Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

IC7-G USB 2.0 Issue

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 03-16-05, 02:44 PM Thread Starter   #1
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
IC7-G USB 2.0 Issue


Ok this is for the system in my sig. I got a Antec Super LanBoy case. I have my front USB ports hooked up to the mobo, but every time I use my USB Flash Drive it says you can hook it up to a USB 2.0 for faster speeds. Well its true because at work it zooms when transfering things to it, but at home its a dog.

I thought, and I looked at abit site, that the board had all USB 2.0 headers. 4 in the back on the mobo and 2 connections (with 2 per connection) on the mobo inside the case.

I just ordered stuff for a USB external drive (the case and the drive) so I can backup stuff and ease of use when doing a full install (mainly keeping up to date drivers and all installed items on this drive). So I wanted to use the front USB ports on my computer (although having it in the back isn't so much of an issue just perfer the front).

But anyways I was wondering if anyone has had this issue, or is it the USB connectors on the front of the Super LanBoy case not USB 2.0 compatable?

Oh yes all drivers and such are up to date.

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat

Last edited by deathman20; 03-16-05 at 02:57 PM.
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 03-17-05, 11:48 AM   #2
illogical06
Member

 
illogical06's Avatar 

Join Date: Jan 2005
Location: @ yo momma's house!

 
Well, just to rule this out real quick, you must have @ least service pack 1 installed. For my abit max3 board, thats how i supposedley implement usb 2.0 but i have no 2.0 devices to verify that it works.

__________________
bite me
illogical06 is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-05, 11:51 AM Thread Starter   #3
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
Got SP2, and besides that USB2.0 works fine if I plug it in the back with the ones on the back panel.

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 03-17-05, 11:58 AM   #4
illogical06
Member

 
illogical06's Avatar 

Join Date: Jan 2005
Location: @ yo momma's house!

 
Oh i see, idk then.

__________________
bite me
illogical06 is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-05, 12:08 PM   #5
electric sheep
Member



Join Date: Feb 2005
Location: Fairfax, VA

 
I'm fairly certain that the headers on the mobo are USB2. Maybe the cables that came with your case are USB1.1?
electric sheep is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-05, 12:23 PM Thread Starter   #6
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by electric sheep
I'm fairly certain that the headers on the mobo are USB2. Maybe the cables that came with your case are USB1.1?
Well according to the doc on Abit Site it is. As for the cable thing, guess thats what I need to find out, but I thought the cables where the same for both USB 2.0 and 1.1? Only difference was the chipset controlling it.

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 03-17-05, 04:33 PM   #7
electric sheep
Member



Join Date: Feb 2005
Location: Fairfax, VA

 
I just checked my mobo manual. The two headers are referred to as USB1 and USB2, but they are both USB2.0 ports.

There is a difference between the cables used by the two specs. You will need to use USB2 cables for USB2 ports / devices. So, that's my only theory regarding your problem.
Good luck!
electric sheep is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-05, 05:16 PM Thread Starter   #8
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
Doh oh well guess I gotta crawl under my desk to hook it up..

Wait nm lol I got like 10 extra USB A->B connectors, that should do. Oh well at least I know why the front USB ports complain when I plug a USB 2.0 device in. Thanks for the help.

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 03-17-05, 07:50 PM   #9
electric sheep
Member



Join Date: Feb 2005
Location: Fairfax, VA

 
Let us know if you get it working at the correct speed. I'd like to confirm that was the problem.
electric sheep is offline   QUOTE Thanks
Old 03-22-05, 11:05 AM Thread Starter   #10
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
Well got it working at 2.0 speed. It wasn't the cables that was causing the issue. I decided to uninstall all the USB devices on the computer and let windows redetect them. Well what do ya know its working correctly now so it must of been a driver issue, yet all the drivers where the up to date ones. Same dates on everything, so something must of gotten confused when it was installed.

Oh well I'm happy now

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 08:18 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?