Notices

Overclockers Forums > Software > Microsoft Operating Systems
Microsoft Operating Systems Microsoft Operating Systems and Applications
Forum Jump

Vista RC1 Loading issues - Help?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 09-22-06, 01:06 PM Thread Starter   #1
flowrider
Member

 
flowrider's Avatar 

Join Date: Feb 2003
Location: Aldergroovey, BC

 
Vista RC1 Loading issues - Help?


Hello all,
Just wondering if anyone is having issues loading Vista RC1? Computer POSTs to the "Press any button to boot from CD/DVD" prompt but then it will reboot regardless if I press a button or not. Now my purchased copy of Win XP boots and loads fine with exactly the same hardware configuration so I'm guessing it might be the DVD media. I'm using Memorex DVD -R. Any suggestions?
flowrider is offline   QUOTE Thanks
Old 09-22-06, 02:23 PM   #2
Oroka Sempai
Member

 
Oroka Sempai's Avatar 

Join Date: Jul 2004
Location: Port Elgin, Canada

 
Proably a bad download... or bad burn. Try burning the disc again, it that dont work, try downloading it again then burn.

__________________
[Primary][Cooler Master Elite 430 Black][ASUS M4A88TD-M][Phenom II X6 1100T BE][Xigmatek HDT-S1283][4GB Corsair Vengeance LP1600][ASUS 6850 1GB][LG BH10LS30 10X][OCZ Agility 3 90GB & Segate 1TB][Windows 7 Ultimate 64]
[Server][Thermaltake Armour Jr][ASUS M2A-VA][Athlon X2 7750 BE][POS HSF][4GB Buffalo Select][HIS Radeon X1950 XT 256MB][LG DVD-RW][WD 160GB][Windows 7 Ultimate 64]
Oroka Sempai is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-22-06, 03:10 PM Thread Starter   #3
flowrider
Member

 
flowrider's Avatar 

Join Date: Feb 2003
Location: Aldergroovey, BC

 
I've downloaded twice and burned at 1x as per their recommendations. Some on another forums suggested disabling the ACPI in BIOS. I'm not too sure what the affect of that is.
flowrider is offline   QUOTE Thanks
Old 09-22-06, 05:16 PM   #4
meionm
Member

 
meionm's Avatar 

Join Date: Mar 2004

 
I downloaded and burn my version three times. Two discs bad, third one made it. Although after instalation system started to crash during boot, so I reinstalled windows xp.

__________________
Dell XPS 1330 T8300, 4GB PC6400, LED Monitor, DVD Burner, Intel 4965 wireless, Bluetooth 360, 9cell battery, Windows Vista Ultimate, Remote

Q9550, Gigabyte ex38 ds4, 4GB Corsair Dominator PC8500, evga 8800gt, Corsiar 520w psu, WD 640GB HD, LG Eide Dvd Burner, Antec P182

HEATWARE
meionm is offline   QUOTE Thanks
Old 09-23-06, 06:22 PM   #5
Audioaficionado
Super Moderator

 
Audioaficionado's Avatar 

Join Date: Apr 2002
Location: Medford, Orygun

10 Year Badge
 
Download and install md5summer and generate a md5 checksum of you .iso. Then compare that against the published md5 checksum. If they don't match, then you have a bad iso download.

BTW a newer version is up for grabs if you're interested.

http://vista5728.no-ip.info/

http://download.windowsvista.com/dl/...fre_en_dvd.iso

__________________
.....................................My HeatwareMyFAH Stats
.......................Folding is a marathon, not a sprint © audioaficionado
Asus Commando, 8GB GSkill 5-5-5-15-2t PC6400, Q6600 @3.0GHz >SMP2+GPU3 FAH 24/7
Gigabyte DS3, 3GB GSkill 5-5-5-15-2t PC6400, E6400 @3.0GHz
Asus P5Q PRO Turbo, 4GB GSkill 5-5-5-15-2t PC6400, E6600 @3.0GHz
Iwill DH800, 2GB OCZ4002048PFDC-K 2.5-3-3-8-1t, Dual 2.4 M0 Xeons 1.5v/880/3300
Help improve overclockers.com! Get involved!

You have over 101 posts and Can't see the classifieds???Click This Link
Anyone we catch cookie stuffing at this site will be banned on the spot!!
Audioaficionado is offline Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-23-06, 10:08 PM   #6
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
it took me three burns and 2 cd keys to get it to work. had an error "copying" files.

its all good now though

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 09-23-06, 10:35 PM   #7
Nebulous
Señor Senior Member

 
Nebulous's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: The Empire State

10 Year Badge
 
Well after 5x d/ling it and having the file go bonkers, #6 was the charm. After searching the net for hours to figure why the iso would'nt burn and constantly getting the "UDF" file error, i found out i have to use Alcohol 120% to burn the "UDF" file format Wished someone would've posted that tidbit of info, i could've saved myself the 5 coasters.

__________________

<MEGA-O>
Gigabyte Z77X-UD4H /De-Lid i5 3570K@ 4.5Ghz
16GB GSKILL Sniper F3-17000CL11D-8GBSR
XSPC Rasa Black / RX360 / MCP-655 / MCRes
Corsair Force 3 SSD 120GB x2 Raid~0 / WD VelociRaptor 300GB
Diamond 7870PE52GDD Ghz Edition HD 7870+H80
Sony AD-7220S / Lite On LH-16A1S
SilverStone Zeus ZM1350 1350w
CM Cosmos 1000 / Win7 x64
** Under TITLE II, SECTION 210.340 it is legal to overclock **
Nebulous is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 09-24-06, 01:21 AM Thread Starter   #8
flowrider
Member

 
flowrider's Avatar 

Join Date: Feb 2003
Location: Aldergroovey, BC

 
Well I'm not too sure what it is. I believe my .iso was okay as well as the burning because it did load on an old test system of mine (P3-866) but no go on the new system (3800+ with Asus board). Just keeps rebooting. I even tried upgrading an XP installation with no luck at all.
flowrider is offline   QUOTE Thanks
Old 09-24-06, 01:28 AM   #9
Audioaficionado
Super Moderator

 
Audioaficionado's Avatar 

Join Date: Apr 2002
Location: Medford, Orygun

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by Nebulous
Well after 5x d/ling it and having the file go bonkers, #6 was the charm. After searching the net for hours to figure why the iso would'nt burn and constantly getting the "UDF" file error, i found out i have to use Alcohol 120% to burn the "UDF" file format Wished someone would've posted that tidbit of info, i could've saved myself the 5 coasters.
Nero 6 has burned three Vista ISOs for me and they all worked flawlessly. One was a DVD/R and the other two were DVD/RW.

Edit: Well I'm posting this from a new installation of Vista RC1 build 5728 which was downloaded directly from Microsoft and the iso image was burned by Nero 6.

__________________
.....................................My HeatwareMyFAH Stats
.......................Folding is a marathon, not a sprint © audioaficionado
Asus Commando, 8GB GSkill 5-5-5-15-2t PC6400, Q6600 @3.0GHz >SMP2+GPU3 FAH 24/7
Gigabyte DS3, 3GB GSkill 5-5-5-15-2t PC6400, E6400 @3.0GHz
Asus P5Q PRO Turbo, 4GB GSkill 5-5-5-15-2t PC6400, E6600 @3.0GHz
Iwill DH800, 2GB OCZ4002048PFDC-K 2.5-3-3-8-1t, Dual 2.4 M0 Xeons 1.5v/880/3300
Help improve overclockers.com! Get involved!

You have over 101 posts and Can't see the classifieds???Click This Link
Anyone we catch cookie stuffing at this site will be banned on the spot!!

Last edited by Audioaficionado; 09-24-06 at 04:35 AM.
Audioaficionado is offline Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Microsoft Operating Systems
Microsoft Operating Systems Microsoft Operating Systems and Applications
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 05:15 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?