Notices

Overclockers Forums > Hardware > Storage
Storage SSDs, HDDs, CD/DVD/Bluray
Forum Jump

sata boot WTF

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 11-27-05, 08:37 PM Thread Starter   #1
Dfi-Boy
Member

 
Dfi-Boy's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: rockwood MI

 
sata boot WTF


ok i have 3 400gb seagate sata hds i plug them all up fire up the rig im installing xppro. it runs through the first part fine but when it has to reboot it gets lost and starts to reinstall windows again and it will do it over and over. the hds where not in raid. so after 4 times of starting and stoping i put them in raid striping.... so i start to load windows every thing is going good then the first restart come up. she running untill she hits the boot screen and the i get disc read failure wft im so lost it tell me to hit C_A_D to restart so i do and the same thing happens
Dfi-Boy is offline   QUOTE Thanks
Old 11-27-05, 09:13 PM   #2
Know Nuttin
Senior Member

 
Know Nuttin's Avatar 

Join Date: Mar 2004
Location: Ontario, Canada

 
what happens if you install with only one of the hard drives connected?

__________________
AMD Phenom II X4 965BE, Asus M5A88-V Evo, 8GB Mushkin Blackline DDR3-1600 , Coolermaster Hyper212+, OCZ Vertex Plus 60GB, Seagate 7200.11 500GB, Antec EA-380
Lenovo X200, P8400 C2D, 8GB, 120GB OCZ Vertex 3.
Know Nuttin is offline   QUOTE Thanks
Old 11-27-05, 09:51 PM Thread Starter   #3
Dfi-Boy
Member

 
Dfi-Boy's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: rockwood MI

 
Quote:
Originally Posted by Know Nuttin
what happens if you install with only one of the hard drives connected?
same thing i ran each one by its self
Dfi-Boy is offline   QUOTE Thanks
Old 11-27-05, 10:14 PM   #4
Randyman...
Member

 
Randyman...'s Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Houston, TX

 
Check the Boot Order in your BIOS? I believe you actually boot off the HD after the first re-boot (even though the CD is still in the tray) - so if your HD's are not set properly in the Boot Order menu, you might get such behavior.

Just guessing... Probably wrong...

Are these SATA-II drives? Do they require "F6" Drivers for SATA-II (even in Non-RAID modes)? Just ignore me



__________________
Randy V - Audio-Dude/Musician/PC Guru/Crazy Guy

PC#1 (Main Rig) : Lian Li PC-V1010 / P8Z68-V-GEN3 / 3750K @ 4.5GHz + Ven-X / 16GB G.Skill DDR3-1600 / HD5770 "XXX" 1GB / Samsung 830 256GB SSD / (6x) 2TB 5K3000 on Areca ARC1222 in RAID-6 / Seasonic X660 PSU / 2407WFP-HC / RME "Multiface" 38 Ch. Audio I/O / Dynaudio AIR-15 + AIR-BASE-2 Studio Monitors
PC#2 (Realtime DAW) : Lian-Li PC-K65B / Sabertooth X79 / i7-3820 @ 4.8GHz + TRUE / 8GB RipJaws DDR3-2133 / HD6570 / 120GB Intel 520 / 4x 1TB on Areca ARC-1210 in RAID-5 / RME "HDSPe MADI" 128 Channel Audio I/O / 2x SSL AlphaLink MADI AX / 48 Mic Inputs + Fully-discrete Mic Preamps + 4260Watt PA System with 5x 18" JBL Subs :-)
NAS#1: NSC-800 ITX Case / Asus P8H61-ITX / i3-2120 / (8x) 1TB 7200.12's in RAID-6 on Areca ARC-1220 Card
NAS#2: 12TB ReadyNAS Ultra-4+ / (4x) 3TB 5K3000's
And 7 other i7/i5/C2D/C2Q PC's

Last edited by Randyman...; 11-27-05 at 10:20 PM.
Randyman... is offline   QUOTE Thanks
Old 11-27-05, 10:37 PM   #5
Know Nuttin
Senior Member

 
Know Nuttin's Avatar 

Join Date: Mar 2004
Location: Ontario, Canada

 
what motherboard do you have?

__________________
AMD Phenom II X4 965BE, Asus M5A88-V Evo, 8GB Mushkin Blackline DDR3-1600 , Coolermaster Hyper212+, OCZ Vertex Plus 60GB, Seagate 7200.11 500GB, Antec EA-380
Lenovo X200, P8400 C2D, 8GB, 120GB OCZ Vertex 3.
Know Nuttin is offline   QUOTE Thanks
Old 11-27-05, 10:54 PM   #6
Trypt
Member

 
Trypt's Avatar 

Join Date: Aug 2003
Location: Mississauga, Ontario

 
You sure you're not booting from the CD the second time around? I've done that, probably everyone has at one point. The first time it reboots, make sure you don't hit any key when it asks you to boot from CD.

Of course this is most likely not the problem, since you're posting on a OC board and are probably pretty familiar with computer system, but I gave it a crack anyway.

__________________
MAIN RIG * Windows 7 Ultimate 64 SP1
* Antec 300 * Corsair TX850 PSU * 3x120mm intake fans & 3x120mm exhaust fans
* Gigabyte 990FX-UD3 (20C) * AMD 8150FX 4.6GHz (27C/55C)
* Mushkin Redline 2x4GB 9-10-9-27 1833MHz * EVGA 470GTX 1280MB GDDR5 @750/1775 * Two Dell 2405fpw 24" LCD monitors
* Intel X25-M G2 80GB OS SSD + WD 1TB + WD 1.5TB Internal SATA HDDs --==-- WD 1.5TB + WD 3.0TB External SATA HDDs
* LG Lightscribe 16x DVD/RW * Logitech Navigator Keyboard & MX Anywhere mouse & Speakers & QuickCam Fusion
Trypt is offline   QUOTE Thanks
Old 11-27-05, 10:56 PM   #7
Randyman...
Member

 
Randyman...'s Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Houston, TX

 
Quote:
Originally Posted by Trypt
since you're posting on a OC board and are probably pretty familiar with computer system, but I gave it a crack anyway.
Yeah - check out his Lian li Aquacomputer in his sig

__________________
Randy V - Audio-Dude/Musician/PC Guru/Crazy Guy

PC#1 (Main Rig) : Lian Li PC-V1010 / P8Z68-V-GEN3 / 3750K @ 4.5GHz + Ven-X / 16GB G.Skill DDR3-1600 / HD5770 "XXX" 1GB / Samsung 830 256GB SSD / (6x) 2TB 5K3000 on Areca ARC1222 in RAID-6 / Seasonic X660 PSU / 2407WFP-HC / RME "Multiface" 38 Ch. Audio I/O / Dynaudio AIR-15 + AIR-BASE-2 Studio Monitors
PC#2 (Realtime DAW) : Lian-Li PC-K65B / Sabertooth X79 / i7-3820 @ 4.8GHz + TRUE / 8GB RipJaws DDR3-2133 / HD6570 / 120GB Intel 520 / 4x 1TB on Areca ARC-1210 in RAID-5 / RME "HDSPe MADI" 128 Channel Audio I/O / 2x SSL AlphaLink MADI AX / 48 Mic Inputs + Fully-discrete Mic Preamps + 4260Watt PA System with 5x 18" JBL Subs :-)
NAS#1: NSC-800 ITX Case / Asus P8H61-ITX / i3-2120 / (8x) 1TB 7200.12's in RAID-6 on Areca ARC-1220 Card
NAS#2: 12TB ReadyNAS Ultra-4+ / (4x) 3TB 5K3000's
And 7 other i7/i5/C2D/C2Q PC's
Randyman... is offline   QUOTE Thanks
Old 11-28-05, 09:57 AM Thread Starter   #8
Dfi-Boy
Member

 
Dfi-Boy's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: rockwood MI

 
Quote:
Originally Posted by Trypt
You sure you're not booting from the CD the second time around? I've done that, probably everyone has at one point. The first time it reboots, make sure you don't hit any key when it asks you to boot from CD.

Of course this is most likely not the problem, since you're posting on a OC board and are probably pretty familiar with computer system, but I gave it a crack anyway.
i realy dont know whats going on now with it.... my friend thinks its a bios setting. that has to be turned off. i looked around and didnt find anything. what about using a ide drive as the boot? i have tried this but then the sata drives cannot be seen in windows as drive F drive G and so on im comming to my end with dealing with this. since i have 3 400gb hds in the machine now and 3 on the desk waiting to go in.

here is the link to the hds all 6 are the same
http://www.tigerdirect.com/applicati...197386&CatId=0
Dfi-Boy is offline   QUOTE Thanks
Old 11-28-05, 06:25 PM   #9
datura3
Member



Join Date: Apr 2005

 
Quote:
Originally Posted by Dfi-Boy
i realy dont know whats going on now with it.... my friend thinks its a bios setting. that has to be turned off. i looked around and didnt find anything. what about using a ide drive as the boot? i have tried this but then the sata drives cannot be seen in windows as drive F drive G and so on im comming to my end with dealing with this. since i have 3 400gb hds in the machine now and 3 on the desk waiting to go in.

here is the link to the hds all 6 are the same
http://www.tigerdirect.com/applicati...197386&CatId=0
Doesn't sound like a HD prob since it happens when only one is installed. I had a similar problem once. It turned out one of my ram sticks was burning out. This may sound stupid, but memtest your ram.
datura3 is offline   QUOTE Thanks
Old 11-29-05, 08:41 AM Thread Starter   #10
Dfi-Boy
Member

 
Dfi-Boy's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: rockwood MI

 
i got it up and running i pulled the ide hard drives out and disabled them in bios along with raid and it booted off the sata drives.
Dfi-Boy is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Storage
Storage SSDs, HDDs, CD/DVD/Bluray
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 03:24 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?