Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

How accurate is the CPU heat sensor on the 8KHA+?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 11-26-01, 03:50 PM Thread Starter   #1
RedDeathDrinker
Senior Aircraftsman IRL

 
RedDeathDrinker's Avatar 

Join Date: Jul 2001
Location: Scotland - And don't you forget it!

 
Kow accurate is the CPU heat sensor on the 8KHA+?


Man (and Woman, if you're reading) this 8KHA+ is the sweetest......

Q - How accurate is the CPU temp monitor reading in the BIOS?

__________________
We are stuck with technology when what we really want is just stuff that works.
How do you recognise something that is still technology?
A good clue is if it comes with a manual...
RedDeathDrinker is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 11-26-01, 04:19 PM   #2
Thelemac
Administratively Deficient

 
Thelemac's Avatar 

Join Date: Mar 2001
Location: Canton, MI

10 Year Badge
 
Depends on the heatsink (and whether or not it can actually touch the chip like my Epox can't). If it's just sitting back there testing the air...then not very.

Here is a good article on this.

__________________
42 | Sig Assassin

*click*
Thelemac is offline   QUOTE Thanks
Old 11-26-01, 05:19 PM   #3
Mr B
Senior Admin Emeritus

 
Mr B's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Boston Bruins Nation

10 Year Badge
 
I love the new "sig" Red....LOL

Keep us informed of your progress, until the RAF knocks on the door....

Sounds like you're having fun...I'm jealous. I want one too...

__________________
Got that Gibson Les Paul ('92 Studio), still listening to a lot of Led Zeppelin. =P
Mr B is offline   QUOTE Thanks
Old 11-26-01, 05:30 PM   #4
nikhsub1
Unoriginal Macho Moderator

 
nikhsub1's Avatar 

Join Date: Oct 2001
Location: Los Angeles

10 Year Badge
 
What are your temps? I am running the same mobo and similar HSF (Swifty MCX462). I am at 24c at mobo and 33c at CPU. This is idle (well light usage anyway!) at 1.88 vcore 2.7 ddr voltage and a 149 FSB. I have 7 case fans though

__________________
Loading Signature ...
nikhsub1 is offline   QUOTE Thanks
Old 11-26-01, 07:23 PM Thread Starter   #5
RedDeathDrinker
Senior Aircraftsman IRL

 
RedDeathDrinker's Avatar 

Join Date: Jul 2001
Location: Scotland - And don't you forget it!

 
I've just got it set up stock just now (the performance boost over a PIII 600 is nice.....)

MBM and the BIOS are reading the core as 39C and the case as 27C

Another question: Where exactly are the three temp sensors? I'm hunting on the net, but any info appreciated.

How do you do the pencil trick?

__________________
We are stuck with technology when what we really want is just stuff that works.
How do you recognise something that is still technology?
A good clue is if it comes with a manual...
RedDeathDrinker is offline   QUOTE Thanks
Old 11-26-01, 07:44 PM   #6
nikhsub1
Unoriginal Macho Moderator

 
nikhsub1's Avatar 

Join Date: Oct 2001
Location: Los Angeles

10 Year Badge
 
When you say pencil trick you mean unlock the CPU? If so the pencil trick does not work on the XP's. You can do this though:
http://www.vr-zone.com/guides/AMD/AthlonXPUnlock/

__________________
Loading Signature ...
nikhsub1 is offline   QUOTE Thanks
Old 11-26-01, 07:58 PM   #7
Doctor
Senior Member

 
Doctor's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Cow-Hampshire, USA -->"Live Free or Die"<

10 Year Badge
 
Quote:
Originally posted by reddeathdrinker


How do you do the pencil trick?
Hey RDD, why don't you take a look at the guide Joe C. did here, or take a look at the other ones on the same page.

Good luck Mate!

Doctor
Doctor is offline   QUOTE Thanks
Old 11-26-01, 11:24 PM   #8
Thelemac
Administratively Deficient

 
Thelemac's Avatar 

Join Date: Mar 2001
Location: Canton, MI

10 Year Badge
 
Quote:
Originally posted by reddeathdrinker

How do you do the pencil trick?
It appears that some are missing something...

You use a good chicken to do it.

__________________
42 | Sig Assassin

*click*
Thelemac is offline   QUOTE Thanks
Old 11-27-01, 05:06 AM Thread Starter   #9
RedDeathDrinker
Senior Aircraftsman IRL

 
RedDeathDrinker's Avatar 

Join Date: Jul 2001
Location: Scotland - And don't you forget it!

 
Quote:
Originally posted by reddeathdrinker

How do you do the pencil trick?
See the little smiley winking?

I was joking about the pencil trick..........

I know how to unlock XP's. I'm waiting to see if Mr B can pull it off first. If he can, then there's hope for the rest of us!

__________________
We are stuck with technology when what we really want is just stuff that works.
How do you recognise something that is still technology?
A good clue is if it comes with a manual...
RedDeathDrinker is offline   QUOTE Thanks
Old 11-27-01, 06:14 AM   #10
Doctor
Senior Member

 
Doctor's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Cow-Hampshire, USA -->"Live Free or Die"<

10 Year Badge
 
The chicken sounds good to me.....



Doc
Doctor is offline   QUOTE Thanks
Old 11-27-01, 06:15 AM Thread Starter   #11
RedDeathDrinker
Senior Aircraftsman IRL

 
RedDeathDrinker's Avatar 

Join Date: Jul 2001
Location: Scotland - And don't you forget it!

 
Note to self: Buy a rubber chicken on the way home from work.....

__________________
We are stuck with technology when what we really want is just stuff that works.
How do you recognise something that is still technology?
A good clue is if it comes with a manual...
RedDeathDrinker is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:12 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?