Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

BIG problem wth BIOS

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 12-19-04, 12:15 AM Thread Starter   #1
{BC}Helix
Member

 
{BC}Helix's Avatar 

Join Date: Sep 2003
Location: New York, Binghamton

 
BIG problem wth BIOS


I have no idea whats wrong with my computer here, but my BIOS refuses to flash. It started off with odd harddrive noises then progressed to intermittent freezing in Windows. When I went to lower the clock speed of my chip becuase I though it was dying, I couldn't flash the BIOS at all. When I would try to save and reboot, the computer would restart, but when the "Flashing BIOS do not restart" screen was suppost to come up it insted would say "Power save" which is my computer going into suspend mode... Even every time I restart my computer I have to clear the BIOS using "insert" when I reboot, otherwise the computer will just go into suspend mode. So after a ineffective CMOS clear and some fourm searching, I read that taking out the battery and unpugging the computer will really clear the BIOS. Did that, still couldn't flash.

At this point I thought something had gone horribly wrong and that the BIOS was hoplessly corrupt, so I though it a good idea to order a new one. I didn't want to keep trying to figure this out, and I wanted to get off of 1.5Ghz and 100Mhz FSB so I could play something other than Starcraft. I got my new BIOS chip today, popped it in, set my new clock speed, went to flash, same stupid "power save" message... I'm pretty clueless at this point, I have no idea what to do. Flashing a new version, clearing CMOS or even a whole new BIOS chip won't work. My harddrive made an unusual little "click", like when you just turn off your computer insted of going through shutdown, when the new BIOS was suppost to flash. Which makes me think it may be somthing with one of the harddrives, but they work fine in Windows now that the clock speed is 1.5Ghz... Maybe it's my processor or my whole damn motherboard. Any ideas on what might be causing this or what I can do to get at least my FSB back up to 200Mhz? I can live with 1.5Ghz untill I get a new chip.

__________________
CPU: Intel e6600 L630A985 @ 3.7 Ghz 1.45v 412x9 | Mobo: Asus P5B Deluxe |
Video card: nVidia 8800 GTX | Case: Lian Li P65
Sound card: Sound blaster live X-gamer | Hard Drives: 2x Seagate 360Gb
RAM: 2x Crucial Ballistix PC800 |
Monitor:
Dell UltraSharp 2407WFP | Power supply: Cosair 620W | OS: WinXP Pro SP2
{BC}Helix is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?