Notices

Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Did I buy a good ram or did I get ram raided

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 04-13-05, 01:29 PM Thread Starter   #1
slotted
Member

 
slotted's Avatar 

Join Date: Mar 2005
Location: Salisbury England

 
Did I buy a good ram or did I get ram raided


Ok I bought some Ram off a mate for peanuts ($100) so I couldn’t turn it down. I don’t really know much about ram it just looked good lol. My questions is, is it possible to overclock this ram and also I have enclosed a picture of my bios to assist in anyone that recommends any changes as always I thank you in advance for you help.

MY RAM IS:

SAMSUNG
2 x 1GB Unbuffered DIMMs DDR2-533 M378T2953BG0





__________________
MEMORY -

PROCESSOR -

MOTHERBOARD -

GRAPHICS -

COOLING -

POWER

Last edited by slotted; 04-13-05 at 01:41 PM.
slotted is offline   QUOTE Thanks
Old 04-13-05, 01:39 PM   #2
NinjaZX6R
RAM Junkie

 
NinjaZX6R's Avatar 

Join Date: Nov 2002
Location: In slots 2 & 4!

 
Is that an ECS board you are using? That is dirt cheap for that ram, so I think you did very well. Whether or not you can overclock it is up to your motherboard. All I can see is timing adjustments in there, no clock frequency adjustments. Are there any other screens such as frequency/voltage control? If there are, I am sure you can grab some more mhz out of that ram. Best of luck.

-Collin-

__________________
Gaming Rig: Core i7 920|Gigabyte GA-EX58-Extreme|OCZ PC3-12800 Platinum D9JNL (3x1gb)|Visiontek HD 4870|PC Power & Cooling 1kw-SR
Testing Rig: E1600 Celery|Asus Blitz Extreme|Crucial Ballistix PC3-12800 D9GTR (2x1gb)|BFG OC 8800GTS|Antec Server 550 Watt


Me: Dude! I can't post anything because of the NDA on my CPU!!!
Glock: What NDA...you mean that piece of paper that got used as a napkin and thrown away?


My Heat
NinjaZX6R is offline   QUOTE Thanks
Old 04-13-05, 01:46 PM Thread Starter   #3
slotted
Member

 
slotted's Avatar 

Join Date: Mar 2005
Location: Salisbury England

 
Yes it is....off to look in Bios (glad it was a bargain ) I Foresee a lot of problems with this board, it was good at the time to allow be to upgrade slowly ie ddr to ddr2 and AGP to PCI Ex, but I think now I have upgraded, the novelty has worn off, and its just a plain inflexible board

Back: Dam looks like im out of luck this is the only other thing i could find no mention of volts

The DRAM Frq gave me two options 400 or 533 it autos to 533

__________________
MEMORY -

PROCESSOR -

MOTHERBOARD -

GRAPHICS -

COOLING -

POWER

Last edited by slotted; 04-13-05 at 01:55 PM.
slotted is offline   QUOTE Thanks
Old 04-13-05, 03:00 PM   #4
Falkentyne
Member



Join Date: Apr 2001

10 Year Badge
 
Sorry, a bit OT, but that picture of that monitor looks extremely fish-eyed...is it just the picture effect, or do all non-flat screens look like _That_, now?

It made me feel a bit strange looking at it -.- Not sure about DDR2, though.....
Falkentyne is offline   QUOTE Thanks
Old 04-13-05, 03:07 PM   #5
Scph9002
Member

 
Scph9002's Avatar 

Join Date: Dec 2004

 
Is it just me or does the timings suck? Don´t know but that is maybee good timings on ddr2 :/.... If i where u I would oc the cpu so it worked at 1:1 divider instead!
What is the spd of that mem?

__________________
Gaming Rig:
P8Z68-V PRO/GEN3 | 2500k @ 4.5ghz 1.32V | Asus 7970 @ 1125/1575 stock Voltage | 2x4 gb Ripjawsx @ 2133 Mhz CL9 | OCZ vertex 3 max iops ED 120GB, OCZ vertex 2 60GB
Storage rig:
Asus P5E deluxe | Duocore E8400 stock | 2x2GB Crosair Dominator 8500 @ 800MHZ | Velociraptor OS, 5x2TB raid 0 Storage
Scph9002 is offline   QUOTE Thanks
Old 04-13-05, 03:20 PM   #6
speed bump
Member

 
speed bump's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Montana tech Butte mt.

 
Best that I have ever seen for DDR-2 was 3,2,2,8 It doen't do low cas latencies well. Most ddr-2 runs at 4,2,2,8 or 4,3,3,8 so it really doesn't have the best cas latencies.

__________________
Big changes coming: Intel e4300, DFI Blood iron, Crucial DDR2-8500, ATI x859xt, MCW-6002>Ehiem 1250>Bip3 with 3 nidec beta Vs, Sunbeam Zorro, Corsair 650 watter
Stuff I should be using but don't: Finally got around to running that stuff.

Ever run a benchmark? support our forums by posting it in the 3dmark team and system benchmarking team sections.
My heatware

Silence may be golden but performance is platinum
speed bump is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 02:38 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?