Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

THE OVEN TRICK - WORKED

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 11-24-09, 04:47 AM   #201
Agerkvist
Registered



Join Date: Nov 2009

 
I don't suppose you guys reckon this trick would be an option is my situation: http://www.ocforums.com/showthread.php?t=625456 ?

Afterall my card has been tested to work - at least that's what they tell me

Desperate thanks.
Agerkvist is offline   QUOTE Thanks
Old 11-24-09, 07:46 AM   #202
Sydney
Member

 
Sydney's Avatar 

Join Date: Sep 2009
Location: Reykjavk, Iceland

 
My 8800GTX started artifacting and this trick fixed it

Let's hope it will last a while.

__________________
Gigabyte Z68X-UD7 (EK P67A-UD7)| i7 2600K @ 5.0GHz (Heat Killer 3.0)
4x4GB Mushkin Blackline 1600MHz CL9 1.5V | Gigabyte GTX780 Windforce 3X @ 1084(C)/1150(B)/7064(M) | Swiftech MCP35X
Black Ice Pro II 240mm| Antec HCP1200 | Antec P280 |2x 120GB Mushkin Chronos RAID0| Windows 8.1 Preview
Sydney is offline   QUOTE Thanks
Old 12-03-09, 01:50 AM   #203
Devar
New Member



Join Date: Dec 2009

 
Registered on OCF just to say that this WORKED!

I have an 8800GTX that was crashing under load, and eventually it crashed and stopped working when I used my computer, wouldn't even POST.

Stripped it bare, cleaned it, and put it in the preheated oven at 190°C for just about 8 minutes.

Rebuilt it, using the last of my arctic silver :-( and put it back in my pc, booted... and well what do you know, IT WORKED, YOU LITTLE BEAUTY!

Now to see how long it lasts :-)
Devar is offline   QUOTE Thanks
Old 12-09-09, 02:38 AM   #204
HoTsHoT
Registered



Join Date: Oct 2004

 
My 7800GT now lives, thanks guys Passed everything I could throw at it, brilliant ideas you people have!
HoTsHoT is offline   QUOTE Thanks
Old 12-09-09, 10:50 PM   #205
DumpALump
Member

 
DumpALump's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: California, US

10 Year Badge
 
With all these broken cards, did u guys have cooling mods (3rd party or otherwise) done, or were they just the stock cooling?

__________________
I5 2500K @ 4.5ghz 1v idle 1.32v load | P8P67 Pro | MSI 7950 | 32GB Ripjaws | MCR320+RX120+MCP355+Apogee XT
DumpALump is offline   QUOTE Thanks
Old 12-10-09, 12:46 AM Thread Starter   #206
antipesto93
Member

 
antipesto93's Avatar 

Join Date: Jan 2008
Location: london

 
stock for me

__________________
i7-930 3939A @ 3.8ghz 1.3v W/HT
Cogage arrow + Akasa apache
Gigabyte Ex58-Extreme
GTX470 (unlocked 465)
6GB DDR3 OCZ Gold 1600mhz
1tb + 500gb F3's
Corsair TX650W
CM 690 II
z-2300
antipesto93 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-10-09, 03:45 PM   #207
aftermath
Member

 
aftermath's Avatar 

Join Date: Jan 2002
Location: The Big Brother Nation

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by aftermath View Post
Well done antipesto93 my GTX8800 died on the 25th of sept this year (Full of fluff) and I am posting from the rig that its in! Lets see if I can save some cash before it goes again.
I wrote that on the 15th of October its now the 10th of December.
My card dies again and was just re-ovened.

Been used ever day and 3d games too.

Stock cooling btw.

__________________
78.32.221.104/29
aftermath is offline   QUOTE Thanks
Old 12-10-09, 06:33 PM   #208
Sydney
Member

 
Sydney's Avatar 

Join Date: Sep 2009
Location: Reykjavk, Iceland

 
Quote:
Originally Posted by aftermath View Post
I wrote that on the 15th of October its now the 10th of December.
My card dies again and was just re-ovened.

Been used ever day and 3d games too.

Stock cooling btw.
So the reovening re-revived it?

__________________
Gigabyte Z68X-UD7 (EK P67A-UD7)| i7 2600K @ 5.0GHz (Heat Killer 3.0)
4x4GB Mushkin Blackline 1600MHz CL9 1.5V | Gigabyte GTX780 Windforce 3X @ 1084(C)/1150(B)/7064(M) | Swiftech MCP35X
Black Ice Pro II 240mm| Antec HCP1200 | Antec P280 |2x 120GB Mushkin Chronos RAID0| Windows 8.1 Preview
Sydney is offline   QUOTE Thanks
Old 12-11-09, 11:32 AM   #209
swanysalien
New Member



Join Date: Dec 2009

 
can you belive this IT WORKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i have been bashing me head against the wall as my alien area 51 stoped working, i have been quoted over 300 pounds for a second hand video card as you can nolonger get new ones, so i thought i had nothing to lose but to try this unbelivable thing and ITS WORKED !!!!!!!!!!!!!!!!!! i am so pleased a BIG thank you and have a happy xmas .
swanysalien is offline   QUOTE Thanks
Old 12-11-09, 11:40 AM   #210
Bobnova
Senior Member



 
Bobnova's Avatar 

Join Date: May 2009
Location: Humboldt

 
I should have tried this with my laptop mobo instead of sending it off to jerkoffrepair,com. Hell of a trick to know about!

__________________
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe." -- Einstein (maybe)

Thinking about an Asus motherboard? Think again.

How to check your PSU with a multimeter.

17bXw5t51rEBXGavJFMJsC8g7HQgThUGc7
Bobnova is offline Author Profile Benching Profile Folding Profile Heatware Profile Rosetta Profile   QUOTE Thanks
Old 12-11-09, 12:26 PM Thread Starter   #211
antipesto93
Member

 
antipesto93's Avatar 

Join Date: Jan 2008
Location: london

 
Quote:
Originally Posted by swanysalien View Post
can you belive this IT WORKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i have been bashing me head against the wall as my alien area 51 stoped working, i have been quoted over 300 pounds for a second hand video card as you can nolonger get new ones, so i thought i had nothing to lose but to try this unbelivable thing and ITS WORKED !!!!!!!!!!!!!!!!!! i am so pleased a BIG thank you and have a happy xmas .
wow thats alot of money saved!

__________________
i7-930 3939A @ 3.8ghz 1.3v W/HT
Cogage arrow + Akasa apache
Gigabyte Ex58-Extreme
GTX470 (unlocked 465)
6GB DDR3 OCZ Gold 1600mhz
1tb + 500gb F3's
Corsair TX650W
CM 690 II
z-2300
antipesto93 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-12-09, 11:55 AM   #212
JoshOohAh
Member

 
JoshOohAh's Avatar 

Join Date: Dec 2009
Location: Canada

 
This is the funniest most awesome thing I have EVER! seen in my entire life .

__________________
Desktop | Intel Core i7 920 @4.0 Ghz| Crossfire XFX HD 6870s | Asus P6TD Deluxe| Corsair Vengeance Red 3x 4GB Kit 2133 MHz| Corsair TX850 Psu | 2x Seagate 7200.12 1TB (Raid 0) | Coolermaster V8

Lenovo Thinkpad W530 | Intel Core i7-3610QM | Nvidia Quadro K1000M 2GB| Corsair Vengeance Black 8GB 1600 Mhz | Crucial M4 256 GB
JoshOohAh is offline   QUOTE Thanks
Old 12-23-09, 04:09 AM   #213
Yehoodi
New Member



Join Date: Dec 2009

 
Hi!

I have just registered to thank you, I have fixed a X850 Radeon that showed a lot of artifacts and memory errors.

First of all I disasembled the fan/cooler, removed the termal grease on the GPU and then covered with aluminium foil all the components of the video card expect the ram and GPU chips, especially the electrolytic capacitors as they can pop at hight temperatures.

Then I preheated the oven at 150C, and tried to follow this temperature/time curve (taken from http://www.lrr.in.tum.de/~acher/bga/index.html)



That is:
- Preheat the oven and leave the card 4 minutes at 150C
- Up the temp to 230C and leave 2/3 minutes at 220-230C
- Open the oven door to lower the temp to 150, close the oven door, leave the card for 3 minutes more.
- Off the oven, leave the door opened and let the card cool naturally for 40 minutes.

Thank you one more time, this trick rocks!
Yehoodi is offline   QUOTE Thanks
Old 12-23-09, 02:43 PM   #214
Xtreme Barton
Member

 
Xtreme Barton's Avatar 

Join Date: Jan 2004
Location: Omaha,NE

 
this is pure madness .. who would have ever thought .. my first time hearing about this today
Xtreme Barton is offline   QUOTE Thanks
Old 12-23-09, 02:55 PM   #215
~~Tito~~
Registered

 
~~Tito~~'s Avatar 

Join Date: Dec 2009
Location: Las Vegas

 
Anyone think a Geforce 2 MX/MX 400 would work? For about 3 years now(yes its older than that I know, BUT) it has been displaying things fine, but it has some minimal discoloration and it has trouble displaying black and everything has a black shadow, and minimal flickering. Its very usable, but do you think it will work?
~~Tito~~ is offline   QUOTE Thanks
Old 12-23-09, 03:00 PM Thread Starter   #216
antipesto93
Member

 
antipesto93's Avatar 

Join Date: Jan 2008
Location: london

 
sounds more like a vga cable/monitor issue to me,

__________________
i7-930 3939A @ 3.8ghz 1.3v W/HT
Cogage arrow + Akasa apache
Gigabyte Ex58-Extreme
GTX470 (unlocked 465)
6GB DDR3 OCZ Gold 1600mhz
1tb + 500gb F3's
Corsair TX650W
CM 690 II
z-2300
antipesto93 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-23-09, 03:25 PM   #217
~~Tito~~
Registered

 
~~Tito~~'s Avatar 

Join Date: Dec 2009
Location: Las Vegas

 
Cool


Quote:
Originally Posted by antipesto93 View Post
sounds more like a vga cable/monitor issue to me,
Its not the VGA cable works perfectly fine on my laptop, and I pulled this from an old P4 mobo as a temporary fix until my dvi to vga adapter arrives, and it has the same problem as the old P4 mobo.
Attached Images
 

Last edited by ~~Tito~~; 12-23-09 at 03:31 PM.
~~Tito~~ is offline   QUOTE Thanks
Old 12-25-09, 07:35 PM   #218
theELVISCERATOR

 
theELVISCERATOR's Avatar 

Join Date: Dec 2003
Location: Michiana

10 Year Badge
 
I think the tinfoil should be going on my head....this is madness...rofl....

__________________
Intel 2600k @4.5ghz Megahalem/Corsair SP120 Pull
Gskill Sniper 8gb DDR3-2133cas8 @ 1866
MSI P67A-GD65 BIOS 2.4
Galaxy Winforce GTX670 @1215/3404 SLI
Xfi Fatality Pro Sound
Boot /Adata SX900 256gb SSD
Storage/ 2x 640GB WDAAK Raid 0
Antec 1200/Corsair 750 TX PSU / Win7 Pro 64bit
Yamakasi 30" IPS 2560x1600


theELVISCERATOR is offline Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 12-25-09, 07:38 PM   #219
Xtreme Barton
Member

 
Xtreme Barton's Avatar 

Join Date: Jan 2004
Location: Omaha,NE

 
happily sticking all my dead parts in the oven ....

come on dead cpu !!
Xtreme Barton is offline   QUOTE Thanks
Old 12-27-09, 05:20 AM   #220
Haste266
Member

 
Haste266's Avatar 

Join Date: Jan 2006
Location: Roanoke, VA

 
LAPTOP BAKING!


I had the chance to purchase a good laptop for cheap with borked video. here is what it looked like before baking:



after baking!







pics of process... 7m 45s @385f in a conventional oven did the trick. i just happen to have a pan that supported the motherboard perfectly on 3 sides so i only had to use one foil ball.












__________________
i5-750 @3.78ghz on a Gigabyte P55A-UD4P / XFX Radeon 5870 / G.SKILL Ripjaws 2x2GB DDR3-2000
Intel X-25M 80gb / 2x 750gb Spinpoint F1 / 2x Barracuda LP 1.5tb / 1x LG GBW-H20L / NZXT M59
Seasonic M12-D / X-Fi Xtrememusic / MCP655, Apogee XT, Black Ice GTX M92 & M184 / Windows 7 Pro x64 / LG 37LH30 LCD 1080p TV
Heatware: haste266 | E-Bay: haste266
Haste266 is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:37 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?