Notices

Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Interesting...

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 10-02-01, 04:47 PM Thread Starter   #1
Jon
Just Another Retired Moderator

 
Jon's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Lawrenceville, GA

10 Year Badge
 
Interesting...


I just got another 256MB stick of Crucial memory that ended up being CL3 instead of CAS2. This was my mistake and I ordered another stick today and made sure it was CAS2. The CL3 stick can just go in my dual D6VAA board since it has 256MB CL3 memory already.

What I found interesting is the benchmark. My old memory score on the VP6 with 256MB CL2 Crucial was 403/503. With 512MB of Crucial at CL3 it did 400/498. This is on 150MHz FSB.

Do any of you find it odd that I practically lost no bandwidth at all or does the extra 256MB make that much of a performance difference?

__________________
theHTPC.net
Jon is offline   QUOTE Thanks
Old 10-02-01, 06:42 PM   #2
proze
Senior Member

 
proze's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Pretoria, RSA

 
maybe your northbridge and memory controller is the limiting factor, and not the memory timing...?

__________________
Athlon XP1700+ (133*11), Gigabyte GA-7VAX, 256MB Samsung PC2700 at 166Mhz, MTS Glaciator, Powercolor Radeon 8500 64MB, SBLive! Value, onboard Realtek 10/100 NIC.

Duron 600@1102, Voltage-Modded A7V, 256MB at 142mhz CAS2, MTS Glaciator II, 64MB Gainward GF2 Pro, Maestro II PCI, CNET 10/100 NIC.

PLUS more experience than your grandmother.
Bow to me, for I AM ROOT!
proze is offline   QUOTE Thanks
Old 10-02-01, 07:30 PM Thread Starter   #3
Jon
Just Another Retired Moderator

 
Jon's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Lawrenceville, GA

10 Year Badge
 
Good a guess as any.

I had first assumed it had to be due to the chiopset since it was as close to identical scores as you can get.

Kind've makes me mad that I went and bought that other CL2 Crucial module now that I know it won't make any difference. I needed extra memory anyways.

__________________
theHTPC.net
Jon is offline   QUOTE Thanks
Old 10-04-01, 04:53 PM Thread Starter   #4
Jon
Just Another Retired Moderator

 
Jon's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Lawrenceville, GA

10 Year Badge
 
Well, I got my new 256MB module of Crucial CAS2 in and my benchmark jumped from what I listed previously to 426/529.

I guess the extra memory did help a bit in scores since no other changes from 256MB CAS2 were made.

__________________
theHTPC.net
Jon is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 03:09 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?