Notices

Overclockers Forums > Overclockers.com Teams > Folding Team
Folding Team Join the Overclockers.com Protein-Folding Team and support medical research!
Forum Jump

How many clients?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 09-29-01, 08:54 AM Thread Starter   #1
-=UR=- Ranger
Member

 
-=UR=- Ranger's Avatar 

Join Date: Apr 2001
Location: Giessen, Germany

 
How many clients?


Is there any use in running more than one client on a single processor system?
If yes, how many should I run and why?
-=UR=- Ranger is offline   QUOTE Thanks
Old 09-29-01, 09:13 AM   #2
Ploaf
Senior Member

 
Ploaf's Avatar 

Join Date: Jul 2001
Location: Struthers, OH

10 Year Badge
 
We witnessed over the last few days the one real reason that you might want to run two clients, even on a single processor machine. The servers went down, several times. When that happens you cannot turn in work to the downed server, but you can sometimes get work from another server and the fact that it slows down both clients will help to keep you systems folding for a longer period of time while you wait for stanford to fix the servers.
How?? You only need to copy the fah.exe, charmm.prm, opls.prm and place them in another folder with a different name. Once there create a shortcut for the fah.exe and add the '-local' switch to the shortcut so that that it will instruct the client to run in that directory only. I have included a pic so that you can see what I mean. Then start the client with the shortcut. You will have to enter your information and it will get everything else it needs from the servers.
Ploaf is offline   QUOTE Thanks
Old 09-29-01, 10:27 AM   #3
SickBoy
Inactive Moderator



Join Date: Jan 2001
Location: Minneapolis, MN

10 Year Badge
 
Yeah, he's got it covered... or you can just run the installer more than once and specify a different (unique) directory each time, and make sure to set the -local switch for each shortcut. You can run as many clents as you like - just remember that for the proteins that take longest (bbalphaua's right now, I think) you can't have frame times over 43 mins.... in fact I would recommend not getting anywhere close to that mark. The three days limit thing kicks in and you'll lose wu's. No one wants that.

SickBoy

__________________
Used to be awesome
Heatware
SickBoy is offline   QUOTE Thanks
Old 09-30-01, 12:47 AM   #4
burn'em
Member

 
burn'em's Avatar 

Join Date: Aug 2001
Location: Orange county CA.

 
IMO, you should only run one client unless the server is down. If you have a dual cpu machine then run two all the time.
burn'em is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Overclockers.com Teams > Folding Team
Folding Team Join the Overclockers.com Protein-Folding Team and support medical research!
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 11:16 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?