Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

New Memory! Now running at 300 1:1!

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 07-18-05, 10:51 PM Thread Starter   #1
fosheazy
Registered

 
fosheazy's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Denver, CO

 
New Memory! Now running at 300 1:1!


I recently purchased a MSI K8N neo2 Platinum with some old trusted corsair memory and a new venice core 3000+. No matter what I did I couldn't get past 267. At any voltage,any dividers, any amount of tweaking. Even when setting all memory dividers very low I could not achieve a higher overclock. Figuring that I just got a crappy CPU I ordered some OCZ platinum rev2 so that I could at least have tight timings at the speeds I was running. I put my new memory in today and started running memtests, and upping the overclock. I hit 315 1:1 before I hit a memory test error! I could not however pass a prime at this speed. Timings were 315 cas3 4,4,8. I can pass prime and all memory tests at 305 however! This also means what I previously thought was a really crappy CPU is running over 2.8 ghz! I can't believe how picky this board is for RAM! But now running 9x300 at 3,4,3,8 stable with every test I've thrown at it, including several hours of gaming! Woot!
fosheazy is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 07-18-05, 11:45 PM   #2
MoPMatrix
Member

 
MoPMatrix's Avatar 

Join Date: Dec 2001
Location: NJ

 
whoa nice
My venice will do 2.85 but my TCCD won't do past 265 1:1 with the venice at any timings, did 275 fine with the winchester...

Maybe its cuz the new OCZ rev2 is TCC5 and not TCCD?

What bios are u running?

__________________
My Heat & eBay

DFI nF4 LP SLI-DR ~ Opteron 165 DC @ 3ghz
Custom Water ~ Swiftech & AquaXtreme
G.Skill 4GB ~ XFX 8800GT 2x
PCP&C 700w ~ Dual Dell 1907FP 19" LCDs ~ Sceptre 32" LCD TV
Seagate 500GB ~ Seagate 1.5TB ~ Hitachi 400GB
MoPMatrix is offline   QUOTE Thanks
Old 07-18-05, 11:46 PM   #3
ziggo0
Member

 
ziggo0's Avatar 

Join Date: Apr 2004
Location: La Porte, Indiana

10 Year Badge
 
Very very nice, I only wish I could have more than 2.7vdimm...my OCZ Plats would really shine, they've been tested to 304fsb 1:1 3.4.4.8

__________________
My Heatware
ziggo0 is offline   QUOTE Thanks
Old 07-18-05, 11:53 PM   #4
rseven
Member



Join Date: Sep 2003
Location: New Jersey

 
Congrats! Yes, it's a very picky board with ram, particularly older ram. You are not the only one who thought they had a bad cpu only to find out it was the ram. I bet there are many more people who would benefit from a ram upgrade. It's another good reason to spend the bucks on quality ram. (My tccd will only do 275 and it's the ram not the board or cpu that holds it back)
rseven is offline   QUOTE Thanks
Old 07-19-05, 11:01 AM Thread Starter   #5
fosheazy
Registered

 
fosheazy's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Denver, CO

 
I am currently running the 1.8 bios. Reading about the new 1.9 beta bios is exciting, however I will wait for an official release. I am running the memory at 2.85 which is max on this board.
fosheazy is offline   QUOTE Thanks
Old 07-19-05, 01:03 PM   #6
Yoshpop
Member



Join Date: May 2005
Location: Northern Virginia

 
I can't wait till I get my OCZ EL Platinum rev2 memory

__________________
i7 2600k @ 4.4GHz
Corsair H60
GA-Z68MA-D2H-B3
G.Skill Ripjaw 8GB DDR3 1600
2x6950 @ 880/1350
3x64gb ssd G2 series RAID 0
Corsair 750w
Yoshpop is offline   QUOTE Thanks
Old 07-20-05, 02:04 PM Thread Starter   #7
fosheazy
Registered

 
fosheazy's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Denver, CO

 
Well after some more tweaking and testing I am happily running at 9x295 2.5,4-3-8 1t! This has given me much better performance over the additional cpu speed but laxer timings of 300+ fsb. I have achieved 8000 in sandra memory tests!
fosheazy is offline   QUOTE Thanks
Old 07-20-05, 02:08 PM   #8
Yoshpop
Member



Join Date: May 2005
Location: Northern Virginia

 
Quote:
Originally Posted by fosheazy
Well after some more tweaking and testing I am happily running at 9x295 2.5,4-3-8 1t! This has given me much better performance over the additional cpu speed but laxer timings of 300+ fsb. I have achieved 8000 in sandra memory tests!
Awesome! You have the TCC5 correct?

__________________
i7 2600k @ 4.4GHz
Corsair H60
GA-Z68MA-D2H-B3
G.Skill Ripjaw 8GB DDR3 1600
2x6950 @ 880/1350
3x64gb ssd G2 series RAID 0
Corsair 750w
Yoshpop is offline   QUOTE Thanks
Old 07-20-05, 10:36 PM   #9
Osirus
Member

 
Osirus's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Check your Six...

 
Welcome to the world of 300HTT 1:1. I can do it as well, with a 3000+ winnie (0437)...
I did 300HTT 1:1 with 2.5-4-4-5 1T.. Very nice OC though!

__________________
HP dv8300us Media Center Lappy
Osirus is offline   QUOTE Thanks
Old 07-22-05, 07:10 PM   #10
Sniper.nkc
Member



Join Date: Feb 2002
Location: Palmdale CA

 
What kind of benchmark scores are you getting at 300 1:1 memory? I am curious to see if my benchmarks are better with 250 1:1 @ 2-2-2-5.

__________________
CPU: AMD 1090T Black EditionThuban
Cooler: Corsair H50 Hydro Series (push/pull)
MB: Asus Crosshair IV Formula 890FX
SSD: OCZ Vertex 2 60 Gb
HD: 2 x WD Caviar Blue (Raid 0)
Mem: OCZ Gold series DDR3-1600
GPU: Sapphire HD 6970 in CrossfireX
PS: Corsair HX1000W Modular
Case: AZZA Solano 1000
Sniper.nkc is offline   QUOTE Thanks
Old 07-22-05, 07:34 PM   #11
Osirus
Member

 
Osirus's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Check your Six...

 
The bandwidth is in the range of 7.7 to 7.8. Dont remember off hand. I have some screenie's of it in action if you like to see them.

__________________
HP dv8300us Media Center Lappy
Osirus is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 10:20 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?