Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

e6300 @ 3Ghz @ 1.25v :]

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 12-30-06, 04:55 PM Thread Starter   #1
anwar1337
Member



Join Date: Apr 2003

 
e6300 @ 3Ghz @ 1.25v :]


Ran orthos for about 30 minutes and it was stable, gonna leave orthos running tonight to see how it goes. Opinions on Benches PLEASE

Here are some pics :




__________________
ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5
anwar1337 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 05:06 PM   #2
Rattle
Member

 
Rattle's Avatar 

Join Date: May 2005
Location: Home... again

 
2988mhz not 3.0 LOL !

just kidding nice chip

__________________
Z87-GD65 | 4770k | H100 | 16gb Sammy 30nm 1866 | GTX780 SC | Xonar Essence Stx | BIC DV62si | ATH AD700 | 550d | AX850 | VG24QE | 840pro 256gb | 5tb | CherryReds | m60 | Func1030 |

HEAT
Rattle is offline   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 05:17 PM   #3
Shelnutt2
Overclockers Team Content Editor

 
Shelnutt2's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: /home/

 


1.25volts? Thats incredible! Keep it clocking!

__________________
Build!.Borg!.Recruit!.Folding.for.Team.32!
Gigabyte P35-DS3R, E6300, 2x512MB Team Group DDR2 667, EVGA 7800GT Heat

Want to run the folding@home gpu client in linux?
www.linuxfah.info

Your teacher is a dumbass. The equation is exact. ~Frodo Baggins
Damn....It's 12:00 AM and I thought my 805 would be a magic pumkin and turn into a conroe.........boy was I fooled:) ~Stilletto
This is what I get for not only being a newb, but also disregarding instructions! ~ShadowPho
I hate women... but im not gay lol. ~MrCrowley
Love can fade but knowledge stays forever (unless you develop alzheimers). ~Constantinos
Shelnutt2 is offline Folding Profile   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 05:21 PM   #4
xTrEmEoVrClOcKr
member



Join Date: May 2004
Location: San Diego, CA

 
Over a 1ghz OC @ 1.25v, simply amazing. Makes my 1040mhz OC @ 1.49v look ****ty lol. Nice chip.

__________________
Core i5 2500K @ 4.6GHz w/ XIGMATEK SD1283 120mm
Asus P8Z68-Z
8GB Corsair Vengeance
640GB x 2 WD Black in RAID0, 500GB Data drive
Sapphire HD5830 @ 900Mhz / 1225Mhz
Lian Li V2000A w/ 550W Antec TruePower II
xTrEmEoVrClOcKr is offline   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 05:23 PM Thread Starter   #5
anwar1337
Member



Join Date: Apr 2003

 
I want to keep clocking but, I'm scared of the temps, @ full load @ 3ghz its hitting 63-64*C but then again its an ASUS motherboard so idk if its reporting the wrong temps, and i dont want it going above 65*C.
Does anyone know if their ASUS p5b-d is over reporting temps?
Right when i stop running orthos literally the second after, the temps drop down to 52-53*C so idk what to do.
Also, is there anyway I can shutdown the pc if it exceeds 70*C tonight as I run orthos? I can't seem to find a "Shut-Down Temperature" setting.
Also, do my memory #'s look right? B/c when I boot up it says PC-4300 Interleaved Dual channel, and it used to say PC-6400 when it was stock?
Also, is 19s good for 1M in super-pi?

__________________
ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5
anwar1337 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 05:39 PM   #6
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
is this a retail or oem cpu? if its retail can you post the FPO/Batch numbers from the side of the box?

__________________

Intel G3258@4.2ghz | Asrock Z97M OC Formula | Galaxy GTX660 GC | PM840 Pro 128GB, PM830 FDE 250GB | SilverStone ST45SF
i3 370M | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI | Asus GT630 2GB (GK208) |
intel i5 2450M


"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 05:56 PM   #7
ChRiZo
Member



Join Date: Mar 2006

 
Pretty good. I bet it can take less though. Mine does 2.8ghz on only 1.18 vcore.

__________________
AMD Phenom II 550
AS Pro 64 cooler
2 gig gskill DDR3 PC10666 memory
650 watt antec psu
ga-ma770t-ud3p
ATI 5770
500 gig sata hdd
ChRiZo is offline   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 06:18 PM Thread Starter   #8
anwar1337
Member



Join Date: Apr 2003

 
FPO/BATCH # = L627A417
PROD CODE = BX80557E6300SL9SA

It's retail. Idk if it can take that low of a voltage because thats 200 mhz slower and I tried 1.2 multiple times and it failed in Orthos, its ok though b/c I'm happy with the current o/c

__________________
ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5
anwar1337 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 06:29 PM   #9
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
Use TAT or Coretemp for tempatures.

Also is that 1.25V bios or just what your reading in windows. Those are two different beasts.

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 06:32 PM Thread Starter   #10
anwar1337
Member



Join Date: Apr 2003

 
IIRC its a notch or 2 below 1.3V in bios

__________________
ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5
anwar1337 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 07:48 PM   #11
T1Cybernetic
Member

 
T1Cybernetic's Avatar 

Join Date: Aug 2004
Location: West Yorkshire, Uk, Nr Earth

 
Thats incredible!

I hope when i get my e6300 it overclocks like that baby



Infact:
Where did you get your chip from? i still havnt ordered mine as im looking for best prices

__________________
Empty your mind. Be formless, shapeless, like water.
Now you put water into a cup, it becomes the cup.
You put water into a bottle, it becomes the bottle.
You put it into a teapot, it becomes the teapot.
Now, water can flow, or it can crash! Be water, my friend. (Bruce Lee)
T1Cybernetic is offline   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 11:14 PM Thread Starter   #12
anwar1337
Member



Join Date: Apr 2003

 
Well, I left the house with 2 Orthos running and came back to find my computer had restarted, I checked the logs and it shows

2:Self-test 8K passed!
1:Self-test 8K passed!

all the way up to

2:Self-test 896K passed!
1:Self-test 896K passed!

The last 2 tests were

2:Test 5, 460000 Lucas-Lehmer iterations of M235519 using 12K FFT length.
1:Test 5, 460000 Lucas-Lehmer iterations of M235519 using 12K FFT length.

Was that the end of orthos or did the computer not even have enough time to log the halt of Orthos? Is it bad to run an orthos doing Small FFT's for the cpu and then another doing Large FFT's for the ram?

__________________
ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5
anwar1337 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-30-06, 11:27 PM   #13
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
You only need to run 1 orthos. Run small FFT's to test the CPU. If you really want to run large FFT's for testing ram but its more prefered to test ram in Dos with Memtest to make sure ites testing all the memory.

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 12-31-06, 11:56 AM   #14
Vulcan
Member

 
Vulcan's Avatar 

Join Date: Jan 2004
Location: Pa

 
Quote:
Originally Posted by T1Cybernetic
Infact:
Where did you get your chip from? i still havnt ordered mine as im looking for best prices
I second that. Wheres it from?

__________________
Currently rocking a BlackBook
Vulcan is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-06, 04:15 PM Thread Starter   #15
anwar1337
Member



Join Date: Apr 2003

 
hahaha you won't believe it but... eBAY! LOL, quite some luck, but the guy had multiple CPU's for sale. Anyway, is 2.1v for the ram ok @ 429mhz?
for some reason I'm orthos stable but in CS:S it randomly restarts, I'm guessing its the memory because i havent used memtest and the fact that CS:S needs a huge bandwidth so the memory is under loads of stress so i was @ 2.05 and upped it to 2.1v, Whats the max V the new DDR2 ram chips can take? ;o

__________________
ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5
anwar1337 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-06, 05:36 PM   #16
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
up the ram to a vdimm of 2.2 then, for the ram it really depends on what it is rated for. if your running your ram on like ddr2-1000+ with 2.1+volts then you need to actively cool the ram.

__________________

Intel G3258@4.2ghz | Asrock Z97M OC Formula | Galaxy GTX660 GC | PM840 Pro 128GB, PM830 FDE 250GB | SilverStone ST45SF
i3 370M | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI | Asus GT630 2GB (GK208) |
intel i5 2450M


"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 12-31-06, 05:51 PM Thread Starter   #17
anwar1337
Member



Join Date: Apr 2003

 
Well, my ram is @ DDR-860 @ 2.1 V, so should I actively cool the ram at this point? It just crapped out in Orthos after 2 hours, It didnt halt orthos, the computer just restarted. Anyone know what could've caused that? Too high of an FSB? My NB is @ 1.45v should i make it 1.55v? If it were the CPU crapping out then wouldnt it get a rounding error? Or am I wrong?

__________________
ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5
anwar1337 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-06, 07:07 PM   #18
Shelnutt2
Overclockers Team Content Editor

 
Shelnutt2's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: /home/

 
Quote:
Originally Posted by anwar1337
Well, my ram is @ DDR-860 @ 2.1 V, so should I actively cool the ram at this point? It just crapped out in Orthos after 2 hours, It didnt halt orthos, the computer just restarted. Anyone know what could've caused that? Too high of an FSB? My NB is @ 1.45v should i make it 1.55v? If it were the CPU crapping out then wouldnt it get a rounding error? Or am I wrong?
Restart? Well lock-up and restarts are usually because of ram.

__________________
Build!.Borg!.Recruit!.Folding.for.Team.32!
Gigabyte P35-DS3R, E6300, 2x512MB Team Group DDR2 667, EVGA 7800GT Heat

Want to run the folding@home gpu client in linux?
www.linuxfah.info

Your teacher is a dumbass. The equation is exact. ~Frodo Baggins
Damn....It's 12:00 AM and I thought my 805 would be a magic pumkin and turn into a conroe.........boy was I fooled:) ~Stilletto
This is what I get for not only being a newb, but also disregarding instructions! ~ShadowPho
I hate women... but im not gay lol. ~MrCrowley
Love can fade but knowledge stays forever (unless you develop alzheimers). ~Constantinos
Shelnutt2 is offline Folding Profile   QUOTE Thanks
Old 12-31-06, 07:26 PM Thread Starter   #19
anwar1337
Member



Join Date: Apr 2003

 
Right now it keeps restarting during CS:S so I dropped it to 400 x 7 @ 1.256v
and it still keeps restarting so i bumped the ram from 2.1 to 2.15, theres no 2.2 setting in this bios it jumps from 2.15 to 2.25. The northbridge is @ 1.45 right now, should I up that to 1.55 since my FSB is 1600? I have added a fan to the ram so its cool to the touch so should I make it 2.25v? It has restarted like 8 times in the past 30 minutes b/c I keep playing Source. HELP!

__________________
ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5
anwar1337 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-06, 07:31 PM   #20
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
before you up the vdimm then what are the timings your are currently running? i would lossen them up one notch then @2.1v. you chipset voltage is fine no need to mess with it or what you had the cpu-v at before now.

__________________

Intel G3258@4.2ghz | Asrock Z97M OC Formula | Galaxy GTX660 GC | PM840 Pro 128GB, PM830 FDE 250GB | SilverStone ST45SF
i3 370M | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI | Asus GT630 2GB (GK208) |
intel i5 2450M


"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:24 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?