Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Intel Pentium E5400

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 02-25-09, 04:57 PM Thread Starter   #1
Rick James
Disabled



Join Date: Jan 2009
Location: Tempe, Az

 
Intel Pentium E5400


For my budget gamer system.

2.7Ghz
800mhz Bus
2Mb L2
Wolfdale Cores
13.5X Multiplier
Rick James is offline   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 05:05 PM   #2
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
Whats the video card, mobo and ram? Or is that system 1 in your sig?

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 05:09 PM Thread Starter   #3
Rick James
Disabled



Join Date: Jan 2009
Location: Tempe, Az

 
Quote:
Originally Posted by deathman20 View Post
Whats the video card, mobo and ram? Or is that system 1 in your sig?
System 1 in my sig. I7 system is just 4.2Ghz and a GTX 295 but shh.. Lady thinks it can't game for ****. Which is why i had to build this one.
Rick James is offline   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 05:11 PM   #4
kevlar93
Member



Join Date: Dec 2008

 
Quote:
Originally Posted by Rick James View Post
For my budget gamer system.

2.7Ghz
800mhz Bus
2Mb L2
Wolfdale Cores
13.5X Multiplier
E5XXX series FTW. My e5200 is great. I just finished OCing it to 3.0 just by bumping the fsb to 250.
kevlar93 is offline   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 05:14 PM   #5
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by Rick James View Post
System 1 in my sig. I7 system is just 4.2Ghz and a GTX 295 but shh.. Lady thinks it can't game for ****. Which is why i had to build this one.
LOL

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 05:26 PM Thread Starter   #6
Rick James
Disabled



Join Date: Jan 2009
Location: Tempe, Az

 
Quote:
Originally Posted by kevlar93 View Post
E5XXX series FTW. My e5200 is great. I just finished OCing it to 3.0 just by bumping the fsb to 250.
Haven't even started overclocking yet.
Rick James is offline   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 06:12 PM Thread Starter   #7
Rick James
Disabled



Join Date: Jan 2009
Location: Tempe, Az

 
I lost my print out of optimal C2D settings and now i can't find it. It was a quoted list in one of the threads. Ugh...
Rick James is offline   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 06:14 PM   #8
OldSkool
Rest In Peace

 
OldSkool's Avatar 

Join Date: Feb 2008
Location: Lewisville, TX

 
Quote:
Originally Posted by Rick James View Post
I lost my print out of optimal C2D settings and now i can't find it. It was a quoted list in one of the threads. Ugh...
That's ok, "optimal settings" are not the same for any two chips. At best, you'd have a decent start, but certainly nothing more.

__________________
No Rig currently :(
New Rig to be built in coming months......i7? Maybe :)

"I Reject Your Reality, and Substitute My Own"
E8400(CO) @ 4.2Ghz with 1.312v/4.5Ghz with 1.38v - Retired
Heatware[/SIZE]
OldSkool is offline   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 06:24 PM   #9
MooMasster716
Member

 
MooMasster716's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: Fontana, CA

 
Went from Q6600 --> E5200 --> E 7200 --> E8500 and I must say playing Crysis with the E5200 was noticeably slower than the Rest of them. I was wondering why playing Crysis with a Nvidia 7800GTX & a Q6600 was smoother (low-med settings) than a 4870 and a E5200 OC to 3.4 at med High settings. Once I switched to the E7200 I was able to raise my play settings and gameplay was smooth. Everything else on the rig was butter smooth so I only noticed this with Crysis and its sequels.

__________________
Intel Q9550 @3ghz ### Xigmatech HDT-1283
4GB G.Skill F2 6400CL5-2GBPQ @840mhz
Gigabyte EP43-UD3L ### XFX Nvidia GTX275
500gb Seagate 7200.10
1TB Samsung F3
1000Watt Cooler Master Real Power PS
10 case fans of pure silence on 2 Sunbeam Fan Controlers
CoolerMaster 690
My Heatware
MooMasster716 is offline   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 06:50 PM   #10
deathman20
High Speed Senior

 
deathman20's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Where the Cheese Heads Live

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by MooMasster716 View Post
Went from Q6600 --> E5200 --> E 7200 --> E8500 and I must say playing Crysis with the E5200 was noticeably slower than the Rest of them. I was wondering why playing Crysis with a Nvidia 7800GTX & a Q6600 was smoother (low-med settings) than a 4870 and a E5200 OC to 3.4 at med High settings. Once I switched to the E7200 I was able to raise my play settings and gameplay was smooth. Everything else on the rig was butter smooth so I only noticed this with Crysis and its sequels.
Might of been the L2 that was killing it. Some say its not that critical but now that we have them with more its hard to go back.

__________________
-=The Gamer=-
MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
-=The Server=-
Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
Heat
deathman20 is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 02-25-09, 10:28 PM Thread Starter   #11
Rick James
Disabled



Join Date: Jan 2009
Location: Tempe, Az

 
I'm getting massive memory error's with these two sticks.. ie the sticks i overvolted with the C2D. will have to wait till tomorrow to get some fresh 1066's.

We're only at a ****ty 3.05ghz.
Rick James is offline   QUOTE Thanks
Old 02-26-09, 02:12 PM   #12
jason4207
Senior Member

 
jason4207's Avatar 

Join Date: Nov 2005
Location: Concord, NC

 
Quote:
Originally Posted by Rick James View Post
I'm getting massive memory error's with these two sticks.. ie the sticks i overvolted with the C2D. will have to wait till tomorrow to get some fresh 1066's.

We're only at a ****ty 3.05ghz.
Could be the NB. What FSB speed are you at? The e5x00's don't go high on the FSB like the higher end chips. At 350 they start to have trouble...maybe earlier if you don't get the settings right.

Put your FSB at 250-300, and use high RAM dividers to re-test your RAM at 800-1066 speeds. Then you'll know if it's the RAM or the NB.

__________________
MAIN RIG: 3570K @ 4.5GHz 1.272v H100i Extreme4-Z77 8GB-G.Skill @ 2200MHz 9-11-11-28 1.60v CM_430-Elite
GTX670_DCuII_TOP @ 1358/7244 1.212v Xplosion-DTS 256GB-Samsung_830 1TB-Black Seasonic_X-750
27.5"-1200P-LCD Z5500-5.1 || PLV-Z4_720P_Projector_95" Paradigm_6.1_DTS-ES
G9_Mouse Logitech_Illuminated_KB Logitech_G27_Wheel+Microsim_Racing_Pod ***HEAT***

GAMING HTPC: i3-550 @ 4.5GHz 1.35v H70 MSI_H55M-ED55 4GB-G.Skill @ 1875MHz 7-9-7-23 1T
GTS450 @ 970/1940/2100 240GB_Sandisk_Extreme 640GB_Blue Corsair_CX430
Panny 42S2 1080P Plasma

unRAID FILE SERVER: E5200-M0 @ 2GHz 0.856v MSIP43Neo3-F 4GB-Corsair @ 800MHz CM590 Antec550W
19TB-Parity_Protected_Storage / 1TB-Cache / 2TB-Parity / 10x2TB 2x1TB

jason4207 is offline   QUOTE Thanks
Old 02-26-09, 02:32 PM Thread Starter   #13
Rick James
Disabled



Join Date: Jan 2009
Location: Tempe, Az

 
Quote:
Originally Posted by jason4207 View Post
Could be the NB. What FSB speed are you at? The e5x00's don't go high on the FSB like the higher end chips. At 350 they start to have trouble...maybe earlier if you don't get the settings right.

Put your FSB at 250-300, and use high RAM dividers to re-test your RAM at 800-1066 speeds. Then you'll know if it's the RAM or the NB.
The ram will not go higher then 13.5 X 223. If i even run the ram under 800mhz via the devider it will crash. I've tried the FSB method. High FSB and low Multiplier and it won't even boot at stock settings. I'll have better results with new ram
Rick James is offline   QUOTE Thanks
Old 02-26-09, 03:05 PM   #14
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by deathman20 View Post
Might of been the L2 that was killing it. Some say its not that critical but now that we have them with more its hard to go back.
if the clocks were stock that would make sense as well if he was gaming at 800x600 with low settings. at higher settings and res L2 doesnt matter, so it would have been clock speed/cores that mattered. since MM716 didnt say they were oc'd i have to assume they were stock speeds....

__________________

Intel G3258@4.2ghz | Asrock Z97M OC Formula | Galaxy GTX660 GC | PM840 Pro 128GB, PM830 FDE 250GB | SilverStone ST45SF
i3 370M | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI | Asus GT630 2GB (GK208) |
intel i5 2450M


"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 02-26-09, 06:54 PM Thread Starter   #15
Rick James
Disabled



Join Date: Jan 2009
Location: Tempe, Az

 
Fresh 1066 ram

Rick James is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 10:28 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?