Notices

Overclockers Forums > Software > Internet, Networking, and Security
Internet, Networking, and Security Networking and Viruses/Malware trouble. Get the answers here.
Forum Jump

wi-fi no internet hlp plz

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 04-04-06, 04:24 AM Thread Starter   #1
bardos
Member

 
bardos's Avatar 

Join Date: Sep 2002

 
wi-fi no internet hlp plz


I am working on someone's computer, winXP sp2 which has internet down. They have a wi-fi conection to a router in another room. The thing is I am able to ping the modem, the other computer and on the network just fine. Also the network wi-fi properties has all the green lights on and says that the network has been found and receiving fine. But not able to get out with internet, either with the browser or with ms messenger etc. no viruses or spyware found. The other computer can surf fine. I did a reinstall of winxp to no avail. I was wondering if perhaps the user had inadvertantly disabled a service, as i recall once doing a reinstall to fix an audio problem on another computer which turned out to be a windows audio service problem and the reinstall did not re-enable the service. any ideas appreciated.

thx.

__________________
Motherboard: gigabyte p35 d3sl
CPU: q6600
RAM: 4gb OCZ reaper
Graphic Card: radeon 6750
HDs: Intel 330 60gb ssd, 1tb samsung 103SJ, 500gb wd,
bardos is offline   QUOTE Thanks
Old 04-04-06, 08:14 AM   #2
wa77ss
Member

 
wa77ss's Avatar 

Join Date: Jul 2005
Location: Virginia

 
I think they may have a wireless internet setting disabled on the router. I know for sure that Linksys routers have this option and it seems that it fits the symptoms. Can you list what network hardware is being used ? Router, adapter ... etc ?

__________________

Heatware
wa77ss is offline   QUOTE Thanks
Old 04-04-06, 08:19 AM Thread Starter   #3
bardos
Member

 
bardos's Avatar 

Join Date: Sep 2002

 
i'm at home now, but as i recall it was lynksys router and cards. i didn't see a button on the router, but i'll check again.
thx

__________________
Motherboard: gigabyte p35 d3sl
CPU: q6600
RAM: 4gb OCZ reaper
Graphic Card: radeon 6750
HDs: Intel 330 60gb ssd, 1tb samsung 103SJ, 500gb wd,
bardos is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Internet, Networking, and Security
Internet, Networking, and Security Networking and Viruses/Malware trouble. Get the answers here.
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 03:53 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?