Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > AMD CPUs
AMD CPUs
Forum Jump

Woo ! My opty 175 arrived!

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 02-01-07, 02:19 AM Thread Starter   #1
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
Woo ! My opty 175 arrived!


just got it through the mail!

Its used but its a CCBBE 0615DPMW chip. Its in great condition, no bent pins, clean IHS, which is very very flat. even came with the heat pipe cooler (although i won't be using it). Havn't plugged it in yet, but it looks great already. I hope i have a winner!

will keep this thread updated as i go!

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 02-01-07, 02:30 PM   #2
Immortal_Hero
Member

 
Immortal_Hero's Avatar 

Join Date: Jan 2005

 
YAY!!! Now go OC the snot out of it. CCBBE... you have a decent shot @ 3.0GHz with good cooling, 2.7 should be pretty easy!

__________________
][mmortal ]-[ero
Heatware
Immortal_Hero is offline   QUOTE Thanks
Old 02-01-07, 02:38 PM   #3
Frozenwings
Member



Join Date: Jul 2005

 
/\

Agrees with Immortal.

__________________
New Rig: Phenom II X4 955BE/MSI 790FX-GD70/2x2gb PC1600 Patriot/Nvidia 470GTX

Intel Rig: C2D E6420 (430x8 @ 1.475v)/Gigabyte DS3 rev 3.3 2x1gig GSKILL HZ/Nvidia GTX 275

Old AMD Rig: Opteron 165 (317x9 @1.45v) Epox 9NPA+ 2x1gig Gskill HZ/Nvidia 8800GTS (650/1800)
Frozenwings is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-07, 05:38 PM Thread Starter   #4
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
YAY!!! It IN! i finally got the time to install it. loading it now at stock to check temps and stability!

This is sweet, MBM5 even put 2 CPU load icons in the tray (only had one before!). Now with the same cooling i was using on my 146, temps are currently sitting at ~50c on both. The cores are never more than 2*c out from each other too. Idle is about 30. That said i have literally only just turned it on, so as5 hasn't settled, and i think i can to the heat sink up just a bit tighter too which will help. I don't think i will every pop the top because my heatsink will just crush the core from lateral strain when the mobo is sideways (aka computer upright). Anyway, ill post results as i get them!

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-07, 08:11 PM Thread Starter   #5
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
dudes, at 2.7ghz on stock volts so far! this is awesome! temps are 56ish

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-07, 08:12 PM   #6
EvilCloudStrife
R. Kelly is my roll model

 
EvilCloudStrife's Avatar 

Join Date: Feb 2003
Location: Mesa, Arizona

10 Year Badge
 
56c load? or idle? either way thats very hot

__________________
Name: Apocalypse
Motherboard: DFI NF4 Ultra-D Bios 623-3
CPU: AMD 939 Opteron 148 CABYE 0536 & XP-120 W/ Sanyo Denki 120mm Fan - 11x264 - 2900Mhz - 1.52V - 25C Idle - 38C Load
RAM: OCZ Gold Edition 2GB (2 x 1GB) - UCCC - 1:1 - 264Mhz - 3-4-3-8 - 2.68V
Videocard: Evga 7800GT 256-P2-N518 (500/1200)
DVD: NEC 16XDVD+/-RW
Hard Drives: (1)Western Digital 7200 250GB 16MB SATA2, (2)Western Digital 7200 250GB 16MB SATA2, Western Digital 7200 200GB 8MB IDE, (1) Westen Digital 7200 250GB 2MB IDE, (2) Western Digital 7200 250GB 2MB IDE, (3) Removable Western Digital 7200 250GB 2MB USB2 Enclosure
PSU: OCZ 520W SLI Powerstream

Chuck Norris owns the greatest Poker Face of all-time. It helped him win the 1983 World Series of Poker despite him holding just a Joker, a Get out of Jail Free Monopoloy card, a 2 of clubs, 7 of spades and a green #4 card from the game UNO
EvilCloudStrife is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-07, 08:26 PM Thread Starter   #7
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
Loaded. as5 has only just been put on, so it should drop a bit i hope. i also have more speed in this fan.

Temps are being reported from coretemp 0.94. mbm5 reports 50c. either way hot i agree. my god duallys are heaters. wonder when quads will be like?

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)

Last edited by Hipcrostino; 02-02-07 at 08:32 PM.
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-07, 08:55 PM   #8
Immortal_Hero
Member

 
Immortal_Hero's Avatar 

Join Date: Jan 2005

 
That is about the same temps I get out of my 165 at that speed. Increase the voltage and watch them go through the roof .

__________________
][mmortal ]-[ero
Heatware
Immortal_Hero is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-07, 09:03 PM   #9
blitzkrieg1110
Member

 
blitzkrieg1110's Avatar 

Join Date: Oct 2004
Location: Pennsylvania

 
What HSF are you using instead of the 4 Heatpipe one?

__________________
Laptop: Dell Inspiron E1505 | Intel Centrino Duo T2300 1.67Ghz | 2GB DDR2 | Intel GMA 950 GFX |
Heatware 8-0-0
blitzkrieg1110 is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-07, 09:47 PM Thread Starter   #10
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
i just reseated it. load temps at stock are low 40's instead of 50's which is good. When i took the sink off, it had no mark from the TIM on it at all!! i have a feeling its actually concave. I thought it was flat, but it dosn't feel right. Its good to see i have pulled the temps down though.

The heatsink itself is a ThermalTake Big Typhoon with a TFB1212GHE Delta on it. this fan is rated at 220CFM (65db) at 12v, but I'm running it at 7v atm.

As far as overclocking, I'm impatent so I go 100mhz at a time. 2.8Ghz is stable after 10mins of orthos at stock volts (1.35), but i got a blue screen loading windows at 2.9Ghz. I'm very happy with this chip, but i may have to lap the IHS (the BT is already lapped). going from a opteron 146 that ran 2.7 with 0.025 overvolt to a dual core that runs 2.8ghz on stock volts make me very happy.

EDIT: I just want to point out that current ambient tempurature is 30*c (its 38 out side!). this is about the hottest temp it gets to inside.

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)

Last edited by Hipcrostino; 02-02-07 at 09:57 PM.
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 02-02-07, 10:34 PM   #11
jivetrky
Member

 
jivetrky's Avatar 

Join Date: Oct 2005
Location: Lake Village, IN 46349

 
Wow, I'm most amazed by the 38c temps ....it's -14c here



Seriously though, that's an awesome chip. 2.8 on stock volts is pretty sweet!

I had to hit 1.6v to get 3ghz out of my opty 165

__________________
PLEASE MOVE YOUR CLASSIFIED AD TO SOLD ONCE IT HAS COMPLETED (Click here to learn how)

2x HTPCs / 3x Desktops / 1x 10TB UnRAID Server

[--------------HEATWARE: jivetrky --------------|-------------- GAMING NICK: jivetrky--------------]

"With every upgrade I become less clever." -Socket eh?\(_o)/
jivetrky is offline   QUOTE Thanks
Old 02-03-07, 12:45 AM Thread Starter   #12
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
well I'm sticking with 2.8 for a while. Got up to 3Ghz, but it BSOD in windows. that was with 1.4vcore. unfortunatly the i only have a 0.075 vcore step after that with this mobo (because of volt mods). @ 2.8 load temps are ~50c now, which is safe, so im happy. 600Mhz increase per core on stock volts is damn fine by my standards. but the wall might be around 3.1 i think judging by the volts needed for 3ghz. That all said the problem could be somwhere else, but ill find out about that later.

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 02-03-07, 07:22 AM   #13
ochungry
Member

 
ochungry's Avatar 

Join Date: Jul 2005
Location: Austin, Texas

 
You might end up removing the IHS. My 4400 x2 runs 45c under prime orthos w/ 1.425v @ 2.86ghz, naked. My heatpipe is not as good as BT but i have done a few things to make this load temp so desiring.
For one thing I rotated the heatpites to situate horizontally (facing front and back side of the case) to eliminate gravity force on them. Then I installed a 2nd 120mm fan @ top front of case exhausting air @ top, front and back. The side panel has 2 sets of vent and I closed the top vent to just take air from the bottom. Then, I installed a flex duct to the vent and mounted through side panel of window unit (A/C), well insulated w/ styrofoam. In winter (like right now) I use outside air and in the summer I just relocate the duct to the A/C. Without the cold air remedy, the temp is around 50c.
http://img142.imageshack.us/img142/5...7070119zt1.jpg
ochungry is offline   QUOTE Thanks
Old 02-03-07, 10:17 AM Thread Starter   #14
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
well holly freaken crap. Orthos is now just under 7hours of running with no errors, and much to my supprise the core temps are ~45ish which means they have dropped about 10c from when i started. given that the ambient temp has also changed this might not be so much of a supprise, but i didn't expect it to be this low. This is all while running 2.8ghz on stock volts. Looks likt the as5 might be doing it job.

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 02-03-07, 10:20 AM   #15
jivetrky
Member

 
jivetrky's Avatar 

Join Date: Oct 2005
Location: Lake Village, IN 46349

 
Awesome.....once the temps get totally stable, you should try some voltage bumps to see what you can do with it

__________________
PLEASE MOVE YOUR CLASSIFIED AD TO SOLD ONCE IT HAS COMPLETED (Click here to learn how)

2x HTPCs / 3x Desktops / 1x 10TB UnRAID Server

[--------------HEATWARE: jivetrky --------------|-------------- GAMING NICK: jivetrky--------------]

"With every upgrade I become less clever." -Socket eh?\(_o)/
jivetrky is offline   QUOTE Thanks
Old 02-03-07, 11:02 AM   #16
Immortal_Hero
Member

 
Immortal_Hero's Avatar 

Join Date: Jan 2005

 
Wouldn't susprise me if the IHS was concave. Mine was very concave out of the box... nothing a lapping didn't fix.

__________________
][mmortal ]-[ero
Heatware
Immortal_Hero is offline   QUOTE Thanks
Old 02-03-07, 06:31 PM Thread Starter   #17
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
yeah, i had a close look at the IHS and thought it was flat, but it may not be. anyway ill have to monitor temps. But wow this chip flys, i love it! Games are much smoother!

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 02-03-07, 07:37 PM   #18
Serlant
Member



Join Date: Jan 2007

 
about your post about the 3.1 ghz wall, thats about where the wall on mine was. when i bumped up to 1.55vcore just to see what it could do. i managed to boot at 3.1 but not to windows, 3.15 booted the same but 3.20 was a no go, the bad thing was 3ghz wasnt even orthos stable @ 1.55v but i think its just cos the temps get outts control cos it boots just fine at 3.1ghz at 1.5vcore

anyways good luck what multi are you using 10x? or 9x?

i love this asrock board <3<3<3 waiting for my scythe ninja then gonna try for 3.1 ghz
Serlant is offline   QUOTE Thanks
Old 02-04-07, 07:31 PM Thread Starter   #19
Hipcrostino
Member

 
Hipcrostino's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: Canberra, Australia

 
10x atm, but i have the 11x as well which is good, my board don't like and thing over 320 HT. My temps have really settled now. I bumped up the vcore to 1.375 because although it was 7hours orthos stable, ive had game crash once in a while. I volt modded the ram, so its running ~2.8 volts now, so its stable at 233 2.3-3-2-6 1T which is awesome with 2gb of ram. this thing is a beast now!

__________________
i7 2600k
Water cooled
AsRock z68 Extreme4
Corsair 1600mhz cl7 4gb
EVGA 580GTX
OCZ Revo x2 220GB
Corsair 750W PSU
2x 22" LCD monitors (1 is 120hz)
Hipcrostino is offline   QUOTE Thanks
Old 02-04-07, 11:01 PM   #20
QuietIce
Disabled



Join Date: May 2006
Location: Anywhere but there

 
My Corsair runs 2.5-3-2-6-1T clear to ~250 MHz.

But I'm very happy to see 3.0 GHz out of your 175 ...!
QuietIce is offline Author Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > AMD CPUs
AMD CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 04:50 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?