Notices

Overclockers Forums > Hardware > Storage
Storage SSDs, HDDs, CD/DVD/Bluray
Forum Jump

About to buy some DVD drives... OEM or Retail?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 11-28-05, 03:06 PM Thread Starter   #1
mdameron
Member

 
mdameron's Avatar 

Join Date: Dec 2004
Location: Denton, Texas

 
About to buy some DVD drives... OEM or Retail?


I'm about to buy a new (black) CD/DVD burner and a new (black) CD/DVD reader... <--- would like suggestions. would like to get both for less than $100 shipped.

Should I get OEM or retail versions of the drives? I don't need any cables... mainly I'm worried about software. I have no DVD burning software. I need to be able to create CD's from the hard drive, directly burn CD's, create DVD's from the hard drive, and directly burn DVD's...

What software does that that can be had for free, or purchased off the 'egg? Cheaper is better... I'd like to stay below $100 if possible on the drives and software.

Thanks

__________________
HELP ME!!!
http://www.ocforums.com/showthread.php?t=523029
mdameron is offline   QUOTE Thanks
Old 11-28-05, 03:13 PM   #2
Slayer2003
Member

 
Slayer2003's Avatar 

Join Date: Nov 2003
Location: Northeastern MA

10 Year Badge
 
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16827106003

Two of those for under $80 doesn't sound too bad to me.

__________________
:|: i5 2500 - ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 - Vengance 8GB 1600 kit - EVGA 760 GTX Superclocked 2GB - Corsair Force GT 120GB SSD :|:
:|: D-TEK Fuzion v.2 - QP320 - Liang DDC :|:

.:|:. Heat .:|:.
Slayer2003 is offline   QUOTE Thanks
Old 11-28-05, 03:16 PM Thread Starter   #3
mdameron
Member

 
mdameron's Avatar 

Join Date: Dec 2004
Location: Denton, Texas

 
Thanks for the quick reply and suggestion!

I don't know where I heard this, but I've heard that it's not possible to use 2 of the same exact optical drives...? I'd like to have 2 identical drives, but thats why I haven't ordered them already

Any other suggestions?

__________________
HELP ME!!!
http://www.ocforums.com/showthread.php?t=523029
mdameron is offline   QUOTE Thanks
Old 11-28-05, 03:27 PM   #4
rseven
Member



Join Date: Sep 2003
Location: New Jersey

 
If burning software is important to you then MWave as the NEC 3540 with Nero for $40 here. Nero is very good burning software and the NEC is a solid burner. Good luck with whatever you pick.
rseven is offline   QUOTE Thanks
Old 11-28-05, 03:32 PM   #5
Slayer2003
Member

 
Slayer2003's Avatar 

Join Date: Nov 2003
Location: Northeastern MA

10 Year Badge
 
I am using 2 of the same drives, lite-on's even, with no problems, on the same IDE channel. Cause my mobo only has 1 IDE slot.

and the top one is missing a label, because i was cleaning with a very hard chemical, and some over spray got on it.


__________________
:|: i5 2500 - ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 - Vengance 8GB 1600 kit - EVGA 760 GTX Superclocked 2GB - Corsair Force GT 120GB SSD :|:
:|: D-TEK Fuzion v.2 - QP320 - Liang DDC :|:

.:|:. Heat .:|:.
Slayer2003 is offline   QUOTE Thanks
Old 11-28-05, 04:06 PM Thread Starter   #6
mdameron
Member

 
mdameron's Avatar 

Join Date: Dec 2004
Location: Denton, Texas

 
Quote:
Originally Posted by rseven
If burning software is important to you then MWave as the NEC 3540 with Nero for $40 here. Nero is very good burning software and the NEC is a solid burner. Good luck with whatever you pick.
Haha, I'm such a spaz... The last nero edition i had made you use it ONLY with the burner it shipped with... will I have to install both of those nero's to use both burners? (I want 2 drives)

__________________
HELP ME!!!
http://www.ocforums.com/showthread.php?t=523029
mdameron is offline   QUOTE Thanks
Old 11-28-05, 07:07 PM   #7
rseven
Member



Join Date: Sep 2003
Location: New Jersey

 
No, this isn't a packaged software item,(I had one of those too) this is the oem version of nero and it is fully functional.
rseven is offline   QUOTE Thanks
Old 11-30-05, 03:02 PM   #8
perfectturmoil
Member



Join Date: Oct 2004
Location: Hillbillyville

 
Yeah the nero that came with all of my LiteOn drives works fine on whatever.. I've had about 6 drives now go through my hands (different computers, different configurations, etc) and I might have used the same copy of Nero on several of em.. not really sure.. I have a small stack of the Nero disks somewhere ;- ]
perfectturmoil is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Storage
Storage SSDs, HDDs, CD/DVD/Bluray
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 07:43 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?