Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Xeon 45nm quad X3350 (same as Q9450) in stock

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 03-17-08, 10:36 AM Thread Starter   #1
sofarfrome
Member



Join Date: Feb 2006

 
Xeon 45nm quad X3350 (same as Q9450) in stock


here

I just ordered mine

They also have the X3320 (same as the Q9300)

__________________
ASUS P8P67-Pro B3: i2600K; GSkill Ripjaws DDR3-1600 (2x4GB); Apogee GTX; Thermochill PA120.3; Swiftech D655; XFX-5870HD; WD 500GB Sata lll Raid-0; LG Blu-ray burner; Silverstone 750W modular; Windows 7 64Bit
sofarfrome is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-08, 11:41 AM   #2
torin3
Member


 
torin3's Avatar 

Join Date: Dec 2004
Location: Seeing how many GPUs I can cram in one box

 
I shouldn't have, but...

In for one!

__________________
Please fold for Team 32!
System to be updated soon
My Heat
Folding User Stats
BTC: 12CMeZKPnCg7nV5vgP57vSjSyshrMm67Tk
torin3 is offline Benching Profile Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 03-17-08, 12:14 PM   #3
Shiggity
Member

 
Shiggity's Avatar 

Join Date: Dec 2007
Location: Chicago, IL

 
Intel needs a trade up policy =D

346$ for the 45nm X3350, 12MB L2 cache + 1333 FSB, @2.66ghz, umhm!

I'm quite interested to see how the X3350 (Q9450) clocks and folds, it's going to have to be a beast to outshine the q6600 as far as price : performance.

Also thanks for the link sofarfrome, but will mobos recognize 45nm xeon quads right away?

__________________
CPU - E6750 @ 3.4GHz | 425x8 | 1.41V | Zalman CNPS9500 | Lapped
Mobo - Abit P35 Pro | Bios v14
Ram - 2x1GB G.Skill F2-6400CL5D-2GBNQ | 850 | 5-5-5-15 | 1.85V
GPU - PNY 8800GT | 700c, 1850s, 900m | HR-03GT
HD - 150GB raptor ADFD | Seagate 7200.7 160GB | 2x WD 640GB
PSU - OCZ GameXSteam 700W

Shiggity is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-08, 12:42 PM   #4
ChinStrap

 
ChinStrap's Avatar 

Join Date: Sep 2006
Location: Cedar Rapids, IA

 
does that thing have an 8x multi?

you guys know in april the q6700 (10x multi) is going to be $270 right?

__________________
Working on a re-build.

** A few of us Benchmark. You Should join us **
ChinStrap is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-08, 01:34 PM   #5
Shiggity
Member

 
Shiggity's Avatar 

Join Date: Dec 2007
Location: Chicago, IL

 
Quote:
Originally Posted by ChinStrap View Post
does that thing have an 8x multi?

you guys know in april the q6700 (10x multi) is going to be $270 right?
True, but thats about a month away, you can get the x3350 now.

__________________
CPU - E6750 @ 3.4GHz | 425x8 | 1.41V | Zalman CNPS9500 | Lapped
Mobo - Abit P35 Pro | Bios v14
Ram - 2x1GB G.Skill F2-6400CL5D-2GBNQ | 850 | 5-5-5-15 | 1.85V
GPU - PNY 8800GT | 700c, 1850s, 900m | HR-03GT
HD - 150GB raptor ADFD | Seagate 7200.7 160GB | 2x WD 640GB
PSU - OCZ GameXSteam 700W

Shiggity is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-08, 01:41 PM Thread Starter   #6
sofarfrome
Member



Join Date: Feb 2006

 
Quote:
Originally Posted by ChinStrap View Post
does that thing have an 8x multi?

you guys know in april the q6700 (10x multi) is going to be $270 right?
yes...8x

__________________
ASUS P8P67-Pro B3: i2600K; GSkill Ripjaws DDR3-1600 (2x4GB); Apogee GTX; Thermochill PA120.3; Swiftech D655; XFX-5870HD; WD 500GB Sata lll Raid-0; LG Blu-ray burner; Silverstone 750W modular; Windows 7 64Bit
sofarfrome is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-08, 03:04 PM   #7
NashvilleArena
Registered



Join Date: Mar 2008

 
I got to purchase one before the backorder message. What would be a nice gaming mobo, memory for this chip? LEts not forget video card! I want to do onbly one card.
NashvilleArena is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-08, 03:34 PM   #8
GTengineer
Member

 
GTengineer's Avatar 

Join Date: Apr 2007
Location: Yorktown, VA

 
What is a typical overclock for a Q6700? I guess it will come down to how much more can the Q6700 OC over the X3350.
GTengineer is offline   QUOTE Thanks
Old 03-17-08, 03:58 PM Thread Starter   #9
sofarfrome
Member



Join Date: Feb 2006

 
Quote:
Originally Posted by NashvilleArena View Post
I got to purchase one before the backorder message. What would be a nice gaming mobo, memory for this chip? LEts not forget video card! I want to do onbly one card.
mobo: DFI LanParty LT P35 T2R

memory: something with D9GMH ICs. Crucial Ballistix/Tracers no longer use the D9GMH so you will need to go to ebay () or look around on the various for sale threads. I don't know about Corsair and the other memory manufacturers as they may still be using some D9GMH. TanksGuys still sells some but I think it is at a premium.

__________________
ASUS P8P67-Pro B3: i2600K; GSkill Ripjaws DDR3-1600 (2x4GB); Apogee GTX; Thermochill PA120.3; Swiftech D655; XFX-5870HD; WD 500GB Sata lll Raid-0; LG Blu-ray burner; Silverstone 750W modular; Windows 7 64Bit
sofarfrome is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 12:18 AM   #10
NashvilleArena
Registered



Join Date: Mar 2008

 
YOu know, I hate when online business offer something they cannot deliver. I got a stupid email from the morons.

TEMPORARILY OUT OF STOCK ITEM(s):
1) INTEL CPU XEON QUAD CORE X3350 2.66GHZ FSB1333MHZ 12M LGA775 RETAIL [ Qty: 1, ETA: 03/21/08 ]



The processor was available when they I purchased. Looks like a bait deal, maybe they get sued a couple times they will not do this crap.
NashvilleArena is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 12:29 AM   #11
NashvilleArena
Registered



Join Date: Mar 2008

 
I cancelled the order with them and placed one with this folks;

http://www.ebyte.com/productdetails/INTEL/BX80569X3350
NashvilleArena is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 02:10 AM   #12
Moffetts
Member



Join Date: Feb 2008

 
Quote:
Originally Posted by NashvilleArena View Post
YOu know, I hate when online business offer something they cannot deliver. I got a stupid email from the morons.

TEMPORARILY OUT OF STOCK ITEM(s):
1) INTEL CPU XEON QUAD CORE X3350 2.66GHZ FSB1333MHZ 12M LGA775 RETAIL [ Qty: 1, ETA: 03/21/08 ]



The processor was available when they I purchased. Looks like a bait deal, maybe they get sued a couple times they will not do this crap.
I don't see how waiting until Friday is a big deal, especially since the product quantities probably don't update in real time. Glad you found an alternative that doesn't create what should be a mild irritation, though.
Moffetts is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 02:16 AM   #13
orion456

 
orion456's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Canada

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by GTengineer View Post
What is a typical overclock for a Q6700? I guess it will come down to how much more can the Q6700 OC over the X3350.
Plus the bonus of lower temps, SE4 and more cache. I think a $211 Q6600 is a better option than the Q6700.

__________________
-- W3570 @ 3.8 P6TD on Swiftech H20-220
-- QX9650 P5K-E on Swiftech H20-220 water, ATI 3870, G.Skill PC 8500.



The only thing for sure, is that nothing is for sure!
orion456 is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 09:22 AM   #14
NashvilleArena
Registered



Join Date: Mar 2008

 
Quote:
Originally Posted by Moffetts View Post
I don't see how waiting until Friday is a big deal, especially since the product quantities probably don't update in real time. Glad you found an alternative that doesn't create what should be a mild irritation, though.
What bothers me is that they take orders with the false pretense that they have the processors in stock and then turn around and send the email telling people that they are out of them. That is unfair and fraudulent business practices. They get caught doing this practice in a lawsuit they will get hammered.
NashvilleArena is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 09:40 AM   #15
oceanmajk
New Member

 
oceanmajk's Avatar 

Join Date: Jun 2007

 
Looks like Ebyte.com is out of stock on the X3350 now. But they have a bunch of the Q6600 and the Q6700 available.
oceanmajk is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 12:42 PM   #16
Schalldampfer
Member

 
Schalldampfer's Avatar 

Join Date: Sep 2004
Location: Under a ceiling.

 
So... what's the difference between this X3350 and the Q9450?
Schalldampfer is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 01:01 PM   #17
Church of Virus
Member

 
Church of Virus's Avatar 

Join Date: Sep 2007

 
Quote:
Originally Posted by Schalldampfer View Post
So... what's the difference between this X3350 and the Q9450?
I second that question, it makes no sense for Intel to release 2 difference named cores, but they are exactly the same? There has to be some difference.
Church of Virus is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 01:05 PM   #18
ou_phidelt
Member

 
ou_phidelt's Avatar 

Join Date: Mar 2004
Location: Rockingham, NC

 
Quote:
Originally Posted by Church of Virus View Post
I second that question, it makes no sense for Intel to release 2 difference named cores, but they are exactly the same? There has to be some difference.
It is the same as the 8400's and the 3110's. It is just marketing.
ou_phidelt is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 01:07 PM   #19
Shiggity
Member

 
Shiggity's Avatar 

Join Date: Dec 2007
Location: Chicago, IL

 
Xeon quad cores are meant for servers, but they can also work in consumer motherboards. Where-as the Q9450 will only work in a 775 socket.

You'd have to ask intel as to why they are priced the same and why the xeon works the same as the Q9450, but it just does

Same goes for the E8400 and its xeon counterpart.

__________________
CPU - E6750 @ 3.4GHz | 425x8 | 1.41V | Zalman CNPS9500 | Lapped
Mobo - Abit P35 Pro | Bios v14
Ram - 2x1GB G.Skill F2-6400CL5D-2GBNQ | 850 | 5-5-5-15 | 1.85V
GPU - PNY 8800GT | 700c, 1850s, 900m | HR-03GT
HD - 150GB raptor ADFD | Seagate 7200.7 160GB | 2x WD 640GB
PSU - OCZ GameXSteam 700W

Shiggity is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-08, 01:23 PM   #20
DocClock aka MadClocker
Senior Member

 
DocClock aka MadClocker's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Stockton Cal, USA, Earth

10 Year Badge
 
Had I known that the Xeon would work in my board, I might have gone with the xeon instead of the Q6600, but I am very happy with my folding abilities...I think I'm at about 2 or 3 wu's a day possibly 4. I had looked one day and had like 80 WU's and the very next day, it showed 84 WU's...so I dunno if the server got tied up a bit, or am I really doing 4 WU's a day.
The x3350 is 2.66gig Right?

__________________
Folding User Stats
DocClock aka MadClocker is offline Author Profile Folding Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 01:44 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?