Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

NEED to overclock intel xeon dual core

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 03-18-09, 02:49 PM Thread Starter   #1
osiff
New Member



Join Date: Mar 2009

 
Question NEED to overclock intel xeon dual core


Im new to this site and wanted to overclock my CPU...so i came here


Ive got an hp workstation (xw6200) stock motherboard 1g ram
i want to overclock it but i cant in the bios
if u want to know more about my comp just ask
ive talked to many people but feel that they dont care

THANKS IN ADVANCED!
osiff is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-09, 03:06 PM   #2
bsn1989

 
bsn1989's Avatar 

Join Date: Oct 2008
Location: Lancaster, WI

 
Hello and welcome to the forums. I must say that our systems are pretty similar. Its cool to see someone out there has a workstadtion that they want to mess with. I am afraid to say if you can't overclock in the bios, you don't really have much choice. You could try CPUFSB and bump up the FSB but that is hit and miss and oesn't stay overclocked after a reboot. It also may or may not have support for your chipset.
bsn1989 is offline   QUOTE Thanks
Old 03-18-09, 03:44 PM   #3
Old Thrashbarg
Member



Join Date: Sep 2007

 
You can't usually overclock those machines by standard methods, even CPUFSB may or may not work. The only option you really have is a BSEL pin mod, and even that is dependent on what the board supports, as to whether it would work. What socket does that thing use, is it 771 or 604, and what processors are you currently running?
Old Thrashbarg is offline   QUOTE Thanks
Old 03-19-09, 02:54 PM Thread Starter   #4
osiff
New Member



Join Date: Mar 2009

 
Quote:
Originally Posted by bsn1989 View Post
Hello and welcome to the forums. I must say that our systems are pretty similar. Its cool to see someone out there has a workstadtion that they want to mess with. I am afraid to say if you can't overclock in the bios, you don't really have much choice. You could try CPUFSB and bump up the FSB but that is hit and miss and oesn't stay overclocked after a reboot. It also may or may not have support for your chipset.
do u think i should get an aftermarket motherboard or is there a way to INSTALL a different bios... anyway i tried setFSB (no luck) but dosnt CPUFSB caust money??
osiff is offline   QUOTE Thanks
Old 03-19-09, 05:09 PM   #5
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
what cpus are we talking about here? is this a socket 601 or lga771 board? normall people with server boards/cpu's, use pin/pad modding. this really comes down to the chipset and what fsb it nativly supports. as you will not find ocing options in workstation motherboards, the only one i know of is the intel skulltrail LGA771 board but that is $600ish...

__________________
i7 920@3.6ghz | Asus R2G | GK F3-12800CL7D-4GBRH | Galaxy GTX660 GC | C650TX | OCZ VERTEX EX 120GB, VERTEX 250GB
i3 330m | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI
i5 2450 | Jetway JNF9G-QM77 | 2x2gig DDR3-1333 | WIP
"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 03-19-09, 06:48 PM Thread Starter   #6
osiff
New Member



Join Date: Mar 2009

 
Quote:
Originally Posted by Evilsizer View Post
what cpus are we talking about here? is this a socket 601 or lga771 board? normall people with server boards/cpu's, use pin/pad modding. this really comes down to the chipset and what fsb it nativly supports. as you will not find ocing options in workstation motherboards, the only one i know of is the intel skulltrail LGA771 board but that is $600ish...
motherboard is hewlet packard 08b8h and the chipset is intel e7525 southbridge is intel 82801eb (ich5) and finally the bios is hp 786b7 v2.00 (04/08/2005) and i need to do it within windows
osiff is offline   QUOTE Thanks
Old 03-19-09, 07:13 PM   #7
Evilsizer
Senior Fourm Spammer


 
Evilsizer's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: Austin,Texas

10 Year Badge
 
what model cpus... no this mod is done to the cpus, nothing in windows, unless you find that Setfsb works..

__________________
i7 920@3.6ghz | Asus R2G | GK F3-12800CL7D-4GBRH | Galaxy GTX660 GC | C650TX | OCZ VERTEX EX 120GB, VERTEX 250GB
i3 330m | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI
i5 2450 | Jetway JNF9G-QM77 | 2x2gig DDR3-1333 | WIP
"I Love To Camp!"
"Commensing Shock Therapy!"
I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

HeatWare
Evilsizer is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 07:14 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?