Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

How you know SLI is working????

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 03-19-07, 01:59 AM Thread Starter   #1
Mycobacteria
Member



Join Date: Dec 2006

 
How you know SLI is working????


How do you test your SLI is working (i dont feel like doing 3D MARK) I just want to quickly find out if my two 7950GTs are working together...
Mycobacteria is offline   QUOTE Thanks
Old 03-19-07, 09:16 AM   #2
BlitzPuppet

 
BlitzPuppet's Avatar 

Join Date: Feb 2006
Location: Texas

 
well the only way that nvidia shows I think is if you go into options, and check "show gpu load balancing". Other than that you can use everest to see if it's all goin good.

__________________
Clan Leader of DARK (Dangerous And Reckless Killers)
(A BF2, ArmA, and Falcon 4.0 Clan)
CASE: Antec P182
MOBO: EVGA 780I SLI FTW
PSU: Corsair TX-750W
CPU: Intel Q9400 @ 3.2Ghz
RAM: 2x2gig Patriot DDR2 PC-6400
COOLING: Zalman CNPS9500A CPU cooler, Swiftech MCR200QP Rad, DD D5 pump
SOUND: Soundblaster X-Fi Xtreme Music/ Sennheiser PC166
VIDEO: 2x SLI EVGA 8800GTX (650/2000) DD waterblocks
BlitzPuppet is offline   QUOTE Thanks
Old 03-19-07, 11:57 AM   #3
LoneWolf121188
Member

 
LoneWolf121188's Avatar 

Join Date: Dec 2004
Location: Sheppard Air Force Base, TX

 
Just run 3DMark really quickly and look at the frame rate. You don't even have to finish a single test, just look at the fps for the first few seconds of one test. If its about 1.7x higher, its working.

[EDIT] FYI, the 1.7 number is one I just pulled off the top of my head, as it won't quite be double. [/EDIT]

__________________
mATX Desktop (Build Log Here): Core i7 4770K @ 4.5 GHz, 1.3V, Maximus VI Gene, 16GB DDR3-1600 RipjawX, EVGA GTX780, Intel 520 240GB, Seagate 2TB, EK CPU and GPU waterblocks, MCP35X, 120.1 and 180.1 radiators
Asus Eee Slate EP121: 1.33GHz Core i5 470UM, 4GB DDR3, Intel 320 80GB, Windows 8 x64

The Hardware Destruction Thread|OCForums Musicians Club Member -12|OCForums Metal Club Member -12

Well, if he opens the box and its dead, then it would be his fault because the state of the cat is determined by the observer. Then we could be all ‘n00b, you collapsed the wavefunction now! - RoadWarrior, on Schrödinger’s Cat
LoneWolf121188 is offline SETI Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 03-19-07, 05:49 PM Thread Starter   #4
Mycobacteria
Member



Join Date: Dec 2006

 
I cant seem to find "show GPU load balancing" anywhere.

I can however read the temps of both GPUs one is like 37 deg and the other is like 45.

I played Supreme commander and its still kinda slow and lags a bit, even with SLI (About 1000 units on a 20k map). I run a Dual core 960 oced to 4.4Ghz.
Mycobacteria is offline   QUOTE Thanks
Old 03-20-07, 06:48 PM Thread Starter   #5
Mycobacteria
Member



Join Date: Dec 2006

 
I figured it out my SLI is working!!!!

I get an "almost" two fold increase in the frames per second.
Mycobacteria is offline   QUOTE Thanks
Old 03-21-07, 08:42 PM   #6
ShaunO
New Member



Join Date: Jul 2006

 
Was going to say.. just take one card out and check the performance compared to with both when playing your games.
ShaunO is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 05:47 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?