Notices

Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

Computer problems =/

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 02-17-07, 08:34 AM Thread Starter   #1
Awake
Registered



Join Date: Jul 2005
Location: St helens

 
Computer problems =/


Ok so, i decided to dust out my machine a few days ago and everything was fine untill i put all the components back in.


Now the machine wont display and output on the screen. All the components seem to be working fine as the machine is actually running. Ive tryed pritty much everything, includeing checking that its plugged into the monitor and ive also followed some of the F.A.Q's on the forums but still no luck !

So i really need some help and would appreciate it.

Info :

Mobo - giga-byte GA-81945p
GFX - x1600 pro
CPU - pentium D 2.6
Awake is offline   QUOTE Thanks
Old 02-17-07, 09:10 AM   #2
OnDborder
Senior Member

 
OnDborder's Avatar 

Join Date: May 2001
Location: HOT 'n Arizona

10 Year Badge
 
So you tried starting it up with just the cpu, 1 stick of ram, vcard?

__________________
You're capable of such beautiful dreams, and such horrible nightmares.


Asrock z77xtr6/3770k..........MSI p67a-GD55/2600k
CORSAIR Vengeance 16gb.......4gigZ Corsair
Gigabyte 290s crossfire ...........HIS 280x crossfired
X-Fi Elite Pro.........................H2O cooling
600gb Raptor/256ssd3..... .......40 Kingston ssd
Siverstone 1500wt'r.....................Corsair1000HX

MyHeat
OnDborder is offline   QUOTE Thanks
Old 02-17-07, 09:20 AM   #3
Vulcan
Member

 
Vulcan's Avatar 

Join Date: Jan 2004
Location: Pa

 
First I would try a CMOS reset.

If that doesn't work, try building it up outside of the case on an anti static bag.

__________________
Currently rocking a BlackBook
Vulcan is offline   QUOTE Thanks
Old 02-17-07, 10:44 AM Thread Starter   #4
Awake
Registered



Join Date: Jul 2005
Location: St helens

 
Ok, so ive took everthing apart and put it all back together with only the gfx, ram and cpu in it and still no look. Ive also reset the cmos ( i think ). i took the battery out but still no luck , going to try that again soon. anything else guys?
Awake is offline   QUOTE Thanks
Old 02-17-07, 03:29 PM   #5
Vulcan
Member

 
Vulcan's Avatar 

Join Date: Jan 2004
Location: Pa

 
Quote:
Originally Posted by Awake
Ok, so ive took everthing apart and put it all back together with only the gfx, ram and cpu in it and still no look. Ive also reset the cmos ( i think ). i took the battery out but still no luck , going to try that again soon. anything else guys?
Have you tried building it up outside of the case?

Try that if you haven't. Hook up a speaker so you can hear any error codes that are being given.


The next step after that is to start testing individual components from the system with known working hardware. I'd start with the video card first, since it will be the easiest to test in another system.

Good luck.

__________________
Currently rocking a BlackBook
Vulcan is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 05:31 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?