Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

Screen artifacts up on boot

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 02-20-07, 02:50 AM Thread Starter   #1
MRD
Senior Member

 
MRD's Avatar 

Join Date: Feb 2003
Location: CT

10 Year Badge
 
Screen artifacts up on boot


NF7-S v2, Barton XP 3000+, not OC'd atm. Processor good, np in other system. Graphics card good (BFG 6800 GS AGP 256 MB). 2x512MB Corsair XMS at stock (known good also).

Swapping graphics cards fixes the problem for a few days usually, but then it recurs. Swapping back to the other card then fixes it again, but again, it recurs.

When booting into win 2k, I get to the startup screen, the blue bar moves across, then the screen just goes into gibberish and artifacts completely.

Gentoo boots normally and I can use X (posting from it now), but I've had times when X artifacts also, so I do not think it's windows (i.e. software) based.

Only thing I've noticed that's possibly abormal is that the CPU is running a bit hot. The north bridge fan is broken. Could this possibly cause this type of problem? North bridge controls AGP transfer, so maybe it's getting borked from the heat?

Any ideas what to look for or try to get this working?
MRD is offline   QUOTE Thanks
Old 02-20-07, 11:34 AM   #2
Surfrider77
Member

 
Surfrider77's Avatar 

Join Date: Jan 2006
Location: Abroad...

 
It could very well be your Northbridge fan. My friend's AGP rig did the exact same thing. Once he swapped the fan out, it cleared itself up.

This was on an older style motherborad with no heatpipes, etc. Just a standard old NB small block/fin style heatsink with a tiny fan attached.

__________________
Corsair 600T
ASUS Z77 V-Pro
Intel 3770K 4.5GHz - 1.20vCore
16GB G.Skill @ 2400MHz
Two EVGA 670 in SLI
- P14.6k 3DM'11 -
180GB Intel 520 SSD
Corsair AX850 Power Supply
5x2TB RAID5 Storage - Synology DS1010+ NAS
Surfrider77 is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 11:30 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?