Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

nVidia Card Issues

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 01-17-09, 05:50 PM Thread Starter   #1
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
nVidia Card Issues


I'm unable to take screenshots, but I can take xfire video of it... but here is my best way to describe the bug I'm experiencing:

There are several things that for whatever reason jump around or don't display right on my computer. Both the 9800GTX+ (which I RMA'd) and now the GTX260 core 216 that I own now do this. During the opening scene of GRAW, when you're parachuting down, if you look around you can find several patches, square in shape that flicker. This wouldn't bother me if it was just this one game but it occurs in many different games. If you guys know what might be going bad I can try fixing it or replacing it.

Here is a link to the video... pay attention to the windows, for example. They flicker, also there's a few boxes of just ground that do this as well.

http://www.xfire.com/video/66941/

You may have to fullscreen it to see what I'm talking about. I tried to make the video as small as I could so it'd be easier for you guys to check out.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-17-09, 06:09 PM Thread Starter   #2
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
http://www.xfire.com/video/e629/


Another video somebody else entirely uploaded that has the same bugs, granted...

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-17-09, 06:33 PM Thread Starter   #3
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
I think this is a common bug with geforce 8, 9, and GTX200 series cards. Something nVidia is doing in the drivers is probably causing this.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-17-09, 06:37 PM   #4
Roisen

 
Roisen's Avatar 

Join Date: Feb 2007
Location: Folding in Ames, IA

 
Can someone with an ATI card see if they have the same problem?

I have seen it before too with my nVidia cards. To me it looks like textures overlapping textures, and the bottom layer occasionally flashes through.
Roisen is offline   QUOTE Thanks
Old 01-17-09, 07:56 PM Thread Starter   #5
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
Quote:
Originally Posted by Roisen View Post
Can someone with an ATI card see if they have the same problem?

I have seen it before too with my nVidia cards. To me it looks like textures overlapping textures, and the bottom layer occasionally flashes through.
That's exaclty what it is, actually.

I think the word is decals.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 10:35 AM Thread Starter   #6
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
Bump.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 11:27 AM   #7
Badbonji

 
Badbonji's Avatar 

Join Date: Apr 2008
Location: Birmingham, UK

 
Maybe this is too make nvidia cards perform better than ATi by rendering less textures?

Just kidding, try underclocking just to test if its the card, changing drivers, reinstall game etc. I had this problem with a newer driver on my evga 8800gts sli setup.

__________________
i7 3770K 4.5GHz 1.2V | Phanteks PH-TC14PE | 16GB TeamGroup Elite 1600MHz | GIGABYTE G1.Sniper M3 | EVGA GTX680 SC 1254/1500MHz | M4 256GB + 150GB Raptor | Corsair HX+ 850W | Antec 1200
i7 965 | 8GB OCZ Gold 1600MHz | GIGABYTE Extreme X58 | HD5450 | M4 64GB + 7TB | OCZ 500W
MacBook Pro 15" | i7 2.3GHz | 8GB 1600MHz
Badbonji is offline Benching Profile SETI Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 11:51 AM Thread Starter   #8
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
Quote:
Originally Posted by Badbonji View Post
Maybe this is too make nvidia cards perform better than ATi by rendering less textures?

Just kidding, try underclocking just to test if its the card, changing drivers, reinstall game etc. I had this problem with a newer driver on my evga 8800gts sli setup.
Seriously? lol

If my card does it, an 8800GT does it, and a 9800GTX+ does it, what makes you think it's an issue with the clock rates. I've already tried this. What I'm trying to do is find somebody who doesn't have this issue. It appears in every game, including crysis. It's an issue with either the card DESIGN, or the drivers.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 01:03 PM   #9
ratbuddy
Member

 
ratbuddy's Avatar 

Join Date: Aug 2007
Location: Hartford, CT

 
Have you tried running at stock CPU/GPU settings?

__________________
HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Vertex 2 90GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache - Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

-----
Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - 2xWD Green 1TB - Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

Nothin' up my sleeve..
ratbuddy is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 01:19 PM Thread Starter   #10
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
Quote:
Originally Posted by ratbuddy View Post
Have you tried running at stock CPU/GPU settings?
Yes. If this issue is on more than one PC, another by somebody else I don't even know... than I doubt it's my individual configuration.

Games I've seen the issue in:

Bioshock
Crysis: Warhead
Mirror's Edge
Fallout 3
Ghost Recon Advanced Warfighter

This is too wide a spread across the industry to be an issue with one designer or the same development bug, it's something to do with nVidia.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 01:58 PM   #11
ratbuddy
Member

 
ratbuddy's Avatar 

Join Date: Aug 2007
Location: Hartford, CT

 
Quote:
Originally Posted by Aynjell View Post
Yes. If this issue is on more than one PC, another by somebody else I don't even know... than I doubt it's my individual configuration.

Games I've seen the issue in:

Bioshock
Crysis: Warhead
Mirror's Edge
Fallout 3
Ghost Recon Advanced Warfighter

This is too wide a spread across the industry to be an issue with one designer or the same development bug, it's something to do with nVidia.

Yes you tried stock settings, or yes you are assuming that because someone else had a similar issue your OC must be stable?

__________________
HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Vertex 2 90GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache - Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

-----
Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - 2xWD Green 1TB - Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

Nothin' up my sleeve..
ratbuddy is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 02:36 PM   #12
iLoki
Member

 
iLoki's Avatar 

Join Date: Dec 2008

 
I get occasional spots of black when playing Bioshock w/DX10

other than that I don't have any of the symptoms you speak of. Could be a bad driver install? Have you tried uninstalling, and cleaning them out with Driver Sweeper?

My GTX285's are running everything beautifully.. I haven't tried Bioshock with them to see if I still get the black box issues. That was on my 9800GTX sli setup

__________________
/////Intel i5 3570K @ 4.5Ghz || XSPC Raystorm
Sapphire R9 290X @ 1175/1625 || EK Fullcover Waterblock
ASUS TUF Sabertooth Z77 Mobo || XSPC AX360 Radiator
24GB DDR3 1600 Crucial Memory|| XSPC AX240 Radiator
/////////////Corsair hx1000w || MCP355 w/Heatkiller DDC Top
2x256 GB SanDisk SataIII SSD || FrozenQ Fusion V Reservoir
iLoki is offline   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 03:07 PM Thread Starter   #13
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
Quote:
Originally Posted by iLoki View Post
I get occasional spots of black when playing Bioshock w/DX10

other than that I don't have any of the symptoms you speak of. Could be a bad driver install? Have you tried uninstalling, and cleaning them out with Driver Sweeper?

My GTX285's are running everything beautifully.. I haven't tried Bioshock with them to see if I still get the black box issues. That was on my 9800GTX sli setup
Then what settings have you tried. I can reproduce this issue on every single Geforce 9 and GTX series part I've been near. It's a driver setting that would probably need changing to resolve.

If you guys want I can install the games all of them and show you the issues in each. Trust me, you CAN reproduce these issues. Or at least I could with your cards. I have a trained eye and I'm very anal. My friend with a 24" fPVA panel didn't see this stuff until I pointed it out.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 03:18 PM   #14
corruption
Member

 
corruption's Avatar 

Join Date: Jul 2005
Location: Paget, Bermuda (Until I can get back to Halifax, NS or get my fiancee to Bermuda)

 
Are you using the drivers to force AA or AF in the game? I've had issues with some games in the past if I've tried to force settings using the drivers, rather than using the game's own gfx setting options.

__________________
q6600 - 3.6 @ 1.525v (bios)
ASUS P5K Premium/WiFi-AP
4GB PC2 6400 - Generic Transcend
EVGA 460 GTX EE 1024MB - stock atm...
Western Digital 250GB SATA - 7200rpm 8MB cache
2x Seagate 7200.10 250GB SATA - Raid0
OCZ 520W PSU
Water cooling - MCP600, Apogee GT, MCW60, Swiftech MicroRes, BIP3

"Don't start a fight with an idiot. They'll bring you down to their level and then beat you with experience."
corruption is offline   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 03:20 PM Thread Starter   #15
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
Quote:
Originally Posted by corruption View Post
Are you using the drivers to force AA or AF in the game? I've had issues with some games in the past if I've tried to force settings using the drivers, rather than using the game's own gfx setting options.
I thought it might have been that, but I removed all my settings and reverted them to stock, still the issue persists.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 03:25 PM   #16
corruption
Member

 
corruption's Avatar 

Join Date: Jul 2005
Location: Paget, Bermuda (Until I can get back to Halifax, NS or get my fiancee to Bermuda)

 
Quote:
Originally Posted by Aynjell View Post
I thought it might have been that, but I removed all my settings and reverted them to stock, still the issue persists.
Hmm....Have you tried disabling AA and AF optimizations in the driver control panel? Is vertical sync on or off?....it might be worth turning it on just to rule out texture tearing too.

__________________
q6600 - 3.6 @ 1.525v (bios)
ASUS P5K Premium/WiFi-AP
4GB PC2 6400 - Generic Transcend
EVGA 460 GTX EE 1024MB - stock atm...
Western Digital 250GB SATA - 7200rpm 8MB cache
2x Seagate 7200.10 250GB SATA - Raid0
OCZ 520W PSU
Water cooling - MCP600, Apogee GT, MCW60, Swiftech MicroRes, BIP3

"Don't start a fight with an idiot. They'll bring you down to their level and then beat you with experience."
corruption is offline   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 04:27 PM Thread Starter   #17
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
Quote:
Originally Posted by corruption View Post
Hmm....Have you tried disabling AA and AF optimizations in the driver control panel? Is vertical sync on or off?....it might be worth turning it on just to rule out texture tearing too.
I have all the settings to default in the nvidia control panel. Nothing I can change resolves the issue.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 09:48 PM   #18
RSDXzec
Disabled



Join Date: Nov 2008
Location: Queensland, Australia

 
Quote:
Originally Posted by Aynjell View Post
Seriously? lol

If my card does it, an 8800GT does it, and a 9800GTX+ does it, what makes you think it's an issue with the clock rates. I've already tried this. What I'm trying to do is find somebody who doesn't have this issue. It appears in every game, including crysis. It's an issue with either the card DESIGN, or the drivers.
I have an 8800GT SLI setup and have never experienced this issue, are you using the latest WHQL drivers? the 181.20 drivers?

I have crysis, crysis: warhead, ghost reckon advanced warfighter, havent had this problem
RSDXzec is offline   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 10:01 PM   #19
iLoki
Member

 
iLoki's Avatar 

Join Date: Dec 2008

 
I generally just leave the driver settings stock.. Except with the 185.20 leaked set, I played with the Ambient Occlusion settings on that one

anyways, i do get some screen tearing in a lot of games, because I can barely stand to play with vsync on in most FPSs, slows my mouse down and causes a bit of lag in COD4, my main FPS at the moment.

__________________
/////Intel i5 3570K @ 4.5Ghz || XSPC Raystorm
Sapphire R9 290X @ 1175/1625 || EK Fullcover Waterblock
ASUS TUF Sabertooth Z77 Mobo || XSPC AX360 Radiator
24GB DDR3 1600 Crucial Memory|| XSPC AX240 Radiator
/////////////Corsair hx1000w || MCP355 w/Heatkiller DDC Top
2x256 GB SanDisk SataIII SSD || FrozenQ Fusion V Reservoir
iLoki is offline   QUOTE Thanks
Old 01-18-09, 10:53 PM Thread Starter   #20
Aynjell
Member



Join Date: Dec 2008

 
Quote:
Originally Posted by RSDXzec View Post
I have an 8800GT SLI setup and have never experienced this issue, are you using the latest WHQL drivers? the 181.20 drivers?

I have crysis, crysis: warhead, ghost reckon advanced warfighter, havent had this problem
Strange. Oh well, perhaps it's a bit more isolated. Take a video of the starting sequence of graw then.

__________________
Do not break wind in the same room as a dark brother or sister; to do so is to invoke the wrath of Sithis. - Aynjell, in fond memory of Lucien LeChance
Aynjell is offline Author Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 08:57 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?