Notices

Overclockers Forums > Software > Internet, Networking, and Security
Internet, Networking, and Security Networking and Viruses/Malware trouble. Get the answers here.
Forum Jump

Internet Explorer 7/Vista problem. Opening new page freezes, all pages go hazy white

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 05-31-08, 02:10 PM Thread Starter   #1
TommyHolly
Member

 
TommyHolly's Avatar 

Join Date: Apr 2003
Location: Chicago

 
Internet Explorer 7/Vista problem. Opening new page freezes, all pages go hazy white


Please don't reply with "Use Firefox" or "IE7 sucks!" I know its not the best but I continue to use it so I can fix my family's problems and others who do.

Hey guys,
This one has been bugging me. I've only seen this problem on the IE7 while using Vista but I'm not sure if the prblem is related. Anyway, when I try to open up a new web page, sometimes that new page just freezes up and you wait... Then if you try to go back to the older window, or any other open internet window and click on it, they get a hazy white and freeze up as well. You can also call it a light gray color, as if celophane was placed over that page. Then all the pages crash.

This has happened on many different computers of mine, Quads, Duos, PCs with $300 GPUs, PCs with no GPU... The only thing in common is Vista and IE7. I looked on the web and couldn't find any info?

Again, I know Firefox is more stable, but it's better to learn what is causing the problem so I can help others fix it because IE7 is a more common operating system. Has this happened to anyone else?

__________________
sig deleted by muddocktor-take it up with the Admins
TommyHolly is offline   QUOTE Thanks
Old 05-31-08, 02:30 PM   #2
Enablingwolf
Senior Member overclocking at the speed of plaid

 
Enablingwolf's Avatar 

Join Date: Jun 2004
Location: Strongsville

 
I am not exactly sure what is wrong. So I am just going to toss in some input that may help.

I am using Linux and sometimes my browser will crash using flash. The Compiz (3D desktop) will gray out the browser and it freezes up until I kill it.

Is there any pattern to the issue that you can narrow down? Since IE7 seems to be pretty stable from my experience. Now flash in the mix can cause issues. Or a plug in related to the browser. I know I just dealt wit ha java issue on my wifes machine. It was crashing out her IE7. I narrowed it down to the virus scanner was doing something nutty when java fired off. Switched out the VS and the issue went away.

Hope this helps some.

You could look at your error logs and see what might show up in that.
Enablingwolf is offline   QUOTE Thanks
Old 05-31-08, 11:03 PM   #3
BLOOP!
Member

 
BLOOP!'s Avatar 

Join Date: Feb 2006
Location: Los Angeles, CA

 
Does it only happen on some specific websites that you know of or is it completely random at all? Did you already try resetting your settings to default?

Run HijackThis, see what plugins or whatever IE7 is running and delete/de-activate them one by one. I see this happen on some systems too.

__________________

SYSTEM:
ASRock P67 Extreme4 Gen3 - Intel i5 3570K @ 4.6GHz
Corsair Vengeance DDR3 2 x 4GB
MSI 7950 Twin Frozr 3GD5/OC 3GB - HP 2311xi 23" IPS
Intel 520 Series 180GB SSD
Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic - Logitech Z-5500
Corsair HX620W
CASE & COOLING:
Swiftech Apogee - MCP350 + Swiftech MCR320-DRIVE REV3 Triple 120
NZXT Switch 810 Black
Mobile: Lumia 920 - Surface RT - Yoga 13
BLOOP! is offline   QUOTE Thanks
Old 06-02-08, 02:33 AM Thread Starter   #4
TommyHolly
Member

 
TommyHolly's Avatar 

Join Date: Apr 2003
Location: Chicago

 
This greying or hazing problem happens on different PCs at different websites, even this one but it happens randomly. Maybe 1 out of every 20 new pages I try to open it happens? The only things the problem has in common is:

1. IE7
2. Vista
3. Only happens when opening a new web page off a link or right "Open in a new window"

I'll try and run Hijack this and see what comes up?

__________________
sig deleted by muddocktor-take it up with the Admins
TommyHolly is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Internet, Networking, and Security
Internet, Networking, and Security Networking and Viruses/Malware trouble. Get the answers here.
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 10:26 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?