Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Whats the deal with this frequency ?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-08-06, 05:22 PM Thread Starter   #1
DDR-PIII
Disabled

 
DDR-PIII's Avatar 

Join Date: Feb 2002
Location: 6p6

 
Whats the deal with this frequency ?


Its a Pd 930 (3.0ghz)

I see the freq jumping back and forth from 2.3ghz to 3.0 ghz ? anyone know what going on ?
Attached Images
 
DDR-PIII is offline   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 05:27 PM   #2
DavidJa
Member

 
DavidJa's Avatar 

Join Date: Feb 2006
Location: Folding&home

 
throttling maybe? check bios to disable
DavidJa is offline   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 05:41 PM   #3
microfire
Member



Join Date: Oct 2001

10 Year Badge
 
Speedstep?

__________________
Intel Core i7-4930K @ 4.2GHz ' Asus P9X79 ' Corsair 32GB DDR3-1600 CL9 ' 2x Gigabyte GTX 660 Ti ' Dell U3014
microfire is offline   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 05:53 PM   #4
Shelnutt2
Overclockers Team Content Editor

 
Shelnutt2's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: /home/

 
Quote:
Originally Posted by microfire
Speedstep?
Bingo. 12x = EIST Enhanced Intel Speed Step.

__________________
Build!.Borg!.Recruit!.Folding.for.Team.32!
Gigabyte P35-DS3R, E6300, 2x512MB Team Group DDR2 667, EVGA 7800GT Heat

Want to run the folding@home gpu client in linux?
www.linuxfah.info

Your teacher is a dumbass. The equation is exact. ~Frodo Baggins
Damn....It's 12:00 AM and I thought my 805 would be a magic pumkin and turn into a conroe.........boy was I fooled:) ~Stilletto
This is what I get for not only being a newb, but also disregarding instructions! ~ShadowPho
I hate women... but im not gay lol. ~MrCrowley
Love can fade but knowledge stays forever (unless you develop alzheimers). ~Constantinos
Shelnutt2 is offline Folding Profile   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 05:57 PM   #5
wrangler88
Member



Join Date: Oct 2004
Location: North Olmsted ohio

 
wholey crap!! a 930 c1 where did u get it from!!!!
wrangler88 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 06:16 PM Thread Starter   #6
DDR-PIII
Disabled

 
DDR-PIII's Avatar 

Join Date: Feb 2002
Location: 6p6

 
no options in bios to disable ? any other ideas ?
DDR-PIII is offline   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 06:51 PM   #7
microfire
Member



Join Date: Oct 2001

10 Year Badge
 
Im sure it can be disabled, if not in the bios, then there will be some software that will do it. I would like to tell you what to download or fuction you need to input in your operating system to disabled it, but I have yet to own a speedstep CPU. (power management in control panel?)

__________________
Intel Core i7-4930K @ 4.2GHz ' Asus P9X79 ' Corsair 32GB DDR3-1600 CL9 ' 2x Gigabyte GTX 660 Ti ' Dell U3014
microfire is offline   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 07:04 PM   #8
Okagi
Member

 
Okagi's Avatar 

Join Date: Dec 2005

 
Quote:
Originally Posted by DDR-PIII
no options in bios to disable ?
What board?
Okagi is offline   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 07:36 PM Thread Starter   #9
DDR-PIII
Disabled

 
DDR-PIII's Avatar 

Join Date: Feb 2002
Location: 6p6

 
cant say :/ not allowed, but anyways its got an nforce 4 sli IE(intel edition) chipset.
DDR-PIII is offline   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 07:39 PM Thread Starter   #10
DDR-PIII
Disabled

 
DDR-PIII's Avatar 

Join Date: Feb 2002
Location: 6p6

 
got that all fixed, just updated the bios, and it has the option in there
DDR-PIII is offline   QUOTE Thanks
Old 06-08-06, 11:35 PM   #11
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by DDR-PIII
cant say :/ not allowed, but anyways its got an nforce 4 sli IE(intel edition) chipset.
you cant say what mobo or about the cpu?

__________________

Intel G3258@4.2ghz | Asrock Z97M OC Formula | Galaxy GTX660 GC | PM840 Pro 128GB, PM830 FDE 250GB | SilverStone ST45SF
i3 370M | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI | Asus GT630 2GB (GK208) |
intel i5 2450M


"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 06-09-06, 08:54 PM Thread Starter   #12
DDR-PIII
Disabled

 
DDR-PIII's Avatar 

Join Date: Feb 2002
Location: 6p6

 
about the mobo, the cpu is from a contact retail of course, and quite nice, working on 4.7 atm, need some better cooling. perhaps some better ram as well.
DDR-PIII is offline   QUOTE Thanks
Old 06-09-06, 09:07 PM   #13
Arca_ex
Member

 
Arca_ex's Avatar 

Join Date: Apr 2006
Location: Gilbert, Arizona

 
Was it from the internal store? Because I have access to that, but haven't checked it recently.
Arca_ex is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?