Notices

Overclockers Forums > Hardware > Power Supplies and Electronic Devices
Power Supplies and Electronic Devices
Forum Jump

OCZ 520 and Neo 2 Randomly shutting off

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 03-11-05, 06:59 PM Thread Starter   #1
saltytheseagull
Member



Join Date: Jun 2004
Location: Indiana

 
Angry OCZ 520 and Neo 2 Randomly shutting off


I've got a neo 2 platinum and an ocz 520. I hit the power on button. The computer starts up and then dies. I never get a screen. The power led then flashes on and off. I'm really getting fed up with it. All I want to do is be able to use my computer. Is the psu bad? Is the mobo bad? Please help!!!
saltytheseagull is offline   QUOTE Thanks
Old 03-11-05, 07:11 PM   #2
fldrice
Member

 
fldrice's Avatar 

Join Date: Sep 2003
Location: UCI/Newport Coast

 
Probably a bad psu. Look at the back of your psu... when you attempt to power on your system, are the leds green? You may also want to unplug every unnecessary device from the psu and then see if it turns on.

__________________
A64 4200+ X2 @ 2600mhz 1.425vcore |DFI NF4 SLI-DR EXPERT|2GB G.SKILL F1-4000HZ 3-4-4-10 1T @DDR520 w/ 2.3vdimm| 2x Maxtor 160GB DiamondMax Plus 9|
2x BFG 7800GTX w/ AC Accelero X1| Swiftech MCW6000 w/ MCP350 & MCR120|OCZ Powerstream 470watt|SB Audigy(Audigy 2 ZS hack)|
MY HEATWARE
fldrice is offline   QUOTE Thanks
Old 03-11-05, 08:30 PM Thread Starter   #3
saltytheseagull
Member



Join Date: Jun 2004
Location: Indiana

 
I tried a different psu. I just plugged in the os hd, mobo, and graphics card and the same thing happened.
saltytheseagull is offline   QUOTE Thanks
Old 03-11-05, 08:38 PM   #4
Oklahoma Wolf
Senior Warranty Validity Sealed Stick Remover

 
Oklahoma Wolf's Avatar 

Join Date: Mar 2003
Location: Saskatchewan

10 Year Badge
 
Just a stab in the dark. I notice you mentioned the power LED flashes... could the power switch be faulty and holding the connection closed too long, causing the board to go into suspend as soon as the system starts?

__________________
Asus P8Z68 Pro-V Gen3
2500K w/ Thermalright Ultra-120 Extreme
16GB G.Skill Ripjaws
Inwin GRone, Corsair AX860i
Asus 270X 2GB, Asus 270 2GB
250GB Samsung 840 Evo, 640GB WD Black, 2TB Samsung F4, 3TB Seagate 7200.14
Lite-On iHAS324, LG BH14NS40

Oklahoma Wolf is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 03-11-05, 08:42 PM   #5
Sentential
Contributing Member

 
Sentential's Avatar 

Join Date: Sep 2003
Location: Midland, Texas

 
Quote:
Originally Posted by saltytheseagull
I've got a neo 2 platinum and an ocz 520. I hit the power on button. The computer starts up and then dies. I never get a screen. The power led then flashes on and off. I'm really getting fed up with it. All I want to do is be able to use my computer. Is the psu bad? Is the mobo bad? Please help!!!
I get that issue when i flick the powerswitch on the back off and on quickly over a short period of time. What I gotta do is unplug it for awhile and then try again. I rarely get it. Most likely your PSU is just faulty. Give OCZ a call, they will get you back up in no time
Sentential is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 03-11-05, 08:51 PM Thread Starter   #6
saltytheseagull
Member



Join Date: Jun 2004
Location: Indiana

 
How long does it take to get the stuff back? I need to rma my booster too. Also if I were to rma my mobo how long does msi take?
saltytheseagull is offline   QUOTE Thanks
Old 03-12-05, 12:23 AM   #7
schismspeak
Member



Join Date: Mar 2003
Location: I'm now in Colorado

 
OCZ rma's shouldnt take more than a week I dont think, atleast for the psu, cause i believe they cross ship. MSI i'm not sure, but it could be up to 2 weeks, but don't quote me on it.

__________________
HP DV6119us Laptop
AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-50
2GB ram
80GB HD
DVD-RW drive
Creative SB Extreme Audio Notebook
Windows Vista SP1



HEAT
schismspeak is offline   QUOTE Thanks
Old 03-12-05, 11:38 PM   #8
ww2717
Registered



Join Date: Jul 2002

 
this thread talks specifically about your problem with your MSI Neo2 motherboard.

http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=8418
ww2717 is offline   QUOTE Thanks
Old 03-13-05, 02:24 PM Thread Starter   #9
saltytheseagull
Member



Join Date: Jun 2004
Location: Indiana

 
I put my old rig back together (AXP) and it works fine. I'm going to rma the mobo. Hopefully that will put this issue to bed.
saltytheseagull is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Power Supplies and Electronic Devices
Power Supplies and Electronic Devices
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 11:56 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?