member

 
pelikan's Avatar 

Join Date: Jan 2003

 
Thanks for posting this Shade00. This is the kind of ram I'm looking for. I saw someone else with very similar results too. I ordered two sticks today and look forward to trying it out.

__________________
Heat
pelikan is offline   QUOTE Thanks
Old 09-15-04, 12:11 PM Thread Starter   #7
Shade00
Member

 
Shade00's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: Louisiana Tech University

 
Quote:
Originally Posted by pelikan
Thanks for posting this Shade00. This is the kind of ram I'm looking for. I saw someone else with very similar results too. I ordered two sticks today and look forward to trying it out.
Good luck with it.
Shade00 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-04, 09:26 PM   #8
pelikan
Member

 
pelikan's Avatar 

Join Date: Jan 2003

 


That's at 1T with 2.8V, with an A64 3200+ CG. I'm happy with it. Both sticks passed Memtest86 at 250 MHz. But only one stick passed Prime95 Blend test at that speed. The other one passed Prime at 245 MHz. I didn't try any higher with the 250 MHz stick yet. No use really, since I'm running them together.
I'd say this stuff is a great deal at $86. per stick.

__________________
Heat
pelikan is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-04, 09:34 PM Thread Starter   #9
Shade00
Member

 
Shade00's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: Louisiana Tech University

 
Nice! Glad to see some consistency with these sticks. I think the first people who bought these and posted results were disappointed because they couldn't lower the latencies. However, if you want decent speed with ok latencies, this is what to buy.

I don't know if it can be beat for $86.
Shade00 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-16-04, 11:17 PM   #10
pelikan
Member

 
pelikan's Avatar 

Join Date: Jan 2003

 
The way I look at latencies is like this: Cas makes almost zero difference with an A64, and Ras doesn't help much. Ras to Cas is what's important. But to get Ras to Cas 2 at 240 MHz+ without high vdimm you have to buy some EB 3700 (still no guarantee) or get lucky with Ballistix. The EB costs $150. more than this Crucial 8T and the Ballistix costs $100. more. I don't think spending the extra money makes any sense unless you are into benchmarks (edit: or if you just like to squeeze every last bit of performance out of your system, which is reasonable).

__________________
Heat

Last edited by pelikan; 09-17-04 at 12:27 AM.
pelikan is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:15 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?