Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

XFX 5870 performance decrease over a week?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 03-29-10, 12:43 PM Thread Starter   #1
lolwut
Member

 
lolwut's Avatar 

Join Date: Jan 2009
Location: Exeter, NH

 
XFX 5870 performance decrease over a week?


Got my XFX 5870 bout a week ago, ran amazingly right out of the box at stock clock/mem clock speeds. OC'd it a bit with GPU clock tool, and then played some BF:BC2. After a few overheats and shutdowns i decided to just run at stock clocks. Now I dip down as low as 17 FPS in world of warcraft! I know thats not normal, because my GF plays full settings w/ vsync on at a constant 60fps, and I cant even touch her framerate with my 5870. Help!


Also, I was thinkin bout crossfiring 2 of these cards, but now i need to figure out wtf is goin on with my single

__________________
cpu: i7 980x @ 4.2ghz
mobo: asus rampage iii extreme
ram: 6gb corsair dominator gt @ 2080mhz
gpu: 2x evga gtx580 hydro copper 2
storage: 2x ocz vertex 120gb raid0
sound: soundblaster x-fi fatal1ty
psu: corsair hx850w
case: corsair 800d
cooling: 2x custom water loops

HEATWARE
lolwut is offline   QUOTE Thanks
Old 03-29-10, 02:23 PM   #2
jivetrky
Member

 
jivetrky's Avatar 

Join Date: Oct 2005
Location: Lake Village, IN 46349

 
I wonder if it's possible you installed the Folding @Home app? When I did that on my 4890, it never worked right and always killed my gaming performance


I suppose it's also possible that you damaged your card with the overheats and shutdowns.

__________________
PLEASE MOVE YOUR CLASSIFIED AD TO SOLD ONCE IT HAS COMPLETED (Click here to learn how)

2x HTPCs / 3x Desktops / 1x 10TB UnRAID Server

[--------------HEATWARE: jivetrky --------------|-------------- GAMING NICK: jivetrky--------------]

"With every upgrade I become less clever." -Socket eh?\(_o)/
jivetrky is offline   QUOTE Thanks
Old 03-29-10, 02:37 PM   #3
325cic
Member



Join Date: Sep 2003

 
Quote:
Originally Posted by lolwut View Post
Got my XFX 5870 bout a week ago, ran amazingly right out of the box at stock clock/mem clock speeds. OC'd it a bit with GPU clock tool, and then played some BF:BC2. After a few overheats and shutdowns i decided to just run at stock clocks. Now I dip down as low as 17 FPS in world of warcraft! I know thats not normal, because my GF plays full settings w/ vsync on at a constant 60fps, and I cant even touch her framerate with my 5870. Help!


Also, I was thinkin bout crossfiring 2 of these cards, but now i need to figure out wtf is goin on with my single
I ran into this problem before with my 5870. it stuck at 400/900 clock/mem clock speeds for some reason. I have to do a clean uninstall driver and update to latest to get back to normal speed. same problem with 10.3 driver early preview. it stuck at 400/1200 when idle (normally 157/400)

try to download MSI burner and monitor the clock/mem see what its state. or you can do a clean uninstall drive and see how it is.

__________________
i7 930@4515MHz HT-on, 1.52V
G.Skill PI 1720Mhz 6-8-6-20-T1, 1.5V
Asus P6X58D Premium
240G X2 RevoDrive SSD & 1.0T Sata6 HD Storage
ATi-5870 CF @900-1225M
Water: GTZ, BXIII, and D5 pump.
Antec 1000W.
Planar "55inches LCD"
325cic is offline   QUOTE Thanks
Old 03-29-10, 03:47 PM Thread Starter   #4
lolwut
Member

 
lolwut's Avatar 

Join Date: Jan 2009
Location: Exeter, NH

 
Quote:
Originally Posted by 325cic View Post
I ran into this problem before with my 5870. it stuck at 400/900 clock/mem clock speeds for some reason. I have to do a clean uninstall driver and update to latest to get back to normal speed. same problem with 10.3 driver early preview. it stuck at 400/1200 when idle (normally 157/400)

try to download MSI burner and monitor the clock/mem see what its state. or you can do a clean uninstall drive and see how it is.
that must be it, i downloaded 10.3 preview drivers and it started then. I dont think I damaged my card at all. I also have folding@home , but not always running

__________________
cpu: i7 980x @ 4.2ghz
mobo: asus rampage iii extreme
ram: 6gb corsair dominator gt @ 2080mhz
gpu: 2x evga gtx580 hydro copper 2
storage: 2x ocz vertex 120gb raid0
sound: soundblaster x-fi fatal1ty
psu: corsair hx850w
case: corsair 800d
cooling: 2x custom water loops

HEATWARE
lolwut is offline   QUOTE Thanks
Old 03-30-10, 05:25 PM   #5
Niku-Sama
Member

 
Niku-Sama's Avatar 

Join Date: Jan 2005
Location: Deadford OR

 
now see i saw improvments, especially in wow, with the 10.3 betas, on my 5770
Niku-Sama is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 08:17 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?