Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

P5W-DH Deluxe wont post anymore

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 06-12-07, 05:50 AM Thread Starter   #1
GTFouts
Member

 
GTFouts's Avatar 

Join Date: Dec 2004
Location: The Sticks of the Boonies, GA.

 
P5W-DH Deluxe wont post anymore


My P5WDH decided it doesnt want to post anymore. All I did was flush the Fluid XP out and revert back to straight dis water...sigh. SO what I am asking here is this:

Would you stay with the DH or would you change to another MB that is more adjustable in the Bios?

The reason I ask this is because of Bios parameters that are not accessible for O/C'ing. Such as memory timings, HT3, and a few others that I cant remember at the moment. I was very happy with taking my e6600 up to a solid 3.6GHz, but was not happy with not being able to tweak my memory timings, use HT3 or mod the Vcore with a resistor instead of just a pencil.

I would like some suggestions on a M/B that does O/C better and will still hande Core Duo2 as well as quad core and perhaps even DX10. I'm not looking for MAX O/C'ing, just a good solid high O/C with all parameters being accessible for manipulation instead of having to set things to "by SPD" or "Auto" because of raising the values. Those of you that have DH's know exactly what I mean. What would you change to if you had the chance or need?

__________________
QUADZILLA - LIVES!
Windows 7 Ultimate 64 bit
ASUS Rampage IV Extreme - EK Full MB Chipset Waterblock's
Core I7-3960X Extreme @ 4.5 GHz - EK Supreme HF Waterblock
2 x HD 7970's Crossfired - EK Waterblocks
GSkill Ripsaw DDR3-2133 (4x8GB)
Enermax Galaxy 1000W Power Supply
Crucial M4 SSD 256GB SATA III- WD Raptor 600GB & 400GB SATA III
Plextor SATA DVD+-RW PX-810SA
X-Fi Fatal1ty Titanium - Gigaworks S705 7.1 Surround Sound
HP LP3065 30" Flat Screen Monitor
Custom UFO case - 4 x W/C Loops - D5 Pumps - XPSC Res's - PA Rad's
GTFouts is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 06-12-07, 06:04 AM   #2
jimmsch
Member



Join Date: Nov 2006
Location: NY

 
I guess as long as you need to get a new board then you might aswell go with a P35 chipset so you will be able to use a 45nm Penryn when they are available

__________________
Main Rig - i5 2500K 37x (turbo)...2x2gb Corsair DDR3-1600...AsRock H77M...Corsair HX620...Hanns-G 19" LCD...1 x 80GB Intel SSD...2 x 1TB Samsung HDD...Zalman CNPS9700...Fractal Design Define R4 Black Pearl Windowed...Win 7 Ult x86
HTPC - AMD A6 3650 under volted...2x2gb Crucial DDR3 1600...Gigabyte GA A75M D2H...Seasonic 300W PSU...Samsung 64GB SSD...Silverstone MLO3B HTPC Case...LG 55" 6700 series 3D LED LCD...Onkyo HT Receiver...Onkyo 5.1 speakers and sub...Win 7 Ult x86
jimmsch is offline   QUOTE Thanks
Old 06-12-07, 10:59 AM   #3
orion456

 
orion456's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Canada

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by GTFouts
My P5WDH decided it doesnt want to post anymore.
That is pretty weird. You have tried all the usual stuff like resetting the CMOS, reseating all the boards and unplugging all the power cables.

Do the fans start, is the onboard LED on? Perhaps its your power supply?

__________________
-- W3570 @ 3.8 P6TD on Swiftech H20-220
-- QX9650 P5K-E on Swiftech H20-220 water, ATI 3870, G.Skill PC 8500.



The only thing for sure, is that nothing is for sure!
orion456 is offline   QUOTE Thanks
Old 06-12-07, 12:55 PM Thread Starter   #4
GTFouts
Member

 
GTFouts's Avatar 

Join Date: Dec 2004
Location: The Sticks of the Boonies, GA.

 
Yea....I tried everything I could think of. There was no reason for it to do that. I didn't get anything wet inside or handle anything. All I did was remove the hose from 1 rad barb, attach another hose to my spare pump and pumped a gallon of dis water thru the system until it was clear and clean. I even used an old powersupply for the pump so as not to turn on the PC. Hooked the hose back up, filled it up, hooked the old supply to the loop pump and bled the system. Then when I turned it on for real, everything started up like normal except the video would not turn on and the hard drives would not start reading. I couldnt understand it at all, especially since I didnt touch anything. After unplugging, replugging, reseating and every darn thing else I could think of, it would just start up and sit there, dead video and no hard drive action.

So I ended up putting my old P5WD2-E back in...sigh, so much for my new core2 duo chip, and bam, started right up and everything works fine. All I can assume is the DH just fritzed somewhere. So instead of putting in another DH and its limited parameter manipulation, I thought I would ask you guys what I should move up too that would give me better manipulation and still handle Duo 2 and Quad core, as well as DX10 I guess since thats going to be the way of the future.

__________________
QUADZILLA - LIVES!
Windows 7 Ultimate 64 bit
ASUS Rampage IV Extreme - EK Full MB Chipset Waterblock's
Core I7-3960X Extreme @ 4.5 GHz - EK Supreme HF Waterblock
2 x HD 7970's Crossfired - EK Waterblocks
GSkill Ripsaw DDR3-2133 (4x8GB)
Enermax Galaxy 1000W Power Supply
Crucial M4 SSD 256GB SATA III- WD Raptor 600GB & 400GB SATA III
Plextor SATA DVD+-RW PX-810SA
X-Fi Fatal1ty Titanium - Gigaworks S705 7.1 Surround Sound
HP LP3065 30" Flat Screen Monitor
Custom UFO case - 4 x W/C Loops - D5 Pumps - XPSC Res's - PA Rad's

Last edited by GTFouts; 06-12-07 at 01:03 PM.
GTFouts is offline   QUOTE Thanks
Old 06-12-07, 01:11 PM   #5
dylskee
Member

 
dylskee's Avatar 

Join Date: Mar 2005
Location: MA

 
What exactly do you want to manipulate that would yeild better performance? And I'll have to throw a vote for the P5K3-DLX if yoy're going to trash the board and upgrade, but you may want to look into the options first and see if it has what ever it is you want to manipulate.
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131181

__________________
i7 920 Classified X58 760
eVGA GTX 680 4GB
Gentle Typhoon 1850s
12GB 6x2GB Corsair Dominator 1600
500GB 840 EVO
120GB OCZ Vertex II SSD - 1TB External HDD
Silverstone OP1000 PSU
2X X-Star DP2710 LED 2560x1440
Windows 7 Ultimate 64bit

Heatware 126-0-0

Last edited by dylskee; 06-12-07 at 01:18 PM. Reason: Added link
dylskee is offline   QUOTE Thanks
Old 06-12-07, 01:33 PM Thread Starter   #6
GTFouts
Member

 
GTFouts's Avatar 

Join Date: Dec 2004
Location: The Sticks of the Boonies, GA.

 
I guess my biggest disappointment with the DH was runnig it 3.6 I was not able to play with my memory timings. If you didnt have BY SPD picked, it just would not post, no matter what memory voltage you picked, and the timings reported by Everest and cpuz were not what the manufacture recommended, or others recommended, for a perfect 400MHz memory bus speed.

I was just at the ASUS site and the P5K3 DLX was exactly the board I picked as my #1 contender. Now all I need to do is look around on here for people who have it and also for vcore mods, O/C'ing issues and all that. I dont mind spending $250.00 on it as long as it will perofrm well and manipulate like a Overclocker needs it too. I also hope to find if the heat pipes work well on it or if I will need to mod it and put my NB block on, which I hope not to do. Would like to just have the CPU the only thing in the loop. I am impressed that they have sinked the rest of the VR's but am wondering if the SB pipe is actually effective of just fluff.

One important thing to me about this MB would be the SATA. I have 2 raptors and a sata DVD drive. Will I be able to connect these to this MB as just 3 seperate drives like with my DH? I am not a raid person and know nothing about it....yet...so I just use the drives like you would 3 IDE drives...no raid setup. From what I have seen so far I am confused about this with this MB.

__________________
QUADZILLA - LIVES!
Windows 7 Ultimate 64 bit
ASUS Rampage IV Extreme - EK Full MB Chipset Waterblock's
Core I7-3960X Extreme @ 4.5 GHz - EK Supreme HF Waterblock
2 x HD 7970's Crossfired - EK Waterblocks
GSkill Ripsaw DDR3-2133 (4x8GB)
Enermax Galaxy 1000W Power Supply
Crucial M4 SSD 256GB SATA III- WD Raptor 600GB & 400GB SATA III
Plextor SATA DVD+-RW PX-810SA
X-Fi Fatal1ty Titanium - Gigaworks S705 7.1 Surround Sound
HP LP3065 30" Flat Screen Monitor
Custom UFO case - 4 x W/C Loops - D5 Pumps - XPSC Res's - PA Rad's

Last edited by GTFouts; 06-12-07 at 03:51 PM.
GTFouts is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?