Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > AMD CPUs
AMD CPUs
Forum Jump

My PII 720 Build!

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 05-14-09, 02:02 AM Thread Starter   #1
A-Dub
Member

 
A-Dub's Avatar 

Join Date: Apr 2009
Location: Arizona

 
My PII 720 Build!


I ordered my parts on Monday, and UPS delivered them today (Wed.) thanks to Newegg's speedy shipping Assembly was painless, however upon powering up my new system it would only stay on for a few seconds before powering down. I determined my new PSU was to blame, Corsair let me down I swapped PSU's and boot/install of Windows 7 was quick and painless.

Here's my pile-o-parts:


The monster Sunbeam CCTF cooler installed easily:


As you can see, one ram slot is blocked due to the cooler size and the height of the OCZ reaper memory.


Everything in the case before I realized the Corsair PSU was bad. Thankfully I didn't get too crazy with wire management since I had to swap PSU's:


The first thing I did was get my Windows experience score before attempting to OC:


I decided to try the AMD overdrive utility, it seems to work pretty good. Getting to 3.2 ghz was pretty easy. Upon bumping the multi to 16.5 things got a bit unstable. A slight voltage increase fixed that and I was able to increase the multi to 17. I'm currently sitting at 3.4 ghz with everything running cool and stable. I think I have a lot more headroom with this CPU. I think I can hit at least 3.6, maybe 3.8 with this cooler. Needless to say I am quite pleased
A-Dub is offline   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 02:18 AM   #2
Badbonji

 
Badbonji's Avatar 

Join Date: Apr 2008
Location: Birmingham, UK

 
BTW there are better ways to test a score :P
What GPU do you have? I have a GTX295 and only get 6.5...

__________________
i7 3770K 4.5GHz 1.2V | Phanteks PH-TC14PE | 16GB TeamGroup Elite 1600MHz | GIGABYTE G1.Sniper M3 | EVGA GTX680 SC 1254/1500MHz | M4 256GB + 150GB Raptor | Corsair HX+ 850W | Antec 1200
i7 965 | 8GB OCZ Gold 1600MHz | GIGABYTE Extreme X58 | HD5450 | M4 64GB + 7TB | OCZ 500W
MacBook Pro 15" | i7 2.3GHz | 8GB 1600MHz
Badbonji is online now Benching Profile SETI Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 02:32 AM Thread Starter   #3
A-Dub
Member

 
A-Dub's Avatar 

Join Date: Apr 2009
Location: Arizona

 
Quote:
Originally Posted by Badbonji View Post
BTW there are better ways to test a score :P
What GPU do you have? I have a GTX295 and only get 6.5...
Yeah, I still need to run some other benchmarks. I'm running a 9800gt with factory overclock. I'm liking my RAM score
A-Dub is offline   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 02:57 AM Thread Starter   #4
A-Dub
Member

 
A-Dub's Avatar 

Join Date: Apr 2009
Location: Arizona

 
Here's my 3DMark results, for some reason it wasn't showing my overclock.
A-Dub is offline   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 07:53 AM   #5
ChanceCoats123
d20 in a jacket


 
ChanceCoats123's Avatar 

Join Date: Feb 2009
Location: Illinois

 
What are the maxes for experience scores now!?!?! I have 5.9's across the board with my 3.75ghz oc'! According to your screenie I should be topping 7.0 with my cpu...
Attached Images
 

__________________
Ed - "Aight it's pulling down... Thing is really tuned for LN2 though."
This is the team you are looking for...
I accept Bitcoins!
ChanceCoats123 is online now Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 08:11 AM   #6
mollymoo
Member



Join Date: Feb 2009
Location: Northern monkey ( England )

 
Quote:
Originally Posted by ChanceCoats123 View Post
What are the maxes for experience scores now!?!?! I have 5.9's across the board with my 3.75ghz oc'! According to your screenie I should be topping 7.0 with my cpu...
Does the amount of processes running make any difference ? I seem to of read somewhere that you have a lot running
mollymoo is offline   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 08:28 AM   #7
mxthunder

 
mxthunder's Avatar 

Join Date: Dec 2004
Location: Northeast Ohio

 
I didnt think the windows experience index could go any higher than 5.9???

__________________
i7 3770K @ 4.8GHz
Gigabyte GA-Z77X-UP7
2x4GB Ripjaws @ 1600 7-8-7-24-24 - 1T
XSPC res + D5, RS360 + EK 120mm rad
GeForce GTX780Ti w/custom bios @1300mhz
Corsair TX950
WD Black 750GB/Hitachi 7k1000/Intel 330 SSD cache drive
LG 27" 1080p
Corsair Obsidian 700D

My GPU collection
mxthunder is offline   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 08:43 AM   #8
nzaneb
Senior Member

 
nzaneb's Avatar 

Join Date: Nov 2008
Location: Northern Indiana

 
Quote:
Originally Posted by mxthunder View Post
I didnt think the windows experience index could go any higher than 5.9???
Windows 7 allows higher scores (up to 7.9). Vista is capped at 5.9. You can actually change them to whatever you want, but what's the point in that

__________________
N-Zane-B
Forging the way for Overclockers.com World Domination
Join us on the benching team
!

nzaneb is offline Author Profile Benching Profile SETI Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 11:23 AM   #9
mollymoo
Member



Join Date: Feb 2009
Location: Northern monkey ( England )

 
Quote:
Originally Posted by nzaneb View Post
Windows 7 allows higher scores (up to 7.9). Vista is capped at 5.9. You can actually change them to whatever you want, but what's the point in that
Does sort of detract from the purpose a tad its like selecting your own benchmark scores
mollymoo is offline   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 01:53 PM   #10
Aberration
Member



Join Date: Apr 2009
Location: St. Louis Metro

 
Quote:
Originally Posted by Badbonji View Post
BTW there are better ways to test a score :P
What GPU do you have? I have a GTX295 and only get 6.5...
I have the EVGA 285 GTX 1GB and only get 5.9...

Here's where I'm at on my machine with the stock AMD cooler.



This has proven to be wonderfully stable. I plan on ordering a Sunbeam and seeing how much higher I can go.

Last edited by Aberration; 05-14-09 at 02:07 PM.
Aberration is offline   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 07:37 PM   #11
ChanceCoats123
d20 in a jacket


 
ChanceCoats123's Avatar 

Join Date: Feb 2009
Location: Illinois

 
Quote:
Originally Posted by Aberration View Post
I have the EVGA 285 GTX 1GB and only get 5.9...

Here's where I'm at on my machine with the stock AMD cooler.



This has proven to be wonderfully stable. I plan on ordering a Sunbeam and seeing how much higher I can go.
You are using Vista then. As nzaneb said, only windows 7 goes up to 7.9. That is why mx and I are capped at 5.9 .

__________________
Ed - "Aight it's pulling down... Thing is really tuned for LN2 though."
This is the team you are looking for...
I accept Bitcoins!
ChanceCoats123 is online now Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 07:39 PM   #12
Aberration
Member



Join Date: Apr 2009
Location: St. Louis Metro

 
Quote:
Originally Posted by ChanceCoats123 View Post
You are using Vista then. As nzaneb said, only windows 7 goes up to 7.9. That is why mx and I are capped at 5.9 .
Correct. My bad for missing that. Sorry.
Aberration is offline   QUOTE Thanks
Old 05-14-09, 08:03 PM   #13
ChanceCoats123
d20 in a jacket


 
ChanceCoats123's Avatar 

Join Date: Feb 2009
Location: Illinois

 
Quote:
Originally Posted by Aberration View Post
Correct. My bad for missing that. Sorry.
I wasn't mad. Haha, I love when people appoligize to me for nothing. My guess is you looked at my stars and thought I was some kind of forum god. Bahaha. I hardly contribute, I just sit on here a lot.

__________________
Ed - "Aight it's pulling down... Thing is really tuned for LN2 though."
This is the team you are looking for...
I accept Bitcoins!
ChanceCoats123 is online now Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 05-15-09, 12:30 PM   #14
Aberration
Member



Join Date: Apr 2009
Location: St. Louis Metro

 
Quote:
Originally Posted by ChanceCoats123 View Post
I wasn't mad. Haha, I love when people appoligize to me for nothing. My guess is you looked at my stars and thought I was some kind of forum god. Bahaha. I hardly contribute, I just sit on here a lot.
I apologized for missing the above fact that was stated regarding Vista having a cap. It was the courteous thing to do, and had nothing to do with your stars, post count, or join date.
Aberration is offline   QUOTE Thanks
Old 05-15-09, 02:56 PM   #15
ChanceCoats123
d20 in a jacket


 
ChanceCoats123's Avatar 

Join Date: Feb 2009
Location: Illinois

 
Alrighty then...

__________________
Ed - "Aight it's pulling down... Thing is really tuned for LN2 though."
This is the team you are looking for...
I accept Bitcoins!
ChanceCoats123 is online now Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > AMD CPUs
AMD CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 12:11 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?