Notices

Overclockers Forums > Software > Alternative Operating Systems
Alternative Operating Systems Linux, Mac, Unix Operating Systems and Applications
Forum Jump

Knoppix killed my video card HELP!!!!!!

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-27-05, 01:26 PM Thread Starter   #1
Magictoaster_v2
Registered



Join Date: Jun 2005
Location: Erie, CO

 
Knoppix killed my video card HELP!!!!!!


I was playing aroung in knoppix, the OC version of it anyways, when I loged out and shut down everything looked normal. I pulled the cd out and went to turn my computer back on and I get a message that says "you forgot to plug the power extension cable into you video card consult the getting started manual" or something like that.


I need help imediatly I have already turned off power checked that the cable is infact pluged in and reset the bios. NO LUCK!


Help please
-Nicholas
Magictoaster_v2 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-27-05, 01:30 PM   #2
d94
$30 a phone

 
d94's Avatar 

Join Date: Sep 2004
Location: 48302

 
how would xnoppix be responsable?
id reset cmos and unplugg the power connector and re-plugg it

__________________
Antec 300 Intel Q6600 @ 3.7 - X48-DS4 - 4gb ddr2 - 500w Earthwatt's - 52" Sharp Aquos LC-52D64U
1x 640GB WD - 2x 1TB Greenpower - 2x 400GB Seagate - ATI 4830 512mb @ 680/975
3DMark Vanage 7402 3DMark05 20,447 3DMark06 13,693

Emachines amd x2 5000+ @ 2.9ghz w/foxconn bios - 2gb ddr2
stock POS 300w - 400gb Seagate - diNovo + VX Revolution

MacBook Air - 1.6ghz c2d - 2gb ddr2 - 80gb

heatware
d94 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-27-05, 01:37 PM   #3
Arkaine23
Captain Random
Senior Evil Genius


 
Arkaine23's Avatar 

Join Date: Nov 2001
Location: Woodlands, Tx

10 Year Badge
 
My 9700p does that all the time... my daisy-chain of molexes has some weak connections. Just have to fiddle with it until it comes back. Happens with my HDD's too which is a real pita because I use raid 0.

__________________
Folding.for.team.32.as.OC3d!
i5 3570 @ 4.5 | 8GB | SSD | 5-disk Raid 0 | 660 Ti
Folding User Stats
Arkaine23 is offline Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 06-27-05, 01:44 PM Thread Starter   #4
Magictoaster_v2
Registered



Join Date: Jun 2005
Location: Erie, CO

 
This has never happened before the solution happend to be: unplug and pray after resting for 2 minutes or so it booted right up. I have never seen anything like this ? Oh well at least it works :P
Magictoaster_v2 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-27-05, 10:15 PM   #5
d94
$30 a phone

 
d94's Avatar 

Join Date: Sep 2004
Location: 48302

 
Quote:
Originally Posted by Magictoaster_v2
This has never happened before the solution happend to be: unplug and pray after resting for 2 minutes or so it booted right up. I have never seen anything like this ? Oh well at least it works :P
and the fact that it works is what counts..
iv had similar things happen before and by dismantelling and putting it back together everything worked once again.. illogical but w/e it works rite!?!! lol

__________________
Antec 300 Intel Q6600 @ 3.7 - X48-DS4 - 4gb ddr2 - 500w Earthwatt's - 52" Sharp Aquos LC-52D64U
1x 640GB WD - 2x 1TB Greenpower - 2x 400GB Seagate - ATI 4830 512mb @ 680/975
3DMark Vanage 7402 3DMark05 20,447 3DMark06 13,693

Emachines amd x2 5000+ @ 2.9ghz w/foxconn bios - 2gb ddr2
stock POS 300w - 400gb Seagate - diNovo + VX Revolution

MacBook Air - 1.6ghz c2d - 2gb ddr2 - 80gb

heatware
d94 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-28-05, 10:26 AM   #6
moz_21
Member

 
moz_21's Avatar 

Join Date: Jul 2002
Location: MN

10 Year Badge
 
Last time my comp told me I forgot to plug in the video power cable, it had fried the 5v molex pin.

__________________
[Win7 x64 Desktop] Asus P8P67 w/ i7 2600k @ 4.5GHz 1.37v, CM 212 EVO, 16GB Mushkin DDR3 (991996) @ 2133MHz 9-11-10-28-39 2T, 2x EVGA GTX 560Ti 1GB SSC, OCZ Vertex3 240GB, Antec P183 gunmetal grey, SeaSonic 850W PSU
[Ubuntu 12.04 LTS Server] Asus M4A79T w/ Phenom II X6 1090T @ stock, 8GB Kingston DDR3 ECC (KVR1333D3E9SK2/8G), Xigmatek S1284, 8x 1.5TB Samsung MDADM RAID5 array, Fortron 530W PSU
[Win7 x64 Media PC] Asus M4A88T, Phenom 2 965 X4 @ stock, 8GB RAM, ATI HD-5450, OCZ Onyx 32GB, Seagate 7200.11 1TB
[Win7 x64 Laptop] Acer Aspire 5530, AMD Turion X2 RM70 2GHz, 3GB ram, ATI Radeon HD3200, OCZ Vertex 2 50GB
[Smoothwall 3.0] Compaq Deskpro, PIII 833 on an i810 chipset, 512MB CL2 ram, 74Gb Raptor HDD, 2x Realtek NIC Now a KVM on Ubuntu server
[My].Heatware
moz_21 is offline Benching Profile Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 06-29-05, 02:10 AM   #7
ToastedToad
Member

 
ToastedToad's Avatar 

Join Date: Aug 2004
Location: Sequim WA

 
My NF3 box does that occasionally. I need to unplug and replace the molex on the card a few times. It actually just did it tonight.
ToastedToad is offline   QUOTE Thanks
Old 06-29-05, 03:38 PM   #8
Scott9027
Member

 
Scott9027's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: NC

 
Just an unusual hardware problem, Knoppix, or Overclockix as the case may be, is certainly not to blame for the issue.
Scott9027 is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Alternative Operating Systems
Alternative Operating Systems Linux, Mac, Unix Operating Systems and Applications
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?