Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

Did something stupid again...

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 07-19-07, 09:22 AM Thread Starter   #1
bobthemoo
Member

 
bobthemoo's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: England

 
Did something stupid again...


Long story short - My computer now runs with a 800x600 res and 4 bit colour.

http://tinypic.com/view.php?pic=6ex5uo0

This happened when I was turning my computer off two days ago, and I accidently killed the nVidia display driver in Process Explorer. When I turned my machine back on, it looked like this and still does.

I tried reinstalling the drivers, and even updating them but it still doesn't work.

I've checked msconfig and the correct box is checked for the driver.

Not sure how to proceed, any help will be greatly appreciated.

EDIT number 2: After a restart, the problem has come back again

__________________
E6850
2GB DDR2 Crucial RAM
Maxtor 200GB HD x2, Samsung 80GB HD
PNY 8800GTS 640Mb
Seasonic S-12 600w PSU


And my baby (Macbook)

Last edited by bobthemoo; 07-19-07 at 10:39 AM.
bobthemoo is offline   QUOTE Thanks
Old 07-19-07, 09:25 AM   #2
core2due
Member

 
core2due's Avatar 

Join Date: Dec 2006
Location: USA-ct

 
Did you run driver clean or what ever it's called?
core2due is offline   QUOTE Thanks
Old 07-19-07, 09:35 AM Thread Starter   #3
bobthemoo
Member

 
bobthemoo's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: England

 
Nope I don't have it. Is it possible to get a free trial of it?

__________________
E6850
2GB DDR2 Crucial RAM
Maxtor 200GB HD x2, Samsung 80GB HD
PNY 8800GTS 640Mb
Seasonic S-12 600w PSU


And my baby (Macbook)

Last edited by bobthemoo; 07-19-07 at 10:40 AM.
bobthemoo is offline   QUOTE Thanks
Old 07-19-07, 11:19 AM   #4
nd4spdbh2
Member

 
nd4spdbh2's Avatar 

Join Date: Nov 2005
Location: Camarillo, CA!

 

__________________
#12 in the 4ghz core 2 duo club baby! - 52 inches of CRYSIS! - Black Belt Ubercloxx0r -- Heatware
Main -- Lian Li V2000b -- i7 2700k -- MSI Z68A-GD80 -- 12gb 1600 -- GTX560Ti --Adata 128gb S510 & 2x500gb -- Seasonic S12 600w -- Dell 2209WA
HTPC -- Silverstone GD05B -- E7200 @ 3.2ghz -- G41-M7 -- 4GB 800mhz -- g210 passive -- 320gb 2.5in WD -- Antec EA 430w -- 52inch Samsung LCD
Server -- Antec NSK4480B -- E3300 @ 2.5ghz -- ECS G33T-M2 -- 3gb 667mhz -- Onboard Vid -- 500Gb + 1TB hatachi + 1tb WD -- Zalman 400w
Netbook - Dell Mini 9 - Atom 1.6ghz - 8GB ssd - 2GB pc6400 - WIN 7 PRO!
Need 4 Speed - BH
nd4spdbh2 is offline   QUOTE Thanks
Old 07-19-07, 11:40 AM   #5
meionm
Member

 
meionm's Avatar 

Join Date: Mar 2004

 
Did you try system restore?

__________________
Dell XPS 1330 T8300, 4GB PC6400, LED Monitor, DVD Burner, Intel 4965 wireless, Bluetooth 360, 9cell battery, Windows Vista Ultimate, Remote

Q9550, Gigabyte ex38 ds4, 4GB Corsair Dominator PC8500, evga 8800gt, Corsiar 520w psu, WD 640GB HD, LG Eide Dvd Burner, Antec P182

HEATWARE
meionm is offline   QUOTE Thanks
Old 07-19-07, 02:23 PM Thread Starter   #6
bobthemoo
Member

 
bobthemoo's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: England

 
Thanks for the drivercleaner links. When I looked it said I had to pay for it =\

Anyway, I tried using it and it didn't work. Same with system restore. This is getting rather annoying now

__________________
E6850
2GB DDR2 Crucial RAM
Maxtor 200GB HD x2, Samsung 80GB HD
PNY 8800GTS 640Mb
Seasonic S-12 600w PSU


And my baby (Macbook)
bobthemoo is offline   QUOTE Thanks
Old 07-19-07, 03:16 PM   #7
White_Pawn
Member

 
White_Pawn's Avatar 

Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver, Canada

 
ehhh. fresh install of xp?

__________________
- - M a i n R i g - -
E2140 @ 375 x 8 = 3ghz w/ 1.3375v
^Tuniq Tower 120^
Gigabyte P35-S3L
powercolor HD4890 @ 850/975
OCZ System 1337s 2x1 5-5-5-15 2T @ 450mhz.
2TB 7200.12+ Seagate
Silverstone Decathalon 650W Modular
White_Pawn is offline   QUOTE Thanks
Old 07-19-07, 03:18 PM   #8
Nebulous
Seņor Senior Member

 
Nebulous's Avatar 

Join Date: Oct 2002
Location: The Empire State

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by White_Pawn
ehhh. fresh install of xp?

You might have to remove the current video card, use a back-up video card to reinstall XP, then after the install swap video cards and reinstall the new VC drivers. I had to do this a few times on other machines to get the video display to work properly.

__________________

<MEGA-O>
Gigabyte Z77X-UD4H /De-Lid i5 3570K@ 4.5Ghz
16GB GSKILL Sniper F3-17000CL11D-8GBSR
XSPC Rasa Black / RX360 / MCP-655 / MCRes
Corsair Force 3 SSD 120GB x2 Raid~0 / WD VelociRaptor 300GB
Diamond 7870PE52GDD Ghz Edition HD 7870+H80
Sony AD-7220S / Lite On LH-16A1S
SilverStone Zeus ZM1350 1350w
CM Cosmos 1000 / Win8.1 x64
** Under TITLE II, SECTION 210.340 it is legal to overclock **
Nebulous is online now Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 07-19-07, 03:24 PM Thread Starter   #9
bobthemoo
Member

 
bobthemoo's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: England

 
Actually, this gives me a good excuse to finally reinstall XP. I'll try what you said Nebulous.

Thanks people.

__________________
E6850
2GB DDR2 Crucial RAM
Maxtor 200GB HD x2, Samsung 80GB HD
PNY 8800GTS 640Mb
Seasonic S-12 600w PSU


And my baby (Macbook)
bobthemoo is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?