Notices

Overclockers Forums > Software > Microsoft Operating Systems
Microsoft Operating Systems Microsoft Operating Systems and Applications
Forum Jump

Win7 RC / DirectX

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 05-08-09, 09:40 AM Thread Starter   #1
Firestrider
Member



Join Date: Dec 2003
Location: Orlando, FL

 
Win7 RC / DirectX


Does Windows 7 RC (build 7100) 64-bit come with DirectX 10/10.1 and all the latest releases already installed, or do you have to download this to get it?

__________________

Processor - Intel Core i7 860 Motherboard - Intel DP55WB Video - AMD Radeon HD 5750 Memory - 4x 4GB Corsair Vengeance DDR3-1600 Storage - Intel X25-V, Samsung HD103SJ
Optical - Samsung SH-S203B Power - Corsair CX400 Speakers - Polk Monitor 40/60, BIC F12 Audio - ASUS Xonar DG, Denon AVR 391 Network - Intel 82578DC, Linksys WRT400N
Case - Corsair Carbide 300R Cooling - Corsair H100 Operating System - Windows 7 x64 Display - Dell E248WFP, Samsung LN46C630 Keyboard/Mouse - Dell Bluetooth Wireless
Misc - Apple TV 2, Apple iPad 2, Apple iPhone 4S

Last edited by Firestrider; 05-08-09 at 10:06 PM.
Firestrider is offline   QUOTE Thanks
Old 05-08-09, 09:44 AM   #2
medo145
Member

 
medo145's Avatar 

Join Date: Jun 2004
Location: Massachusetts, USA

 
if you run dxdiag, it says directx 11.

__________________
|ASUS P8Z68 DELUXE/GEN3|i72600K 3.4GHz @ 4.5GHz(100x45)|EVGA GTX670 FTW+ 4GB @ 1006/6008|
|4x4GB G.Skill DDR3 1600 PC2 12800|LianLi(PC-A70B)|Corsair HX750|ASUS Xonar Essence STX|
|Samsung 840 Pro 256GB (OS)|3x1TB (WD Black) 0+5 Intel Matrix Raid|

|Asrock Z97E-ITX/ac|i54670K 3.4GHz @ Stock(...x..)|Corsair H60|
|2x4GB G.Skill Sniper DDR3 1600 PC2 12800|Corsair(250D)|Corsair CX600M|
|Samsung 840 Evo 250GB (OS)|3TB (Seagate)|
medo145 is offline   QUOTE Thanks
Old 05-08-09, 09:46 AM Thread Starter   #3
Firestrider
Member



Join Date: Dec 2003
Location: Orlando, FL

 
Quote:
Originally Posted by medo145 View Post
if you run dxdiag, it says directx 11.
True, but do I need all the DX updates for older games?

__________________

Processor - Intel Core i7 860 Motherboard - Intel DP55WB Video - AMD Radeon HD 5750 Memory - 4x 4GB Corsair Vengeance DDR3-1600 Storage - Intel X25-V, Samsung HD103SJ
Optical - Samsung SH-S203B Power - Corsair CX400 Speakers - Polk Monitor 40/60, BIC F12 Audio - ASUS Xonar DG, Denon AVR 391 Network - Intel 82578DC, Linksys WRT400N
Case - Corsair Carbide 300R Cooling - Corsair H100 Operating System - Windows 7 x64 Display - Dell E248WFP, Samsung LN46C630 Keyboard/Mouse - Dell Bluetooth Wireless
Misc - Apple TV 2, Apple iPad 2, Apple iPhone 4S
Firestrider is offline   QUOTE Thanks
Old 05-08-09, 09:56 AM   #4
medo145
Member

 
medo145's Avatar 

Join Date: Jun 2004
Location: Massachusetts, USA

 
I'm not sure, i think up to 9.0c all the previously required dx versions could be handled by that. I think with 10 they started from scratch so it might not cover the older requirements. Not sure if you can have both installed. You can always try a game and if it doesn't work then install 9 and see if it meshes, or you can wait for someone that knows the answer.

__________________
|ASUS P8Z68 DELUXE/GEN3|i72600K 3.4GHz @ 4.5GHz(100x45)|EVGA GTX670 FTW+ 4GB @ 1006/6008|
|4x4GB G.Skill DDR3 1600 PC2 12800|LianLi(PC-A70B)|Corsair HX750|ASUS Xonar Essence STX|
|Samsung 840 Pro 256GB (OS)|3x1TB (WD Black) 0+5 Intel Matrix Raid|

|Asrock Z97E-ITX/ac|i54670K 3.4GHz @ Stock(...x..)|Corsair H60|
|2x4GB G.Skill Sniper DDR3 1600 PC2 12800|Corsair(250D)|Corsair CX600M|
|Samsung 840 Evo 250GB (OS)|3TB (Seagate)|
medo145 is offline   QUOTE Thanks
Old 05-08-09, 11:57 AM   #5
redduc900
Super Moderator
First Responders

 
redduc900's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: WCG@home in Portland

10 Year Badge
 
In addition to DX11, Win7 already comes w/ DX9.0L (L for Longhorn, and specific to Win7 / Vista for compatibility w/ older games) installed.

redduc900 is offline   QUOTE Thanks
Old 05-08-09, 12:41 PM   #6
bz2klag
Member



Join Date: Oct 2008

 
DirectX was designed to be backwards compatible, and if thats still true
with DX10+, you do not need to install anything else.
bz2klag is offline   QUOTE Thanks
Old 05-08-09, 12:47 PM   #7
nightelph

 
nightelph's Avatar 

Join Date: Sep 2004
Location: SoCal

 
Before loading a video driver from nvidia (only had windows update do it temporarily) I was getting an error when running a physx screensaver, looking for D3D9.....

__________________
Ivy Quad, Asus Z77
GTX670, Vertex4 256GB
Dell 2408WFP, Mackie MR5 Monitors
Heat
nightelph is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 05-08-09, 01:11 PM   #8
redrumy3
Member

 
redrumy3's Avatar 

Join Date: Mar 2006
Location: New York

 
what i did was installed everything that i needed games etc and downloaded directx_mar2009_redist from ms site and installed it

__________________
Corsair H80
i5 4670K 4.5Ghz 1.26v
Corsair Vengeance Pro DDR3-1600 1.50v
Gigabyte Z87X-UD4H F10
Evga GTX 770 4GB | SamSung Evo 120GB SSD
Evga 850W G2 | Asus Xonar Essence STX
Beyerdynamic DT-990 | Asus VG248QE 144Hz
SteelSeries Rival | Razer BlackWidow Ultimate | Corsair 760T
Windows 8.1 Update 1 64-Bit
redrumy3 is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 05-08-09, 06:21 PM   #9
GT3mich
Member

 
GT3mich's Avatar 

Join Date: Aug 2007
Location: Birmingham,Michigan

 
Quote:
Originally Posted by redduc900 View Post
In addition to DX11, Win7 already comes w/ DX9.0L (L for Longhorn, and specific to Win7 / Vista for compatibility w/ older games) installed.
Then when I try to run COD 4 or COD 5 it says DX9 dlls are missing?

__________________
Intel Q9550 3.315 GHZ, Gigabyte P45-UD3P
4 gb OCZ Reaper DDR2 800, Sapphire 4870 1gb x2, 3DMark06 20513
Thermaltake TR2 RX 750w,
x2 Seagate Barracuda 7200.10 (Perpendicular Recording Technology) 320GB, 1tb Hitachi drive
<- thats my computer there
GT3mich is offline   QUOTE Thanks
Old 05-08-09, 10:04 PM Thread Starter   #10
Firestrider
Member



Join Date: Dec 2003
Location: Orlando, FL

 
Quote:
Originally Posted by GT3mich View Post
Then when I try to run COD 4 or COD 5 it says DX9 dlls are missing?
Yeah, same problem I was getting when trying to run Ungine Tropics benchmark. I guess the OS doesn't come preinstalled with some DX .dlls. I used that download I posted in OP and it works.

__________________

Processor - Intel Core i7 860 Motherboard - Intel DP55WB Video - AMD Radeon HD 5750 Memory - 4x 4GB Corsair Vengeance DDR3-1600 Storage - Intel X25-V, Samsung HD103SJ
Optical - Samsung SH-S203B Power - Corsair CX400 Speakers - Polk Monitor 40/60, BIC F12 Audio - ASUS Xonar DG, Denon AVR 391 Network - Intel 82578DC, Linksys WRT400N
Case - Corsair Carbide 300R Cooling - Corsair H100 Operating System - Windows 7 x64 Display - Dell E248WFP, Samsung LN46C630 Keyboard/Mouse - Dell Bluetooth Wireless
Misc - Apple TV 2, Apple iPad 2, Apple iPhone 4S
Firestrider is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Microsoft Operating Systems
Microsoft Operating Systems Microsoft Operating Systems and Applications
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:43 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?