Notices

Overclockers Forums > Software > Microsoft Operating Systems
Microsoft Operating Systems Microsoft Operating Systems and Applications
Forum Jump

Windows 7 - making a repair disc

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 07-14-09, 03:56 PM Thread Starter   #1
orion456

 
orion456's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Canada

 
Windows 7 - making a repair disc


I made a W7 system image using its backup software. But then it asked if I wanted to make a repair CD (never heard of it before). Sounded good to me, so I said sure. W7 proceeded to generate an error and say it couldn't make the disc. A little Google later, according to MS you have to do the following to make the disc happen:

Boot your system using the W7 installation disc

Agree to install again (no panic, it won't install anything),

At the main window, click Repair from the lower left corner.

Select the Command Prompt from the Repair menu

At the command prompt type RECDISC

Choose the correct CD/DVD drive at the popup prompt.

Leave your installation CD in the drive until asked to replace it.

Your repair disc should be produced now.

The repair disc can be used to fix damaged W7 installations, install a previously stored disc image or repair bad boot files. Potentially useful.

__________________
-- W3570 @ 3.8 P6TD on Swiftech H20-220
-- QX9650 P5K-E on Swiftech H20-220 water, ATI 3870, G.Skill PC 8500.



The only thing for sure, is that nothing is for sure!

Last edited by orion456; 07-14-09 at 04:01 PM.
orion456 is offline   QUOTE Thanks
Old 07-14-09, 06:32 PM   #2
DocClock aka MadClocker
Senior Member

 
DocClock aka MadClocker's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: Stockton Cal, USA, Earth

10 Year Badge
 
Typical...the old "you can't get there from here" routine.
It seems crazy that it will ask if you want to make a rec disk and not be able to accomplish it in windows, and not explain that you have to do it in a command prompt ....somebody in that department forgot to add the code that will let you do it in windows?
Maybe they are too busy looking for easter eggs in win98

__________________

Cpu----Q6600(slacr)GO stepping @3006,1.310vcore
Cooling----AC Freezer 7 Pro
Mobo----GA-P35C-DS3R
Ram----Kingston HX PC9200 CL5@501mhz 1.9v4-4-4-11
Video card----EVGA 8600GT 604core,803mem
Power----Hipro HP-W700WC3 700w Big and heavy
Generic white case

Frankenputer-- Abit SH6>PIII700E@1136>mushkin PC150>Enermax 431 -450w>SBlive! XGamer> Alpha P3S cooler
DocClock aka MadClocker is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 07-14-09, 10:31 PM Thread Starter   #3
orion456

 
orion456's Avatar 

Join Date: May 2004
Location: Canada

 
Quote:
Originally Posted by DocClock aka MadClocker View Post
Typical...the old "you can't get there from here" routine.
It seems crazy that it will ask if you want to make a rec disk and not be able to accomplish it in windows, and not explain that you have to do it in a command prompt ....somebody in that department forgot to add the code that will let you do it in windows?
Maybe they are too busy looking for easter eggs in win98
Does seem weird, but MS knows about it because that was their solution. Hopefully that gets fixed in the final release.

__________________
-- W3570 @ 3.8 P6TD on Swiftech H20-220
-- QX9650 P5K-E on Swiftech H20-220 water, ATI 3870, G.Skill PC 8500.



The only thing for sure, is that nothing is for sure!

Last edited by orion456; 07-15-09 at 01:30 AM.
orion456 is offline   QUOTE Thanks
Old 07-15-09, 12:35 AM   #4
turbohans

 
turbohans's Avatar 

Join Date: Dec 2008
Location: n43, w86

 
I acually have done a few reinstalls so far and there has been a few ways to get back to normal quick.

__________________
This message was printed on 100% recycled electrons
i7-2600k@4.6ghz(1.380v), 16gb Corsair DDR3, Asus P8P67 Deluxe, gtx465, 3x500gb WD's
"It does not take knowledge to be genius, it takes a different way of thinking..."
And if you think about it too hard you will wonder why you did.
Build your computer Overclock it! find a cure.
Don't like looking out dirty windows? Live life without walls; Learn how to build an operating system
F@H - ExtremeOC
turbohans is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Microsoft Operating Systems
Microsoft Operating Systems Microsoft Operating Systems and Applications
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 08:48 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?