Notices

Overclockers Forums > Software > Microsoft Operating Systems
Microsoft Operating Systems Microsoft Operating Systems and Applications
Forum Jump

Win7 CAPI2 event ID 4107 causing hard locks?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 02-15-10, 02:25 PM Thread Starter   #1
A-Dub
Member

 
A-Dub's Avatar 

Join Date: Apr 2009
Location: Arizona

 
Win7 CAPI2 event ID 4107 causing hard locks?


I've been getting hard locks on my system along with a ton of CAPI2 errors in my even log. The freezes seem to coincide with the time stamps on the CAPI2 errors. I also get this message in my event lot:

"Failed extract of third-party root list from auto update cab at: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab> with error: A certificate chain could not be built to a trusted root authority."

I've downloaded the .cab file however I have no idea where it should be installed. Anyone know where this file is supposed to go?

__________________
2500k + ASRock P67 Pro3 + 5870
2x2Gb DDR3 GSkill Ripjaws X
120GB Sandforce SSD
Win7 Pro
Seasonic X650
Custom WC Loop
Case Labs M8
A-Dub is offline   QUOTE Thanks
Old 02-17-10, 12:18 AM Thread Starter   #2
A-Dub
Member

 
A-Dub's Avatar 

Join Date: Apr 2009
Location: Arizona

 
Bump.

I was convinced that my hard locks were caused by the CAPI2 errors I was getting but my system locked up again and there were no CAPI2 errors in the event log for the last 24 hours.

To elaborate, my computer is locking up and when it does I get a screeching/static sound through the speakers. I've tried everything I can think of and can't fix this problem. I'm running everything at stock speeds until I get this worked out. I'm convinced it's a problem with windows 7, I've ran every hardware test I can think of.

When it locks up I get no warning, just an instant freeze requiring me to hit the reset button.

CPU passes Prime95 overnight and AMD overdrive stability test. Happens with any cpu I throw in the system.
RAM shows no errors in 3+ passes of memtest
PSU rails test good.
Tried two different motherboards.
Hard drive passes HD Tune error test.
Drivers are all up to date.
I've swapped out video cards.
Temps are all good.
I've tried reinstalling windows and tried just a repair install.

Anything I'm missing?

__________________
2500k + ASRock P67 Pro3 + 5870
2x2Gb DDR3 GSkill Ripjaws X
120GB Sandforce SSD
Win7 Pro
Seasonic X650
Custom WC Loop
Case Labs M8
A-Dub is offline   QUOTE Thanks
Old 02-17-10, 12:23 AM   #3
thideras
Destroyer of Empires and User Accounts, El Huginator
Premium Member #3

 
thideras's Avatar 

Join Date: May 2006
Location: South Dakota

 
What are you doing when it crashes?

__________________
Desktop: Gigabyte Z77X-UD5H | 3570k | 32 GB | GTX 770 Classified | 1 TB Samsung Evo & 2 TB HDD | Windows 3.1 | 4x 2560x1400 Monitors
VM Server 1: Dell R710 | 2x E5645 | 128 GB RAM | 8x 300 GB Savvio | IBM M1015 | 34 TB Raw disk | XenServer
VM Server 2: Dell R710 | 2x E5645 | 288 GB RAM |
8x 300 GB Savvio | XenServer
"That's not overkill, or a lot. That's just thiderastic." -txus.palacios
"Clouds are silent, cold, and wet. Servers are none of these things." -Bobnova

Current project: Rackmount Overkill (New)
Articles: Rack Mounting 101 | Dell Perc 5/i Throughput Benchmarks
My Website


Want to talk directly to all the moderators at once? Call the Mod Hotline!
thideras is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 02-17-10, 12:31 AM Thread Starter   #4
A-Dub
Member

 
A-Dub's Avatar 

Join Date: Apr 2009
Location: Arizona

 
It seems to happen randomly, sometimes gaming, sometimes just web browsing and sometimes when the system is completely idle with no programs running. Also, I can go a few days with no freezes and sometimes I get 5 in one day. I can run hours of torture tests with no problems and then it freezes on me while checking email. I'm completely out of ideas.

Also, I don't think it can be my windows disk. I have two Win7 licenses from MSDN, I've used the same disk to install it on two different systems. My other Win7 machine has had no problems at all. I've posted this problem on sevenforums and no one there seems to have an answer. Help me ocforums!

__________________
2500k + ASRock P67 Pro3 + 5870
2x2Gb DDR3 GSkill Ripjaws X
120GB Sandforce SSD
Win7 Pro
Seasonic X650
Custom WC Loop
Case Labs M8

Last edited by A-Dub; 02-17-10 at 12:43 AM.
A-Dub is offline   QUOTE Thanks
Old 04-15-12, 08:56 PM   #5
brknwings
New Member



Join Date: Apr 2012

 
im having the same issues as you a-dub. and i understand that this thread is a good 2 years or so old but i want to ask if you eventually did fix it? oh and what things are actually plugged into your pc? (like the name of your mouse, keyboard etc.)

computer crashes on idle, when im playing warcraft with mates, chatting to them on skype or just simply watching youtube videos. only thing i can think that may be causing these crashes is that damn CAPI2 error and possibly my razer naga.

if you do see this please respond as im desperate for a fix to these random lockups once and for all

Last edited by brknwings; 04-15-12 at 09:02 PM.
brknwings is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Software > Microsoft Operating Systems
Microsoft Operating Systems Microsoft Operating Systems and Applications
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 09:58 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?