Notices

Overclockers Forums > Software > Internet, Networking, and Security
Internet, Networking, and Security Networking and Viruses/Malware trouble. Get the answers here.
Forum Jump

Time Warner Turbo...is it worth it?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 01-04-08, 06:42 PM Thread Starter   #1
nasvemos671
Member



Join Date: Jan 2007
Location: Yuma, Arizona

 
Time Warner Turbo...is it worth it?


I ran this test today,

and I went and actually looked an upgrade option for my internet. I already pay 170 a month for cable, internet and phone. Its an extra 10 bucks to get the upgrade option. My question is; is there anyone out there that uses this or HAS used it and is it worth it?

__________________
"Oppurtunity makes the thief." -Roman proverb
nasvemos671 is offline   QUOTE Thanks
Old 01-05-08, 09:25 AM   #2
Bios24
Member

 
Bios24's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Kansas City, MO

 
What do you use the internet for? Could you use the extra bandwidth? That's all it is, extra bandwidth. Do you: download a lot and need it fast? support a lot of computers/users, online games a lot? run a game/file/ftp/etc server?

In a related note they recently bumped our local TW Turbo service to 15mb down and 1mb up. WOOT!

__________________
Antec P180 - Corsair HX520W - Dell 2005fpw
Opteron 165 <Currently 280x9 1.35v>
DFI NF4 Ultra-D - 2gb G.Skill 3-4-4-8@250mhz
320gb+200gb Seagate - XFX 6800GS 500/1.2ghz
Sound Blaster X-Fi - BA7900 5.1 Surround
Thermalright XP-90C - <The Quiet Overclock>
[ HEATWARE ]
Bios24 is offline   QUOTE Thanks
Old 01-05-08, 04:21 PM Thread Starter   #3
nasvemos671
Member



Join Date: Jan 2007
Location: Yuma, Arizona

 
I play alot of online games. not really running any servers though. Thanks alot for the input though

__________________
"Oppurtunity makes the thief." -Roman proverb
nasvemos671 is offline   QUOTE Thanks
Old 01-05-08, 07:21 PM   #4
nd4spdbh2
Member

 
nd4spdbh2's Avatar 

Join Date: Nov 2005
Location: Camarillo, CA!

 
what does turbo do for you... cus theres road runner turbo, and road runner extreme...

mk looks like it its

Xtreme 10mbit down / 1mbit or 768kbit up
Turbo 8mbit down / 512kbit up
Regular 5mbit / 348kbit

To be honest the whole service isnt worth it... i had adelphia cable net (timewarner bought them out) and it was alright @ 5/348 then when timewarner bought adelphia the whole service turned to ****, constantly dropping connection and what not... we were like you paying ~ 40bucks a month for 5 / 348... then verizon put fiber optic cable on our street... for the SAME price we now have a 15mbit and 2mbit connection.... that NEVER goes out... hell i was on the internet WHEN THE POWER was out on my laptop.

But i do realize that not all people have acces to verizon FIOS, so i will say this... please dont give timewarner any extra money, honestly 3mbit more down isnt worth the 10 bucks espically when your upload speed isnt even boosted really at all from its currently measily 348kbit. save the money and put it to better use.

I mean this is my connection right now while browsing the net on my main machine, mom and dad are on the net, and i got a CS 1.6 server with 16ppl in it using ~ 300kbit up and download

__________________
#12 in the 4ghz core 2 duo club baby! - 52 inches of CRYSIS! - Black Belt Ubercloxx0r -- Heatware
Main -- Lian Li V2000b -- i7 2700k -- MSI Z68A-GD80 -- 12gb 1600 -- GTX560Ti --Adata 128gb S510 & 2x500gb -- Seasonic S12 600w -- Dell 2209WA
HTPC -- Silverstone GD05B -- E7200 @ 3.2ghz -- G41-M7 -- 4GB 800mhz -- g210 passive -- 320gb 2.5in WD -- Antec EA 430w -- 52inch Samsung LCD
Server -- Antec NSK4480B -- E3300 @ 2.5ghz -- ECS G33T-M2 -- 3gb 667mhz -- Onboard Vid -- 500Gb + 1TB hatachi + 1tb WD -- Zalman 400w
Netbook - Dell Mini 9 - Atom 1.6ghz - 8GB ssd - 2GB pc6400 - WIN 7 PRO!
Need 4 Speed - BH

Last edited by nd4spdbh2; 01-05-08 at 07:27 PM.
nd4spdbh2 is offline   QUOTE Thanks
Old 01-05-08, 08:55 PM   #5
Shelnutt2
Overclockers Team Content Editor

 
Shelnutt2's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: /home/

 


On good night I can get 7-8mb down. I <3 earthlink. (I only have a 5mb down, 348kb up connection)


(I know Earthlink only rents out servers from Bright House/Time Warner), but I'll say I've never had an issue, and some of my neighbors with standard Bright House have had outages, while I surf away.

__________________
Build!.Borg!.Recruit!.Folding.for.Team.32!
Gigabyte P35-DS3R, E6300, 2x512MB Team Group DDR2 667, EVGA 7800GT Heat

Want to run the folding@home gpu client in linux?
www.linuxfah.info

Your teacher is a dumbass. The equation is exact. ~Frodo Baggins
Damn....It's 12:00 AM and I thought my 805 would be a magic pumkin and turn into a conroe.........boy was I fooled:) ~Stilletto
This is what I get for not only being a newb, but also disregarding instructions! ~ShadowPho
I hate women... but im not gay lol. ~MrCrowley
Love can fade but knowledge stays forever (unless you develop alzheimers). ~Constantinos
Shelnutt2 is offline Folding Profile   QUOTE Thanks
Old 01-05-08, 09:55 PM Thread Starter   #6
nasvemos671
Member



Join Date: Jan 2007
Location: Yuma, Arizona

 
nd4,
look how close you are to the server you tested on, compared to where I am at. That is insane. I dont think Eastern Carolina is gonna be getting Fiber Optic anytime soon. Thanks alot though. input was valuable.

__________________
"Oppurtunity makes the thief." -Roman proverb
nasvemos671 is offline   QUOTE Thanks
Old 01-06-08, 01:13 AM   #7
nd4spdbh2
Member

 
nd4spdbh2's Avatar 

Join Date: Nov 2005
Location: Camarillo, CA!

 
Quote:
Originally Posted by nasvemos671 View Post
nd4,
look how close you are to the server you tested on, compared to where I am at. That is insane. I dont think Eastern Carolina is gonna be getting Fiber Optic anytime soon. Thanks alot though. input was valuable.
that sucks to hear u wont be gettin true fiber (like verizons) compared to adelphias fiber to the node... which everyone has been doing since the dawn of time

just for ****s and giggles.








__________________
#12 in the 4ghz core 2 duo club baby! - 52 inches of CRYSIS! - Black Belt Ubercloxx0r -- Heatware
Main -- Lian Li V2000b -- i7 2700k -- MSI Z68A-GD80 -- 12gb 1600 -- GTX560Ti --Adata 128gb S510 & 2x500gb -- Seasonic S12 600w -- Dell 2209WA
HTPC -- Silverstone GD05B -- E7200 @ 3.2ghz -- G41-M7 -- 4GB 800mhz -- g210 passive -- 320gb 2.5in WD -- Antec EA 430w -- 52inch Samsung LCD
Server -- Antec NSK4480B -- E3300 @ 2.5ghz -- ECS G33T-M2 -- 3gb 667mhz -- Onboard Vid -- 500Gb + 1TB hatachi + 1tb WD -- Zalman 400w
Netbook - Dell Mini 9 - Atom 1.6ghz - 8GB ssd - 2GB pc6400 - WIN 7 PRO!
Need 4 Speed - BH

Last edited by nd4spdbh2; 01-06-08 at 01:22 AM.
nd4spdbh2 is offline   QUOTE Thanks
Old 01-06-08, 02:28 AM   #8
MooMasster716
Member

 
MooMasster716's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: Fontana, CA

 
Quote:
Originally Posted by

just for ****s and giggles.

[img
http://www.speedtest.net/result/219005174.png[/img]





I hate you soooooooo much.

__________________
Intel Q9550 @3ghz ### Xigmatech HDT-1283
4GB G.Skill F2 6400CL5-2GBPQ @840mhz
Gigabyte EP43-UD3L ### XFX Nvidia GTX275
500gb Seagate 7200.10
1TB Samsung F3
1000Watt Cooler Master Real Power PS
10 case fans of pure silence on 2 Sunbeam Fan Controlers
CoolerMaster 690
My Heatware
MooMasster716 is offline   QUOTE Thanks
Old 01-06-08, 07:29 AM Thread Starter   #9
nasvemos671
Member



Join Date: Jan 2007
Location: Yuma, Arizona

 
WOW, thats pretty sick. I hate you :P.

__________________
"Oppurtunity makes the thief." -Roman proverb
nasvemos671 is offline   QUOTE Thanks
Old 01-06-08, 12:32 PM   #10
nd4spdbh2
Member

 
nd4spdbh2's Avatar 

Join Date: Nov 2005
Location: Camarillo, CA!

 
lol i just had to

if i could run an ethernet cable to ur house i would (where ever that may be!)

__________________
#12 in the 4ghz core 2 duo club baby! - 52 inches of CRYSIS! - Black Belt Ubercloxx0r -- Heatware
Main -- Lian Li V2000b -- i7 2700k -- MSI Z68A-GD80 -- 12gb 1600 -- GTX560Ti --Adata 128gb S510 & 2x500gb -- Seasonic S12 600w -- Dell 2209WA
HTPC -- Silverstone GD05B -- E7200 @ 3.2ghz -- G41-M7 -- 4GB 800mhz -- g210 passive -- 320gb 2.5in WD -- Antec EA 430w -- 52inch Samsung LCD
Server -- Antec NSK4480B -- E3300 @ 2.5ghz -- ECS G33T-M2 -- 3gb 667mhz -- Onboard Vid -- 500Gb + 1TB hatachi + 1tb WD -- Zalman 400w
Netbook - Dell Mini 9 - Atom 1.6ghz - 8GB ssd - 2GB pc6400 - WIN 7 PRO!
Need 4 Speed - BH
nd4spdbh2 is offline   QUOTE Thanks
Old 08-25-09, 07:32 PM   #11
RT
New Member



Join Date: Aug 2009

 
I think its worth it


Wanted more download speed and needed something better then 384k upload
and this is what i have with TW turbo. Still going to switch to Fios when its available in my area!


http://www.speedtest.net/result/548538070.png

RT is offline   QUOTE Thanks
Old 08-25-09, 08:34 PM   #12
Automiketic
Member

 
Automiketic's Avatar 

Join Date: Jun 2008
Location: somewhere killing zombies

 
I have turbo, it is supposed to be 15Mb/s down and 1Mb/s up. The best I have seen on any speed test was 13Mb/s down. I did notice a difference moving to turbo from the basic service but I do a ton of downloading and what not. I don't really play any online games so I have nothing to input on that front. I can say I am satisfied with the upgrade and find it worth the $10/month. Here is a speed test I just did(TO NY,NY im located in Central NY):

__________________
PERFECT HEAT
Automiketic is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 08-26-09, 03:18 AM   #13
mbigna
Member



Join Date: Sep 2001
Location: Wisconsin

10 Year Badge
 
Here's mine. I just really wish my upload was quicker with turbo...





__________________
Adopt a Topic for an Overclocking Wiki
HEAT me up !

Last edited by mbigna; 08-26-09 at 03:24 AM.
mbigna is offline   QUOTE Thanks
Old 05-09-12, 08:32 AM   #14
rdavidd
New Member



Join Date: May 2012

 
Turbo Totally Worthless


Prior to "upgrading" to Time Warner Turbo I ran speedtest.net at 8am and 4:30pm to three different sites (Rochester NY, Iowa, and CA) - I'm in Ithaca NY - and I ran the test 10 times for each site (thus a total of 60 test in all). After getting Turbo I ran the same 60 tests again. I calculated mean and standard deviation -- the difference: plus or minus 5%
rdavidd is offline   QUOTE Thanks
Old 05-09-12, 04:56 PM   #15
Shelnutt2
Overclockers Team Content Editor

 
Shelnutt2's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: /home/

 
Quote:
Originally Posted by rdavidd View Post
Prior to "upgrading" to Time Warner Turbo I ran speedtest.net at 8am and 4:30pm to three different sites (Rochester NY, Iowa, and CA) - I'm in Ithaca NY - and I ran the test 10 times for each site (thus a total of 60 test in all). After getting Turbo I ran the same 60 tests again. I calculated mean and standard deviation -- the difference: plus or minus 5%
Name:  1000x500px-LL-9cd17c67_holy20thread20resurrection.jpg
Views: 4802
Size:  69.7 KB


Interesting analysis. Do you have your data? Also when was this test done/what speeds are you rated for with and without turbo? Just a curious mind here .

__________________
Build!.Borg!.Recruit!.Folding.for.Team.32!
Gigabyte P35-DS3R, E6300, 2x512MB Team Group DDR2 667, EVGA 7800GT Heat

Want to run the folding@home gpu client in linux?
www.linuxfah.info

Your teacher is a dumbass. The equation is exact. ~Frodo Baggins
Damn....It's 12:00 AM and I thought my 805 would be a magic pumkin and turn into a conroe.........boy was I fooled:) ~Stilletto
This is what I get for not only being a newb, but also disregarding instructions! ~ShadowPho
I hate women... but im not gay lol. ~MrCrowley
Love can fade but knowledge stays forever (unless you develop alzheimers). ~Constantinos
Shelnutt2 is offline Folding Profile   QUOTE Thanks
Old 05-09-12, 07:27 PM   #16
Archer0915
"The Expert"

 
Archer0915's Avatar 

Join Date: Nov 2008
Location: East Carolina University Grad School

 
Let me show you a real connection:)


Name:  alliget.PNG
Views: 4763
Size:  30.4 KB

No competition means sucky speed.

__________________
People that buy OEM systems think Linux was a Charlie Brown character, a registry is something you see at target to buy shower gifts, RAM is a Dodge truck and a hard drive is DC at rush hour.
Current Active Fleet:
Daily Driver i7 3740QM T530
Work Rig/networked backup - i7 4770K@4.4, 24GB Ram, 7850 GFX Bedroom PC - i7 870 @ 3.4, 16GB Ram, 6670 GFX
Home School PC (kids) SB Celery @1.6, 4GB Ram, On Chip GFX Living Room HTPC - E-450@1.9 GHz, 4GB Ram
Game Rig (kids)- 3570K@4.7, 12GB Ram, 465GTX + 9800GT (PhysX) using intel SRT
Test Bed - In flux
Archer0915 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 05-10-12, 05:36 AM   #17
rdavidd
New Member



Join Date: May 2012

 
Std vs Turbo Data


Quote:
Originally Posted by Shelnutt2 View Post
Attachment 109716


Interesting analysis. Do you have your data? Also when was this test done/what speeds are you rated for with and without turbo? Just a curious mind here .
Here's a sample of my data.
Prior to Turbo (i.e., while on Std with a claimed download rate of 10 Mbps) ten tests were run for each location at approx 4:30pm on 4/29/12 and with Turbo (claimed rate of 15 Mbps) another 10 tests also approx 4:30pm but on 4/30/12 (I'm in Ithaca, NY).

To Rochester NY:
Std: Avg=11.59, Mean=13.00, Std Dev=3.07, Range=5.33 to 15.53
Trb: Avg=10.90, Mean=11.65, Std Dev=2.22, Range=6.63 to 14.46

To Cedar Falls Iowa:
Std: Avg=8.46, Mean=8.14, Std Dev=1.76, Range=7.22 to 11.83
Trb: Avg=8.20, Mean=8.81, Std Dev=1.39, Range=6.42 to 11.01

To Auburn California:
Std: Avg=5.15, Mean=5.43, Std Dev=1.08, Range=3.30 to 6.82
Trb: Avg=5.04, Mean=5.39, Std Dev=0.81, Range=4.32 to 6.78

Last edited by rdavidd; 05-10-12 at 05:42 AM.
rdavidd is offline   QUOTE Thanks
Old 05-10-12, 08:53 AM   #18
habbajabba
Member



Join Date: Oct 2005

 
I know it's a scam just based upon the fact that you can get service for approx twice what it costs for the 'turbo' which also tells me they throttle everyone. Unless of course you put out more than the average guy or gal in monthly dollars. The cable companies scheme is to try and have evry single residence a separate monthly bill for both internet and tv when in fact if they did not throttle it to begin with you could easily share both with the neighbors and pay half or even less. A std tv cable line can have as many as 5 tv's and many people have but one or two to begin with. If my neighbors weren't so computer bassackwards I would be doing just that and splitting the cost for a high speed/extreme connect. Though I still refuse to use a cable box ever. Btw this would not be stealing it's called sharing intelligently, something the cable companies don't want you to do but which would be perfectly legal and wise to boot. Personally, I will never pay for cable tv ever again. The internet and it's many resources is another story.
Fios is much better but verizon wants a credit background check and if it's not spiffy they demand a huge upfront fee. TW doesn't do this which is their ONLY saving grace imo. Tw would probably try to lock you into a contract , which they don't, because they know how hard it is to enforce.

__________________
Intel Northwood @3.06 GHz
Biostar microatx
2 GB DDR2 675
Evga 8400gs
Samsung 2232GW 2ms 22"
Altec Lansing 2.1 speakers
Memorex ext usb burner
Win7Ult 32bit/Manjaro dualboot
WD cav blue 320gb
Samsung F4 2tb
WD Blue 2tb
CP850avrlcd ups

Last edited by habbajabba; 05-10-12 at 09:09 AM.
habbajabba is offline   QUOTE Thanks
Old 10-10-12, 06:21 AM   #19
PC Madman
New Member

 
PC Madman's Avatar 

Join Date: Oct 2012

 
I got TW Turbo here's my speeds





PC Madman is offline   QUOTE Thanks
Old 10-12-12, 09:40 PM   #20
officedemon
Registered

 
officedemon's Avatar 

Join Date: Aug 2012
Location: Dayton, Ohio

 

29.95 for 1 year

__________________
MB: Asus Sabertooth 990FX R2 (BIOS 2301)
CPU: AMD FX 4170 @4.5 GHz
Cooler: Cooler Master hyper 212 evo (push pull)
RAM:4x4 G.Skill Sniper @1866Mhz 1.5v (16GB DDR3)
SSD: OCZ Agility 3 240GB SATA III 6GB/s OS: Windows 7 64bit
HDD: Western Digital Caviar Black 1.5TB SATA III 6GB/s 7200 RPM 64MB cache
GPU: x2 ATI Radeon 5670's in x-fire
PSU: 850W Thermaltake black widow (modular)
CASE: (modded) Antec 300 Mid ATX 5/5 system fans
Display: 40" TV (1080P) + 19" Monitor
Router: Linksys E4200
Drive: Samsung Blu-ray/DVD burner

Last edited by officedemon; 10-12-12 at 09:41 PM. Reason: link
officedemon is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Internet, Networking, and Security
Internet, Networking, and Security Networking and Viruses/Malware trouble. Get the answers here.
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 10:19 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?