Notices

Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

Internal USB thumb Drive

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 08-18-08, 12:50 PM Thread Starter   #1
Dapman02
Member

 
Dapman02's Avatar 

Join Date: Jan 2008
Location: Overland Park, KS

 
Internal USB thumb Drive


Alright, here's one for you guys. I want to plug a usb thumb drive internally so I can back up my games and not have to worry about losing them because of a reformat (which seems to happen about once a month ). Is there a way to do this cleanly

__________________
Desktop: Return of Deneb
Processor: AMD Phenom II 955 @ 4.2Ghz
Cooling: TRUE Push/Pull
GPU: Visiontek 5850 Core 875Mhz/1175mhz memory
Motherboard: MSI 880G-E45
Case: CM Storm Enforcer
RAM: 2x2gb Samsung generic
HDD: Samsung 500GB 5400RPM
OS: Windows 7 64-bit
Christian Overclocker
Dapman02 is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 12:54 PM   #2
EmAn
Member

 
EmAn's Avatar 

Join Date: Feb 2007
Location: Ft. Hood Texas

 
You might be able to if you have a USB Pci card

__________________
Cooler Master HAF 932 Asus P5Q-PRO E8400 4050mhz
Tuniq Tower 120 Crossfire Diamond HD4850's 512mb a piece
2x2 GB OCZ DDR2 1066 Platinum OCZ GameXStream 600W

SPC in the US ARMY working on AH-64D Appache Longbow Attack Helicopters
Yes I work on a $47,000,000 computer that has two jet engines attached to it A LOT of spinning parts and of course... Rockets, GUNS, and Missiles
EmAn is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 01:08 PM Thread Starter   #3
Dapman02
Member

 
Dapman02's Avatar 

Join Date: Jan 2008
Location: Overland Park, KS

 
What I was hoping to do is plug it into the USB port on my motherboard if possible.

__________________
Desktop: Return of Deneb
Processor: AMD Phenom II 955 @ 4.2Ghz
Cooling: TRUE Push/Pull
GPU: Visiontek 5850 Core 875Mhz/1175mhz memory
Motherboard: MSI 880G-E45
Case: CM Storm Enforcer
RAM: 2x2gb Samsung generic
HDD: Samsung 500GB 5400RPM
OS: Windows 7 64-bit
Christian Overclocker
Dapman02 is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 01:26 PM   #4
VinnyTAMU
Member

 
VinnyTAMU's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: BCS, Texas

 
Quote:
Originally Posted by Dapman02 View Post
What I was hoping to do is plug it into the USB port on my motherboard if possible.
Take a look at this: LINK
VinnyTAMU is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 01:52 PM   #5
CGR
Member

 
CGR's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Lower NY

10 Year Badge
 
WHy waste the money? Just plug it into one of your rear usb ports. You can either leave it plugged in or unplug it when your done backing up.

__________________
Main System:.................................................. ......................Second System:
DFI BloodIron P35-T2RL w/ Q6600 GO@ 3.2 (9x360), 1.4v....DFI Ultra-D w/Opteron 170 @ 2.7
G.skill 4GB (2x2gb).................................................. ..............G.Skill Extreme 2GB (2x1gb)
HIS 4850 680/1108.................................................. .............Nvidia 7600GT
WD VRaptor 300gb/Seagate 1TB..........................................Raptor 74gb/Seagate 200gb
OCZ GameXtreme 600SLI

CGR is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 02:09 PM   #6
VinnyTAMU
Member

 
VinnyTAMU's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: BCS, Texas

 
Quote:
Originally Posted by CGR View Post
WHy waste the money? Just plug it into one of your rear usb ports. You can either leave it plugged in or unplug it when your done backing up.
Or you could buy a cheap 3ft male to female usb cord and run it into your case via an open case slot.
VinnyTAMU is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 02:19 PM   #7
CGR
Member

 
CGR's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Lower NY

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by VinnyTAMU View Post
Or you could buy a cheap 3ft male to female usb cord and run it into your case via an open case slot.
Again, why do that? Unless all the usb ports are currently used, front and back.

__________________
Main System:.................................................. ......................Second System:
DFI BloodIron P35-T2RL w/ Q6600 GO@ 3.2 (9x360), 1.4v....DFI Ultra-D w/Opteron 170 @ 2.7
G.skill 4GB (2x2gb).................................................. ..............G.Skill Extreme 2GB (2x1gb)
HIS 4850 680/1108.................................................. .............Nvidia 7600GT
WD VRaptor 300gb/Seagate 1TB..........................................Raptor 74gb/Seagate 200gb
OCZ GameXtreme 600SLI

CGR is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 02:23 PM   #8
VinnyTAMU
Member

 
VinnyTAMU's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: BCS, Texas

 
Quote:
Originally Posted by CGR View Post
Again, why do that? Unless all the usb ports are currently used, front and back.
He probably doesn't want anything (more than currently sticks out) sticking out the back of his case.
VinnyTAMU is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 03:20 PM   #9
gangaskan

 
gangaskan's Avatar 

Join Date: Dec 2003
Location: Lorain, ohio

10 Year Badge
 
why not just buy a 2nd hard drive? wouldn't that be just as easy?

__________________
Main Rig: [Silverstone TJ06 painted hammer black] [Intel E6550 3.2 ghz 1.35v ] [4 gigs Gskil] [Asus P5k Premium Wifi/ap] [Soundblaster Audiguy ZS platinum] [ATI 3560 pro] [enhiem 1250 pump, Swiftech Storm, primoflex tubing, mcres micro, maze 4 gpu block][ Windows Vista x64 Ultimate sp1]
HTPC: [LianLI V300B] [Opty 165 1.88 ghz] [Thermalright XP90] [2 gb OCZ Platinum DDR400] [Soundblaster X-FI Xtreme Music] [8600GT Stock] [Windows Vista Home Premium sp1]
Server: [Rocketfish Tower] [c2d E6600][Scythe Ninja Jr] [4 gigs Gskil ddr2 800][ATI X850XT ] [Windows Vista B]
Network: Cisco 851W uptime: forever
Heatware
gangaskan is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 04:55 PM Thread Starter   #10
Dapman02
Member

 
Dapman02's Avatar 

Join Date: Jan 2008
Location: Overland Park, KS

 
And you all call yourselve's modder's why do we do half of what we do to our computers.
I just want to start a project, also I want this to be as secure as possible, and seeing as windows won't install on a flash drive, than there isn't as big of a chance that I'll over write it.
Also, usb drives on the outside, can still fall off and be lost/broken.

__________________
Desktop: Return of Deneb
Processor: AMD Phenom II 955 @ 4.2Ghz
Cooling: TRUE Push/Pull
GPU: Visiontek 5850 Core 875Mhz/1175mhz memory
Motherboard: MSI 880G-E45
Case: CM Storm Enforcer
RAM: 2x2gb Samsung generic
HDD: Samsung 500GB 5400RPM
OS: Windows 7 64-bit
Christian Overclocker
Dapman02 is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 05:05 PM   #11
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by VinnyTAMU View Post
Take a look at this: LINK
OMG!!! i visit that site often and didnt know they had that. i was tring to find something like that. that way i could get the wireless nic and transmitter for the mouse in the case instead of on the back usb ports. here i was starting to think i would need to make my own since i found nothing. man o man! thanks for the link Vinny!

__________________
i7 920@3.6ghz | Asus R2G | GK F3-12800CL7D-4GBRH | Galaxy GTX660 GC | C650TX | OCZ VERTEX EX 120GB, VERTEX 250GB
i3 330m | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI
i5 2450 | Jetway JNF9G-QM77 | 2x2gig DDR3-1333 | WIP
"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 05:07 PM Thread Starter   #12
Dapman02
Member

 
Dapman02's Avatar 

Join Date: Jan 2008
Location: Overland Park, KS

 
Quote:
Originally Posted by Evilsizer View Post
OMG!!! i visit that site often and didnt know they had that. i was tring to find something like that. that way i could get the wireless nic and transmitter for the mouse in the case instead of on the back usb ports. here i was starting to think i would need to make my own since i found nothing. man o man! thanks for the link Vinny!
0_o
That sound's awsome, I might have to do that too

__________________
Desktop: Return of Deneb
Processor: AMD Phenom II 955 @ 4.2Ghz
Cooling: TRUE Push/Pull
GPU: Visiontek 5850 Core 875Mhz/1175mhz memory
Motherboard: MSI 880G-E45
Case: CM Storm Enforcer
RAM: 2x2gb Samsung generic
HDD: Samsung 500GB 5400RPM
OS: Windows 7 64-bit
Christian Overclocker
Dapman02 is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 05:11 PM   #13
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
yea dap i was thinking about that,a while back, when i started to ponder a "Atom" farm for seti. using the internal USB headers to house the Wireless nic and the Thumb drive that would have linux on it. that way i didnt have to worry about thing on the back getting broken.

__________________
i7 920@3.6ghz | Asus R2G | GK F3-12800CL7D-4GBRH | Galaxy GTX660 GC | C650TX | OCZ VERTEX EX 120GB, VERTEX 250GB
i3 330m | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI
i5 2450 | Jetway JNF9G-QM77 | 2x2gig DDR3-1333 | WIP
"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 05:13 PM   #14
theELVISCERATOR

 
theELVISCERATOR's Avatar 

Join Date: Dec 2003
Location: Michiana

 
Quote:
Originally Posted by Evilsizer View Post
OMG!!! i visit that site often and didnt know they had that. i was tring to find something like that. that way i could get the wireless nic and transmitter for the mouse in the case instead of on the back usb ports. here i was starting to think i would need to make my own since i found nothing. man o man! thanks for the link Vinny!
If you have a steel case I don't know how well it will transmit through steel however..

ever drive under a bridge and have the radio cut out?

__________________
Intel 2600k @4.5ghz Megahalem/Corsair SP120 Pull
Gskill Sniper 8gb DDR3-2133cas8 @ 1866
MSI P67A-GD65 BIOS 2.4
Galaxy Winforce GTX670 @1215/3404 SLI
Xfi Fatality Pro Sound
Boot /Adata SX900 256gb SSD
Storage/ 2x 640GB WDAAK Raid 0
Antec 1200/Corsair 750 TX PSU / Win7 Pro 64bit
Yamakasi 30" IPS 2560x1600


theELVISCERATOR is offline Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 05:20 PM Thread Starter   #15
Dapman02
Member

 
Dapman02's Avatar 

Join Date: Jan 2008
Location: Overland Park, KS

 
Quote:
Originally Posted by theELVISCERATOR View Post
If you have a steel case I don't know how well it will transmit through steel however..

ever drive under a bridge and have the radio cut out?
A bridge is just a lil' bigger than my case

__________________
Desktop: Return of Deneb
Processor: AMD Phenom II 955 @ 4.2Ghz
Cooling: TRUE Push/Pull
GPU: Visiontek 5850 Core 875Mhz/1175mhz memory
Motherboard: MSI 880G-E45
Case: CM Storm Enforcer
RAM: 2x2gb Samsung generic
HDD: Samsung 500GB 5400RPM
OS: Windows 7 64-bit
Christian Overclocker
Dapman02 is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 05:30 PM   #16
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
well there is way more steel in a bridge then the case. im using some cheap case with some thin steel so it shouldnt be to bad.. either way my usb wireless nic is attached to a long USB cable so i can get good signal.

__________________
i7 920@3.6ghz | Asus R2G | GK F3-12800CL7D-4GBRH | Galaxy GTX660 GC | C650TX | OCZ VERTEX EX 120GB, VERTEX 250GB
i3 330m | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI
i5 2450 | Jetway JNF9G-QM77 | 2x2gig DDR3-1333 | WIP
"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 06:40 PM   #17
jiggamanjb

Member

 
jiggamanjb's Avatar 

Join Date: Dec 2003
Location: MI, USA

 
Quote:
Originally Posted by VinnyTAMU View Post
Take a look at this: LINK
Man, that think is slick! I didn't know they made those either!

FYI, I think you can get a USB 2.0 PCI card on ebay for about that price also.

__________________
MAIN: Biostar H61MGC / i3 - 2120 Sandy / Team Elite 8GB DDR3 1333 / 300GB V-Raptor / OCZ ModXStream Pro 500W
SAPPHIRE AMD Radeon HD 6870 / Case: Modded CM 690 / Logitech Z-640 5.1 w/ Onboard Audio / Westy 22in Widescreen / Emprex 22" Widescreen for static viewing

HTPC/SERVER/ETC: Biostar H77MU3 / Core i3-3220T / CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600 / PC Power & Cooling Silencer MK III 400W 80 PLUS Bronze
G.SKILL Phoenix Pro 60GB SSD ( OS ) + WD 20EARS 2TB 64MB Cache ( Video, Music, Pictures ) + 500GB Hitachi ( TV recordings ) / Custom Rosewill CHALLENGER
(2) AVerMedia AVerTVHD Duet - PCTV Tuner / HP Media Remote / Antennacraft Colorstar C490

Everything you need to know about Power Supplies and buying a new one ___ Heatware ___Retired Case: Modded Full Tower
jiggamanjb is offline Benching Profile Folding Profile SETI Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 07:22 PM   #18
ou_phidelt
Member

 
ou_phidelt's Avatar 

Join Date: Mar 2004
Location: Rockingham, NC

 
Quote:
Originally Posted by VinnyTAMU View Post
Take a look at this: LINK
I may have to try one of those with my bluetooth dongle.

__________________
HEAT
ou_phidelt is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 07:46 PM   #19
corruption
Member

 
corruption's Avatar 

Join Date: Jul 2005
Location: Paget, Bermuda (Until I can get back to Halifax, NS or get my fiancee to Bermuda)

 
Just be sure that if you reformat, you do NOT format the USB stick. It is very easy to do if you're not paying attention and are trying to figure out why the unformatted partitions won't merge. lol

__________________
q6600 - 3.6 @ 1.525v (bios)
ASUS P5K Premium/WiFi-AP
4GB PC2 6400 - Generic Transcend
EVGA 460 GTX EE 1024MB - stock atm...
Western Digital 250GB SATA - 7200rpm 8MB cache
2x Seagate 7200.10 250GB SATA - Raid0
OCZ 520W PSU
Water cooling - MCP600, Apogee GT, MCW60, Swiftech MicroRes, BIP3

"Don't start a fight with an idiot. They'll bring you down to their level and then beat you with experience."
corruption is offline   QUOTE Thanks
Old 08-18-08, 08:25 PM   #20
theELVISCERATOR

 
theELVISCERATOR's Avatar 

Join Date: Dec 2003
Location: Michiana

 
speaking of formatting usb thumbrives, I have a tool from HP I used to make a bootable USB driver for flashing my bios...worked quite well actually...

Is it just windows you are not supposed to use to format a usb drive?

__________________
Intel 2600k @4.5ghz Megahalem/Corsair SP120 Pull
Gskill Sniper 8gb DDR3-2133cas8 @ 1866
MSI P67A-GD65 BIOS 2.4
Galaxy Winforce GTX670 @1215/3404 SLI
Xfi Fatality Pro Sound
Boot /Adata SX900 256gb SSD
Storage/ 2x 640GB WDAAK Raid 0
Antec 1200/Corsair 750 TX PSU / Win7 Pro 64bit
Yamakasi 30" IPS 2560x1600


theELVISCERATOR is offline Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 01:29 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?