Notices

Overclockers Forums > Software > Internet, Networking, and Security
Internet, Networking, and Security Networking and Viruses/Malware trouble. Get the answers here.
Forum Jump

Sustained internet speed tests?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 08-12-09, 07:03 PM Thread Starter   #1
ou_phidelt
Member

 
ou_phidelt's Avatar 

Join Date: Mar 2004
Location: Rockingham, NC

 
Sustained internet speed tests?


Are there any internet speed tests that are sustained to a larger download? I have Time Warner with the 8Mb RR which has been consistently at that speed. I was bored and went and ran speakeasy and it gave me 19.5, woah. To verify I ran speedtest.net, 19.4. I ran them both a couple of times and got up to 22 with a one time low of 13 out of around ten runs. Is there a test I can run to see if it is actually a sustained rate or just one of those 10 seconds and it slows down turbo deals. Looking at TW's site the highest they offer is 10Mb's so I am a little dumbfounded right now.

__________________
HEAT
ou_phidelt is offline   QUOTE Thanks
Old 08-12-09, 07:29 PM   #2
nd4spdbh2
Member

 
nd4spdbh2's Avatar 

Join Date: Nov 2005
Location: Camarillo, CA!

 
ya you have powerboost kicking in there.

My suggestion is find a GOOD webserver and go download a big file... a good one is STEAM. go install a demo of a game or something its maxin out my 26mbit (3.1MB/s = 3174KB/s x 8 = 25.4mbit also running a 16man CS 1.6 server at this point in time.) connection right now downloading portal first slice.

if your not getting close to what your paying for its usually the webserver, i think gone are the days of ppl not getting close to rated download speeds.
Attached Images
 

__________________
#12 in the 4ghz core 2 duo club baby! - 52 inches of CRYSIS! - Black Belt Ubercloxx0r -- Heatware
Main -- Lian Li V2000b -- i7 2700k -- MSI Z68A-GD80 -- 12gb 1600 -- GTX560Ti --Adata 128gb S510 & 2x500gb -- Seasonic S12 600w -- Dell 2209WA
HTPC -- Silverstone GD05B -- E7200 @ 3.2ghz -- G41-M7 -- 4GB 800mhz -- g210 passive -- 320gb 2.5in WD -- Antec EA 430w -- 52inch Samsung LCD
Server -- Antec NSK4480B -- E3300 @ 2.5ghz -- ECS G33T-M2 -- 3gb 667mhz -- Onboard Vid -- 500Gb + 1TB hatachi + 1tb WD -- Zalman 400w
Netbook - Dell Mini 9 - Atom 1.6ghz - 8GB ssd - 2GB pc6400 - WIN 7 PRO!
Need 4 Speed - BH

Last edited by nd4spdbh2; 08-12-09 at 07:34 PM.
nd4spdbh2 is offline   QUOTE Thanks
Old 08-12-09, 07:58 PM   #3
GBH
Member

 
GBH's Avatar 

Join Date: Aug 2008
Location: LA baby!

 
TW sucks ... when I first begin downloading from steam, it will start out around 1.1 MB/s and then will slow to 500 - 700 kb/s

__________________
CPU -------- E6550 @ 3.40
Mobo ------- ASUS P5K Deluxe
Case ------- HAF 932
RAM -------- 2 x 2 gigs G.Skill 1066
GFX-------- Evga GTX 470
PSU -------- OCZ GameXStream 700 w
Monitor------ ASUS VH226H Black 21.5"
HEAT
GBH is offline   QUOTE Thanks
Old 08-12-09, 08:07 PM Thread Starter   #4
ou_phidelt
Member

 
ou_phidelt's Avatar 

Join Date: Mar 2004
Location: Rockingham, NC

 
I hate to install steam but will if I must.

__________________
HEAT
ou_phidelt is offline   QUOTE Thanks
Old 08-12-09, 08:22 PM Thread Starter   #5
ou_phidelt
Member

 
ou_phidelt's Avatar 

Join Date: Mar 2004
Location: Rockingham, NC

 
Sure enough, steam is giving me 840Kb/s which is right on par with my 8Mb package.

__________________
HEAT
ou_phidelt is offline   QUOTE Thanks
Old 09-06-09, 11:22 PM   #6
jocoolguy
New Member



Join Date: Aug 2009

 
i have the normal speed,last week i found the speed tester where some more facility i found like domain search,ip search these are avail togather here for more details view this speed test
jocoolguy is offline   QUOTE Thanks
Old 09-06-09, 11:34 PM   #7
OnDborder
Senior Member

 
OnDborder's Avatar 

Join Date: May 2001
Location: HOT 'n Arizona

10 Year Badge
 
Welcome to the Forum! http://www.ocforums.com/showthread.php?t=491697 jocoolguy

__________________
You're capable of such beautiful dreams, and such horrible nightmares.


Asrock z77xtr6/3770k..........MSI p67a-GD55/2600k
CORSAIR Vengeance 16gb.......4gigZ Corsair
Gigabyte 290s crossfire ...........HIS 280x crossfired
X-Fi Elite Pro.........................H2O cooling
600gb Raptor/256ssd3..... .......40 Kingston ssd
Siverstone 1500wt'r.....................Corsair1000HX

MyHeat
OnDborder is offline   QUOTE Thanks
Old 09-07-09, 06:55 AM   #8
dropadrop
Member

 
dropadrop's Avatar 

Join Date: Mar 2001
Location: Finland

10 Year Badge
 
I prefer to test by finding a fast mirror and downloading a linux dvd image. Most speed tests can't keep up with very fast connections, and they might report wrong, a fast mirror will give you a good picture of what your real speed is.

Can't comment on what a good mirror around where you are would be.
dropadrop is offline   QUOTE Thanks
Old 09-08-09, 10:39 PM   #9
RJARRRPCGP
Member



Join Date: May 2004
Location: USA (Springfield, Vermont)

10 Year Badge
 
At a place I was staying at this past weekend and Monday, with Comcast, when I downloaded a large file, it was typically at 11.2 Mbit and fluctuating to 12 Mbit.

And often shows 30 Mbit or around there, for the download at speedtest.net.

__________________
Asus Maximus II Gene- Core 2 Quad Q6600 SLACR @ 3.3 Ghz (367x9.0)

Where I come from "Z97" is a radio station
-ICH10R
- eVGA GeForce GT 640-Antec VP-450


" holy cow!! you find a rat in there too!?!?!? " -turbohans
"Reinstall winders." -jivetrky
"I think I am going to need another coke before I start this up." -cadman420
"Soon Windows will be 50 gb! lololol" -Tokae
"NOT FOR SALE IN CALIFORNIA."
RJARRRPCGP is offline   QUOTE Thanks
Old 09-10-09, 07:21 AM   #10
dropadrop
Member

 
dropadrop's Avatar 

Join Date: Mar 2001
Location: Finland

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by RJARRRPCGP View Post
At a place I was staying at this past weekend and Monday, with Comcast, when I downloaded a large file, it was typically at 11.2 Mbit and fluctuating to 12 Mbit.

And often shows 30 Mbit or around there, for the download at speedtest.net.
Which brings us back to the part of finding a good mirror to test the download from. I can think of a few hosts (here in Finland) which will always give me maximum download speeds on any connection that is 100mbps or less, I find it hard to believe there would not be similar hosts in the states.
dropadrop is offline   QUOTE Thanks
Old 09-10-09, 02:23 PM   #11
meionm
Member

 
meionm's Avatar 

Join Date: Mar 2004

 
Try using testmy.net with a 100mb testing file but would have to create account with them for larger tests for 50mb and over

http://testmy.net/speedtest/download_speedtest.php

__________________
Dell XPS 1330 T8300, 4GB PC6400, LED Monitor, DVD Burner, Intel 4965 wireless, Bluetooth 360, 9cell battery, Windows Vista Ultimate, Remote

Q9550, Gigabyte ex38 ds4, 4GB Corsair Dominator PC8500, evga 8800gt, Corsiar 520w psu, WD 640GB HD, LG Eide Dvd Burner, Antec P182

HEATWARE
meionm is offline   QUOTE Thanks
Old 09-10-09, 08:33 PM   #12
RJARRRPCGP
Member



Join Date: May 2004
Location: USA (Springfield, Vermont)

10 Year Badge
 
Please test your downloads, by downloading an Ubuntu ISO, with the mit.edu mirror.

MIT is a mirror I suggest for people in the eastern US half.

__________________
Asus Maximus II Gene- Core 2 Quad Q6600 SLACR @ 3.3 Ghz (367x9.0)

Where I come from "Z97" is a radio station
-ICH10R
- eVGA GeForce GT 640-Antec VP-450


" holy cow!! you find a rat in there too!?!?!? " -turbohans
"Reinstall winders." -jivetrky
"I think I am going to need another coke before I start this up." -cadman420
"Soon Windows will be 50 gb! lololol" -Tokae
"NOT FOR SALE IN CALIFORNIA."
RJARRRPCGP is offline   QUOTE Thanks
Old 09-10-09, 08:44 PM   #13
nd4spdbh2
Member

 
nd4spdbh2's Avatar 

Join Date: Nov 2005
Location: Camarillo, CA!

 
Quote:
Originally Posted by meionm View Post
Try using testmy.net with a 100mb testing file but would have to create account with them for larger tests for 50mb and over

http://testmy.net/speedtest/download_speedtest.php
their servers come no where close to maxing my connection.

neither can mit.edu 's ubuntu mirror although im on the west coast.

__________________
#12 in the 4ghz core 2 duo club baby! - 52 inches of CRYSIS! - Black Belt Ubercloxx0r -- Heatware
Main -- Lian Li V2000b -- i7 2700k -- MSI Z68A-GD80 -- 12gb 1600 -- GTX560Ti --Adata 128gb S510 & 2x500gb -- Seasonic S12 600w -- Dell 2209WA
HTPC -- Silverstone GD05B -- E7200 @ 3.2ghz -- G41-M7 -- 4GB 800mhz -- g210 passive -- 320gb 2.5in WD -- Antec EA 430w -- 52inch Samsung LCD
Server -- Antec NSK4480B -- E3300 @ 2.5ghz -- ECS G33T-M2 -- 3gb 667mhz -- Onboard Vid -- 500Gb + 1TB hatachi + 1tb WD -- Zalman 400w
Netbook - Dell Mini 9 - Atom 1.6ghz - 8GB ssd - 2GB pc6400 - WIN 7 PRO!
Need 4 Speed - BH
nd4spdbh2 is offline   QUOTE Thanks
Old 09-10-09, 09:20 PM   #14
RJARRRPCGP
Member



Join Date: May 2004
Location: USA (Springfield, Vermont)

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by nd4spdbh2 View Post

neither can mit.edu 's ubuntu mirror although im on the west coast.
What do you have for internet? Looks like MIT will max most folks' internet connections.

It looks like MIT does come close, unless you have more than 100 Mbit, which I doubt you have.

And I'm only aware of a couple that has 100 Mbit service. Looks like only Cablevision, (or Optimum Online?) in New York and in Europe.

__________________
Asus Maximus II Gene- Core 2 Quad Q6600 SLACR @ 3.3 Ghz (367x9.0)

Where I come from "Z97" is a radio station
-ICH10R
- eVGA GeForce GT 640-Antec VP-450


" holy cow!! you find a rat in there too!?!?!? " -turbohans
"Reinstall winders." -jivetrky
"I think I am going to need another coke before I start this up." -cadman420
"Soon Windows will be 50 gb! lololol" -Tokae
"NOT FOR SALE IN CALIFORNIA."

Last edited by RJARRRPCGP; 09-11-09 at 04:42 PM.
RJARRRPCGP is offline   QUOTE Thanks
Old 09-11-09, 12:31 PM   #15
Cheator
Member

 
Cheator's Avatar 

Join Date: Apr 2004
Location: Ottawa, Canada

 
Just download ubuntu or fedora via bit torrent. That will max out your connection for a while.

__________________
Optimus (Main): Antec P180, Asus P5Q-E, E8400, 4 GB G.Skill PC8000, ATI 4850, Seagate 320gb, Antec TrueControl II
Teletraan I (htpc): Asus M2N-E, X2 4400+, 2 GB DDR2, ATI 3450, Sapphire Theatrix, 1.25TB storage, Antec SP2 400w
Galvatron: Asus M2NPV-VM, 4200+ X2, 2GB DDR2, ATI 2900xt, Seasonic 500w
Tracks: Acer AS5920, C2D 2.1ghz 45nm, 3GB DDR2, Nvidia 8600m GT, 250gb hdd
Gears: Asus Eee PC 701, 1 GB DDR, Win XP

My Heatware!
"Duct tape is like The Force. It has a light side, a dark side and it holds the universe together." - Malpine Walis
Cheator is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Internet, Networking, and Security
Internet, Networking, and Security Networking and Viruses/Malware trouble. Get the answers here.
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:35 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?