Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

Odd laptop problem- ati drivers will not install

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 10-19-09, 01:05 PM Thread Starter   #1
aeiou
Member



Join Date: Oct 2004
Location: Madison, WI

 
Odd laptop problem- ati drivers will not install


I have a somewhat older Gateway 7210GX laptop with a dead battery that was given too me and I want to use it as a media center hooked up to my tv with boxee running. Specs are m-XP3000+ radeon mobility9600 512MB ram running XP.

The problem I'm having is I cant get the ati drivers to install. Both the drivers from gateway and directly from ati say that the hardware is not detected and will not go any further. I did get the Omega drivers to install and they seem to work fine, but now the problem is when I try to start boxee it says that the wrong opengl driver is in use. I checked the version and evidently its only running at opengl 1.1 for some reason. any ideas how I can get it updated? I know boxee requires at least 1.4.

__________________
20" iMac 2.4Ghz C2D 4GB ram
aeiou is offline   QUOTE Thanks
Old 10-19-09, 01:20 PM   #2
Particle
Member

 
Particle's Avatar 

Join Date: Feb 2003
Location: Parsons, KS

10 Year Badge
 
I don't remember if the Mobility Radeon 9K series even supported OpenGL 1.4. If it does, you should try grabbing an old driver from before they dropped support for pre-2000 series cards and use Mobility Modder.NET on the install package. See if that helps.

__________________
Why does every thread boil down to a freaking AMD vs. Intel bashfest?
Particle is offline   QUOTE Thanks
Old 10-19-09, 01:28 PM Thread Starter   #3
aeiou
Member



Join Date: Oct 2004
Location: Madison, WI

 
I was wondering that too, but wikipedia, at least, says the 9600 supports opengl 2.0

__________________
20" iMac 2.4Ghz C2D 4GB ram
aeiou is offline   QUOTE Thanks
Old 10-19-09, 01:57 PM Thread Starter   #4
aeiou
Member



Join Date: Oct 2004
Location: Madison, WI

 
sweet! looks like that worked. thanks. boxee works now too.

__________________
20" iMac 2.4Ghz C2D 4GB ram
aeiou is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?