Notices

Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Timings?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 11-06-06, 09:57 AM Thread Starter   #1
charmapsyche
Member

 
charmapsyche's Avatar 

Join Date: Feb 2004
Location: Palatine, IL

 
Timings?


I'm not too sure on the memory settings of this bios. Thought I'd get a second opinion or two...

The memory is G.Skill F2-6400CL4D-2GBPK (1GB x 2)

I'm also not sure what timings I should try.

G.Skill's website says: CAS Latency CL 4-4-4-12

Thanks for your input.

Last edited by charmapsyche; 11-11-06 at 09:05 AM.
charmapsyche is offline   QUOTE Thanks
Old 11-07-06, 11:52 AM Thread Starter   #2
charmapsyche
Member

 
charmapsyche's Avatar 

Join Date: Feb 2004
Location: Palatine, IL

 
I just set the mem. to 1T. Memtest gave me one error in the beginning. Then prime95 only ran for 4min.


I'll try feeding it another volt tonight and see what results I get. I'm at 2.1v right now.


This bios won't let me change the multiplier higher than ten. The built in oc function only goes up to 15 percent. So I'll either have to mod something or start upping the FSB.
charmapsyche is offline   QUOTE Thanks
Old 11-07-06, 12:48 PM   #3
meionm
Member

 
meionm's Avatar 

Join Date: Mar 2004

 
Here's the review for that memory:
http://www.virtual-hideout.net/revie...00/index.shtml

In that review Command rate was used 2t. I am not sure about amd and ddr2 but on intel platforms ddr2 runs at 2T command rate.

__________________
Dell XPS 1330 T8300, 4GB PC6400, LED Monitor, DVD Burner, Intel 4965 wireless, Bluetooth 360, 9cell battery, Windows Vista Ultimate, Remote

Q9550, Gigabyte ex38 ds4, 4GB Corsair Dominator PC8500, evga 8800gt, Corsiar 520w psu, WD 640GB HD, LG Eide Dvd Burner, Antec P182

HEATWARE
meionm is offline   QUOTE Thanks
Old 11-08-06, 11:06 PM Thread Starter   #4
charmapsyche
Member

 
charmapsyche's Avatar 

Join Date: Feb 2004
Location: Palatine, IL

 
Hey thanks meionm! That was a great review!

I've upped the voltage a little.
Now I'm running memtest again.

Just passed the point it had trouble last time.

I don't see a problem with the faster 1T command rate if it's stable.

I wish there was an easy way to change the multiplier in the bios.

Last edited by charmapsyche; 11-11-06 at 09:06 AM.
charmapsyche is offline   QUOTE Thanks
Old 11-11-06, 09:08 AM Thread Starter   #5
charmapsyche
Member

 
charmapsyche's Avatar 

Join Date: Feb 2004
Location: Palatine, IL

 
I'm going to go back to 2T. I can't get a good torture test out of prime95. Not even w/stock settings right now.
I'm wondering if I should up the volts on the ram?

Last edited by charmapsyche; 11-11-06 at 11:24 AM.
charmapsyche is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 10:31 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?